A fennmaradt családi adókedvezményt automatikusan fogják utalni az SZJA- visszatérítéskor, ha csak fél évig igényeltük, fél évig nem?
A férjem igényelte az alkalmazotti fizetéséből a havi 10 ezer forint adókedvezményt az első félévben.
Ezt követően váltott katás vállalkozásra, amiből már ugye nem tudta igényelni. A munkáltatójánál ugye így megszűnt a kifizetés, én pedig nem igényeltem a Gyedből, úgy voltam vele, majd a maradék hat havit visszakapjuk egyben adóbevalláskor.
De most, hogy az SZJA-mat alapból vissza fogom kapni, nem tudom, ezt hogy látja a rendszer.
Igen, ezt tudom, de úgy értem, ezesetben látja azt a NAV, hogy van fennmaradva még meg nem igényelt adókedvezmény, amit igénybe vehettünk volna?
Kinek utalja ezt vissza?
Nekem, mert csak én tudtam volna igénybe venni?
Tehát nekem alapból járna vissza 400 ezer (munka, csed) és ezenkívül nekem vissza fogják akkor most utalni azt a maradék 60 ezret, amit egyikünk sem vett igénybe?
Kedves Kérdező!
Mennyi adót fizettél be összesen tavaly?
Ha összesen 400ezert ,akkor azt mind visszakapod,nincs több visszakapni valód.Az a "maradék", már ebbe benne van.
Ha tavaly igénybe vettétek volna, akkor most nem 400ezert kapnál csak 340et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!