Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érezhetek így? Vajon...

Miért érezhetek így? Vajon hogy tehetem túl magam?

Figyelt kérdés

Van 2 gyerekünk. Imádom, szeretem őket.

Az egyik 4 a másik 1 éves. En még itthon vagyok a kicsivel, a nagy oviba jár szeptember óta.

Ha egyedül vagyok velük itthon, kb kikészülök. Bármit csinálnak nem tudom nem úgy felfogni, hogy az rossz. Egész délután veszekszek velük csak.

Viszont ha férjem itthon van, en is kiegyensúlyozott, nyugodt vagyok. Olyankor ha a házat robbantanák fel sem lennék ideges.

Egyszerűen nem tudom ez mitől lehet. Férjem dolgozik, így nem lehet velem mindig itthon. Ez a dühkitörés folyamat pedig már engem idegesít

2022. okt. 14. 15:35
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem ezt a kerdest mar fel tetted 1x.

Javasoltam egy csoportot neked a facen ezzel a depivel kapcsolatban.

Szerintem menj el pszihologushoz nem rosz indulatbol mondom :)

2022. okt. 14. 15:43
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, feltettem, de kb csak kioktatast kaptam, most megpróbálom hátha van aki értelmes választ tud adni.

Beléptem a csoportba, ki is irtam egy posztot. Ott is kb csak annyi segitség jőtt, hogy legyenek barátaim a környékünkön. Mintha ezt nem tudnám magamtól.

A válaszok többsége pedig hogy ők is ki vannak készülve. Ettől nekem nem lesz jobb.

Pszichológussal egyenlőre még várnék.

2022. okt. 14. 15:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én pont fordítva működök 😀

Ha egyedül vagyok a gyerekekkel ( 7,5 és 5 évesek ) tök jól elvagyok velük. Olyan dolgokra is van energia ,idő amire egyèbkènt ha a férjem is jelen van ,el lustálkodom, el mismásolom 😅

Mindent szépen időben elintèzünk, levegőzès , tanulás gyakorlás ,fürdés. Vacsora. Másnapra bepakolni stb.

Viszont ha a ferjem jelen van ,megcsúszunk , nem fürdenek le időben ,nincs készen a vacsora időben stb. Feszültebb leszek ,gyerekek felváltva próbálnak olyankor kijátszani minket..

Hisztisebbek. Több mindent megengednek maguknak.

Pedig általában együtt működünk. Ami a férjemnèl (apánál nem lehet,azt nálam sem )

Mégis egészen másabb ha együtt vagyunk velük. Én is sokszor úgy vagyok ,hogy basszus ha már itt vagy, ne csak én kapkodják csináljam a dolgokat. Példa. Csúszásban vagyunk este. Fürdeni kène, vacsorát készíteni. Közben éhes a kutya,a macska. Nincs elmosogatva, teli a pult , drágám még csak a telefont nyomja , én meg rohangálok. Agyf...szt kapok ettől konkrétan.

Hogy mi a megoldás , és mièrt van így? Nem tudom. Segíteni nem tudtam ,csak lásd van ilyen ,illetve van az ellenkezője is.

Egyedül gördülèkenyebben megy. Pedig pont fordítva lenne a "normális "

Amit tehetsz, bevenni a lexarom tablettát ,sokat levegőzni, sétálni. Mondokazni, énekelni ,táncolni velük. És gondolj arra. Olyan gyorsan elmegy ez az időszak. Mikor még picik. Élvezd ki ,ne akadj fent mindenen. Tudd elengedni a dolgokat.😉 Vannak rosszabb ,nehezebb napok. Kapcsolja egy mesét ,bujjatok össze. Kitartást!

2022. okt. 14. 15:54
 4/6 anonim ***** válasza:
27%
Tehát nem szeretsz a gyerekeiddel lenni. Add a kicsit bölcsibe és mehetsz vissza dolgozni. Akkor neked lesz felnőtt társaságod, vele meg legalább nem ordítoznak.
2022. okt. 14. 16:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Pedig nekem a felnőtt társaság segített. Momz appon találtam egy anyukát azóta is sétálgatunk együtt. Plusz találj ki a nagy gyereknek játékos feladatokat, közben szórakoztasd a kicsit. Ennél több tanácsot nem fogsz kapni. Talán gyerekkel végezhető baba mama torna a két gyerkőccel is jó móka lehet.
2022. okt. 14. 16:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Sztem kéne neked egy kis én idő. Pl egy meleg fürdő, lágy zene. Közben elgondolkozhatnál magadon, hogy miaz ami felidegesit mikor egyedül vagy a a gyerekekkel. Mivel másabb ha a ferjed nincs otthon. Meg esetleg megprobalhqtnad a szamolos modszert, mikor erzed h kezdesz duhos lenni szamolj el 10 ig es gondold vegig h ezert telleg mergesnek kene lenned?

Prbald ki. Nem vesztesz semmit ezzel.

2022. okt. 14. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!