A kisfiú az apja keresztnevét kapja?
#21 Mi a név, ami akkoriban ilyen különleges volt? :)
Az én párom Bálint, a neve gyerekkorom óta listás volt, mindig nagyon tetszett. De nem akarok még egy Bálintkát.
Nem számít mi a párom neve, de mégis érzem, ha belegondolok, hogy boldog vagyok, hogy ilyen szép neve van annak, akit szeretek.Emellett még sem akarok egy harmadik, de talán negyedik Bálintot, vagy fene tudja hányadikat. :D Szeretnék majd még egy harmadik szép nevet a családunkba inkább.
Plusz a párom is azt mondja, hogy utálta, hogy ő a "Bálindga" a családban, teher ez a számára. Minden magánjellegű levelét fel is bontották, mert Kárász Bálint névre jött. És ugye passz, hogy éppen kinek.
De a legnagyobb érvem... Gusztustalan, tudom. De én annyi válást, apa nélküli gyereket látok magam körül is, a világban is és persze a "magadnak vállalsz gyereket" mondás is... Na, én ezekre támaszkodva sem adnám a párom nevét a gyereknek. 🙄
A ti esetetekben, ha nagyon karóhoz van kötve az eb, akkor maximum második névként megkaphatja. Nem elsőnek, másodiknak és az elsőn szólítjuk. Ha ez nem jó, akkor választanék én önállóan egy nevet, ami nekem leginkább tetszik. Pont.
Második keresztnévnek adnám az apuka nevét; de abba nem egyeznék bele; hogy csak-és kizárólag az apuka keresztnevét /keresztneveit viselje.
Szal hogy ugyanúgy hívnák, és neki nem lenne saját neve. (Meg már az apukának sem.)
Szal mintha a gyerek csak valakinek a másolata lenne, ami egyszer már ,,bevált". Mintha a gyerektől el lenne várva; hogy adja föl a saját személyiségét, és legyen ez az egybe olyan,mint amilyen már valaki más. Szal minthogyha valaki másnak a """""klónjaként"""""" nőne fel; hogy ilyen futószalagon gyártott , és akkor az apja volt a prototípus, és neki is """""kötelessége"""""""" olyannak lennie.
Szal szerintem ez degradáló lehetne a számára; ha valakinek a ,,másolataként" kellene felnőnie.
Köszönöm szépen a sok kommentet és a még több szavazatot! Én nem pontoztam le senkit sem, mindenki válasza hasznos volt a maga nemében. Egyébként szó nem volt arról, hogy Noel vagy ehhez hasonló mai agyoncsépelt nevet akarnék adni a fiamnak az apja neve helyett. Tényleg nem csak ez a két véglet van. 22-essel nagyon egyet tudok érteni, pont emiatt én sem akarnám ugyanazt a nevet adni, már a férjemet is a szülei a "-ka" kicsinyítőképzővel hívják, szóval akkor ebből lenne minimum dupla a szűk családban. Persze vannak olyan keresztnevek, pont az említett Attila is ilyen, amit ezerféleképpen lehet becézni és akkor nincs ezzel gond, de nálunk olyan névről van szó (direkt nem szeretném leírni, max privátban, ha valakit nagyon érdekel), aminek egyetlen egy becézési formája van és ugye max még azt lehet tovább "-ka"-zni.
Most egyébként úgy áll a dolog, hogy 2 keresztneve lesz (egyébként mindenkinek kettő van a családban, a lányunknak is, a férjemnek is és nekem is), és bár az első lesz a férjem neve (ehhez ragaszkodik, hogy "ne szakadjon meg a hagyomány"), de elvileg a második nevén fogjuk szólítani. Aztán persze lehet nálunk is úgy lesz, mint amit valaki írt is, hogy aztán lesz egy teljesen más beceneve, de azt meg előre nem tudhatjuk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!