Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha egyetlen név...

Mit tegyek, ha egyetlen név sem tetszik?

Figyelt kérdés

Nemsokára megszületik a babánk, de nem jutunk dűlőre. Nekem egyáltalán nem tetszik a babám nemének megfelelő nevek közül egyik sem, a férjemnek 2 kedvenc neve van, de azoktól engem kiráz a hideg.

Mit tehetnék?

2022. okt. 14. 19:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%

Átoperáltatnám!

Komolyan,adjatok neki nevet a párod valasztasabol,neked úgyse tetszik egyik se ami a neméhez illene, akkor legalább a párod örülhet.

2022. okt. 14. 19:37
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nyomtasd ki az Magyar Tudományos Akadémia által engedélyezett utónevek listáját, és karikázd be azokat, a neveket amelyeket el tudsz képzelni a gyermekednek. Nem kell, hogy tetsszen, csak amit el tudsz képzelni. Miután bekarikáztad, kérd meg a férjedet is, hogy tegye ugyanezt.

Ezek után írjátok össze a neveket, és fedezzétek fel a listátokban a közös vonásokat: pl mindketten inkább hosszabb neveket karikáztatok be? Esetleg népszerűbb neveket?

Ez alapján már meg lehet határozni, hogy inkább hosszú, vagy rövid név felé húz e a szívetek.

Amikor már körvonalazódtak a név tulajdonsága a fentiek alapján, fussatok neki ismét a listának, ezúttal közösen, immár a megbeszélt tulajdonságok után kutatva. Hamar meglesz az a név!

2022. okt. 14. 19:41
 3/14 anonim ***** válasza:
57%
Ennyire nem lehetsz szerencsétlen már bocs .. egyszerűen nem hiszem el hogy egyetlen ki..szett név sem tetszik...
2022. okt. 14. 19:47
 4/14 anonim ***** válasza:
70%
Ha lány akkor legyen Fibi, ha fiú akkor Fibó.
2022. okt. 14. 19:48
 5/14 anonim ***** válasza:
76%
Ha fiú, akkor legyen Máté ❤️
2022. okt. 14. 19:57
 6/14 anonim ***** válasza:
70%
Akkor megkérdezed a hivatalosan hozzáértőket, hogy lehet-e az Anonimus vagy Anonima nevet használni.
2022. okt. 14. 20:00
 7/14 anonim ***** válasza:
38%

Gondolom, fiad lesz. Ott arányaiban kevesebb szép név van, ez nekem is feltűnt. Amíg egy lánynévben egy ritkább név is tud szép lenni, a fiúnevek böngészésekor ezt valahogy nem éreztem. (Pedig nem is szeretem az extrém neveket)

Szűkítsétek le a kört elfogadható kategóriára, majd csak lesz egy, ami neked is elmegy, a férjednek is tetszik.

2022. okt. 14. 20:04
 8/14 anonim ***** válasza:
67%

Istenem. Kb 1000+név van, és neked semmi nem tetszik...

Add lejjebb az igényeket, vagy hagyd szegény apukára a döntést, hátha neki több esze van

2022. okt. 14. 20:35
 9/14 anonim ***** válasza:
47%
Mielőtt gyereket csináltattál, nem tudtad, hogy a gyerek lehet fiú/lány? Csak az egyik nemet nem lehet preferálni még névadás szempontjából sem. A férjedet sajnálom, hogy ilyen szerencsétlen felesége van, mert ez még fog neki sok problémát okozni.
2022. okt. 14. 20:58
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok szerencsétlen :)
2022. okt. 14. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!