Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két gyerek közül választhatsz,...

Két gyerek közül választhatsz, melyiket választanád?

Figyelt kérdés

Első gyerek: Nagyon okos, gyors, jobban teljesít a többieknél, sokat beszél, aktív, mindenből kitűnő, kivéve magatartásból, a tanár folyamatos panaszkodik rá(joggal), néha verekszik, nem fogad szót, órán, ha hamarabb végez fenhangon unatkozik, néha meg van egy két jó napja, amikor nincs rá panasz, de alapvetően nem tudsz mellette dolgozni(és heti többször van rá panasz, szülők előtt ég a fejed), mert nem szívesen látott vendég napköziben. Gyerekekkel jól kijön, kezdeményező, aktív, mindenben részt vesz, persze vannak viták is, mindig van összeveszés és békülés is, sosincs egyedül. Otthon néha ellenkezik meg "jobban tudja", de nincs különösebb gond, cserfes, nyafizós, néha veszekedni kell, hogy csinálja a dolgokat, de nem zavar, csak néha, merthát gyerek, belefér. Keveset eszik, válogat.

Második gyerek: Átlagos képességű, lassú, néha ront, néha tudja, nem kitűnő, de kb négyes tanuló, általában lassúsága miatt nem fejezi be a feladatokat, elmélázik, bambul. Csendesebb, magatartása 4-5ös, nyugodtan maradhat napköziben is(így tudsz mellette dolgozni), foglalkozáson is várják, mert nem okoz különösebb gondot, csak elvan. Gyerekekkel passzívabb, csendesebb, nem játszik aktívan, de így nincsenek is konfliktusai, mert passzív, sokat van egyedül, nem találja fel magát, nincs olyan se, hogy nagyon jóban lenne valakivel, de olyan se, hogy épp utálják egymást. Otthon nyugis, elvan, keveset beszél, néha nyafog, lassú, de semmi különösebb gondot nem okoz. Sokat eszik, nem válogat.

Na és most képzeld el, hogy nyugtatóval az elsőből a második lesz.

Nem tudom, hogy ez jó változás-e, még a gyerek beszédtempója is megváltozott, lassabb lett, ami nem gond, mert eddig hadart kicsit és emiatt akadozott a beszéde, de azért látványos a változás. Szemétnek érzem magam, hogy eltüntettem az elsőt, nekem könnyebb az életem a másodikkal, de az övé olyan "sótlannak" tűnik. Még friss a dolog, de első naptól egyértelműen látszik a változás. Nincs leszedálva, csak az energia és a szélsőséges érzelmek tűntek el, játszik, beszél, gondolkozik(bár kicsit lassabban), csak lassabb a cselekvéseinek tempója és lelkesedésmentes, kevésbé aktív, dolgokban aktívan résztvevős a gyerek.

Nehéz visszaadni a változást, de azért megpróbáltam. Szerintetek mennyire volt jó döntést az elsőből a másodikat csinálni?

2022. okt. 19. 08:07
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
37%
Nekem 4 fiam van, a legkisebbek ikrek. 7-7-8-10 évesek, hidd el, tudom, milyen, amikor bevadulnak, de az összes konkrét említett példád olyan, hogy szerintem a fiad normális, csak kevésbé illik a rendszerbe, mert nem nagyon tudják jól kezelni. De ilyenek, hogy megdobja radírral, vagy nem akar öltözni meg mittomén... Ha ezek miatt nyugtatózni kéne a gyerekeket, az én fiaimat zárt osztályra lehetne küldeni. Ők is verekednek, végtelen energiájuk van, ráadásul közösségben összetartóak, ha az egyik balhéba keveredik, a másik 3 is megy oda (egy suliba járnak, csak más osztályokba) , és minimum tömegverekedést rendeznek (ez persze jó, hogy védik egymást, csak nekem is sokszor ég a fejem miattuk). Folyton viccelődnek, piszkálják egymást, csínyeket eszelnek ki, eldugják egymás cuccait, rosszabb esetben elássák, üvöltöznek, hogy mindig túlkiabálják egymást, pedig nem ilyenek vagyunk a férjemmel. Nem rossz gyerekek, nem szoktak senkivel gonoszkodni és nagyjából jól is tanulnak, de az alapján, amiket írsz, én mindegyik fiamat nyugtatózhatnám, pedig csak simán gyerekek.
2022. okt. 19. 13:15
 22/22 anonim ***** válasza:
76%

21 azért nem véletlenül adnak diagnózist. Ha csak mesélemy, miket csinál a fiam, mindenki legyint, hogy ilyenek a gyerekek... Aztán egy fél napot vendégségben vagyunk valakinél, és akkor megértik. :(

Nem fognak egy csak kicsit elevenebb gyereknek felírni gyógyszert.

2022. okt. 19. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!