Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy esne, ha valaki rondának,...

Hogy esne, ha valaki rondának, csúnyának nevezné a gyerekedet? Jogosan érzem, hogy ezek után nem szeretnék velük semmiféle kapcsolatot?

Figyelt kérdés

1,5 éves a kislányunk.

Tegnap unokatesó születésnapja volt ünnepelve délután a nagyszülőknél, mi is ott voltunk. Véletlenül hallottam meg, ahogy a két kamaszlány az anyjukkal beszéli, hogy a lányunk "mennyire ronda még mindig", meg hogy újszülöttnek minden baba csúnya, dehát lett volna egy éve kikupálódni. Percekig hallgattam, borzalmas dolgokat mondtak. Hogyha nekik ilyen lesz majd a gyerekük, inkább odaadják valakinek, de biztos nem nézegetnék minden nap. Meg hogy legalább később biztos fog elég munkát adni a plasztikai sebészeknek, el kell kezdeni már most spórolni rá. Csoda, hogy nem a fejére teszem inkább a pelenkát, hogy ne lássam. Meg ehhez hasonló, undorító dolgok. Sógornőm meg nem az, hogy rájuk szólt volna, hanem velük röhögött, annyit szólt egyszer, hogy csendesebben már, ne hallatszódjon be (én meg pont hallottam kint a konyhából).

Bennem volt, hogy kimegyek, de annyira fojtogatott a sírás, hogy tudtam, előttük biztos nem bírnám tartani. Férjemnek szóltam utána, hogy induljunk lassan, a kocsiban fakadtam ki.

Nem akarok velük ezek után találkozni, főleg, hogy szemtől szemben meg mindig megy a hatalmas mosolygás nekünk is, a gyerek felé is. Ezen után nem tudom, rólam miket beszélhetnek?

2022. okt. 12. 16:13
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudom ezt, hogy bírtad ki. Tuti elküldtem volna a ……..-ba mind a hármat.
2022. okt. 12. 17:06
 22/32 anonim ***** válasza:
84%

Ha a gyermekem ekézné egy másik gyerek - főleg kicsi, majdnemhogy nem baba - külsejét, akkor is rászólok, ha "igaza van", vagy ha tényleg poénosan adja elő (gondolom itt ez volt a röhögés tárgya, viccesek akartak lenni és rákontráztak egymásra). Úgy is, ha magunk vagyunk, mert így tartom morálisan helyesnek.

Nekem az a megdöbbentő, hogy ezt egy felnőtt ember rájuk hagyta, én is kibuktam volna. Ez gonoszság, és elkerülném őket. Nem kellenek ilyen emberek a kisgyerekem környezetébe...

2022. okt. 12. 17:19
 23/32 anonim ***** válasza:
92%

Sose értem, hogy miért kell kamaszokat mentegetni a tapló paraszt viselkedés alól. Érdekes, bennem volt annyi, már kamaszként is, hogyha valakit bűnrondának is gondoltam, megtartottam magamnak ezt. Én miért voltam képes erre, nem egy hú de extrém képesség csak minimálisan nem tajparasztnak lenni.

Másrészt ez egy pici gyerek, ráadásul rokonuk. Még ha tényleg nem is néz ki jól, gyakorlatilag fél év alatt képes teljesen megváltozni még, hogy lehet egy másfél éves gyereken gúnyolódni élvezettel.

Én nem mennék oda veszekedni, meg semmi. Nem találkoznék velük, és ha kérdeznék miért, mondanám, hogy nem ütik meg azt a minimális erkölcsi és értelmi színvonalat, ami szerintem egy normális családban alap. Toxikus, ostoba barmokból van elég máshol is, nem kell még a családba is.

2022. okt. 12. 17:28
 24/32 anonim ***** válasza:
93%

Hát igen, jobb is kerülni őket.

Kezdetektől így vélekednek, ez örök téma lesz náluk, ahogy nő a gyerek.

2022. okt. 12. 19:01
 25/32 anonim ***** válasza:
95%

A kamasz lányokat inkább hagyjuk, bár tőlük is elég ronda ez a viselkedés, de az anyjuknál igen alacsony intelligencia szintre vall egy másfél éves gyerek külsején élcelődni.

Én a helyedben biztosan megmondanám amikor legközelebb vigyorog meg gagyarászik a gyerekemnek, hogy nem kell itt jópofizni, mert a múltkor hallottam, hogy miket mondtak a hátunk mögött, ne játsza itt meg magát.

Aztán ott hagynám a fenébe

2022. okt. 12. 19:26
 26/32 anonim ***** válasza:
88%
Jól tetted, hogy nem ott rendeztél jelenetet, de mindenképp tudatosítsd bennük, hogy végighallgattad az egészet, és mindannyian tapló parasztok.
2022. okt. 12. 20:13
 27/32 anonim ***** válasza:
73%

Én megleckeztetném őket. Következő alkalommal odanyomnám nekik a pelenkát, hogy na, ki teszi a fejére? Merthogy egy percig sem szeretnéd, hogy olyan szenvédeseknek legyenek kitéve, hogy a szerintük ronda gyerekedet nézzék. Na, gyerünk, ki rakja rá?

Meg fognak szeppenni, de nagyon. Valószínűleg tagadnak majd, eljátsszák, hogy nem értik. Esetleg elnézést fognak kérni. Te maradj fölényes, nem kell megbocsatani. Közöld, hogy hát akkor ti mentek is, nem akarod, hogy traumát okozzon nekik a gyerek látványa.

2022. okt. 12. 20:15
 28/32 anonim ***** válasza:
82%
Jezusom olvasom a kommenteket és rohadtul fel vagyok háborodva. Tényleg léteznek ilyen ostoba nők, akik már a 1,5 éves gyereket kozmetikushoz vinnék? Meg azt a tanácsot adjátok, hogy a kérdező kussoljon be és ne szóljon semmit????!!!! Hihetetlen ez az egész komolyan. Kérdező én a helyedbe lennék úgy kiosztanám őket, hogy nem térnének észhez. Mivel akkor nem mentél oda, ezért utólag mondanám meg nekik, hogy soha többet nem akarom, hogy találkozzunk, mert ilyen mocskos alja emberekkel, akik egy 1,5 éves kislány külsején nevetgélnek nem vagyok hajlandó szóba sem állni. És mondd el ezt nyugodtan a férjednek is, ha ő sem áll melléd, akkor ő is kuka.
2022. okt. 12. 20:35
 29/32 anonim ***** válasza:
90%

Én meg pont azokat tartom nevetségesnek akik a másfél éves gyerekből bazári majmot csinálnak hogy "igényesnek" nézzen ki.

Egy ekkora gyerek kinéz ahogy kinéz az anyjának gyönyörű, másnak meg lehet h nem, a véleményt nem lehet befolyásolni,ez ízlés kérdése, de azt igen hogy hogyan nyilatkozunk más gyerekéről vagy anyaként mire tanítom a kamaszaimat. Biztos nem mennék oda többet ahol így vélekednek a gyerekemről. Ha tökösebb lennék vagy számítana a családi egység, akkora sógornőnek említeném meg h ez nem volt szép, leginkább az ő reakciója ami csalódást okozott, a kamaszok nagy mamlasz gyerekek, bármit kimondanak gondolkodás nélkül, de egy felnőttnek illene moderálni magát.

2022. okt. 12. 20:49
 30/32 anonim ***** válasza:
87%
Soha többet nem mennék hozzájuk! Ahogy olvastam is felment bennem a pumpa. Főleg a felnőtt nő, hogy nevet az ostoba kamaszokon. Úgy látszik egy szinten vannak.
2022. okt. 12. 22:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!