Hogyan tudnám leküzdeni a gyerekkorból hozott, nagyon rossz nevelési formákat?
Szakember, ezeket hivjak generacios trqumaknak/mintaknak.
Es en igy ismeretlenul is buszke vagyok rad, hogy nem akarod tovabvinni ezeket a mintakat.
Beszelj ugy, hogy erdekelje kèk könyv ès pozitìv fegyelmezès könyv.
#2 Pl.ha rossz ,el veszel egy játékot és mondod neki,hogy ha jó leszel vissza
Ez zsarolas es hosszu tavon semmire sem mesz vele.
Ugyanez van nálam/velem is. 2.5 éves múlt, minden nap megy a harc vele és saját magammal.
Én is folyton küzdök a megbánással és utálom magam. Próbálom magamnak folyamatosan mondani, hogy nem szabad, és csak rosszat teszek vele a kapcsolatunknak.
Plusz ha érzem, hogy feszült vagyok, bekapok Sedacur Fortet. Néha segít, néha nem :(
A verés és a fenékre ütés/pofon nem ugyanaz.
Engem is sz@rrá vertek gyerekkoromban, és megfogadtam hogy sose fogom verni a gyerekemet.
De amikor lehülyézett engem, és belémrúgott, bizony kapott egy pofont, vagy a fenekére egy nagyot.
Vagy amikor lerántotta valamivel a drága smink készletet és összekente vele a konyhát, akkor is elvertem a fenekét.
Sokszor mondta hogy gyűlöl engem, és bárcsak ne én lennék az anyukája, azért is kapott. Ezt úgy mondta, hogy szeretettel de enyhe szigorral neveltem, és csak akkor kapott a fenekére, vagy egy pofont, amikor ok nélkül oyat mondott. Meg tudom számolni, hogy hányszor volt ilyen.
Igenis kell ez a gyerekeknek, mert csak így fogják megtanulni, hogy mit lehet és mit nem.
Később meg, amikor olyat mondott és pofon akartam vágni, szaladt előlem az asztal körül, meg eltűnt valahol. Aztán mire előkerült, addigra a mérgem is elillant. :)
Attól lehet örökké lelkibeteg valaki, ha ok nélkül állandóan ütötték-rúgdosták-verték, de attól nem, hogy okkal kapott egy-két pofont vagy seggreütést.
Amikor én voltam gyerek, minden osztálytársam, barátom kapott otthon időnként, mégis normális felnőttek lettek.
Hidd el, hogy nincs olyan anya/apa, aki sose üti meg a gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!