Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kisfiú az apja keresztnevét...

A kisfiú az apja keresztnevét kapja?

Figyelt kérdés
Férjem nagyon szeretné, ha a születendő fiúnk továbbvinné a nevét. Nekem magával a névvel nincs gondom, viszont számomra nagyon fura lenne ugyanúgy hívni a férjem meg a fiam. Csak egyféleképpen lehet becézni, maximum a -ka kicsinyítő képzőt lehet hozzátoldani, de nekem akkor is olyan fura lenne. Van már egy lányunk, neki is a férjem válaszott nevet, mondjuk ott az nekem is tetszett, de magamtól nem gondoltam volna rá. Tudom, hogy sok családban hagyomány ez, hogy a fiú az apa nevét kapja, de ebben a helyzetben ezt tényleg nekem kellene elfogadni, lenyelni? Nekem is ő lesz az egyetlen kisfiam. Egyébként nem is József és társai kategória név, hanem annál modernebb, meg maga a név tetszik is, csak az nem tetszene, hogy ugyanúgy hívják őket. Más családokban ez hogy működik? Hogy sikerült meggyőzni apukát másik névről? Vagy anyuka hogy tudott ebbe beletörődni? Ha nem is vagytok érintettek, mit gondoltok, mit tennétek ebben a helyzetben?

2022. okt. 11. 18:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
13%

Férjem Attila Aposom is, az ő apja is és állítólag neki az apja is. Hagyomány.

Én nen voltam ennyire karotnyelt. A fiunk Attila. Mivel lett egy 2.fiunk is, ő Roland Attila lett.

Egyik gyerekünket sem szólítjuk a nevén, igy ez a becézgetés sem tema. Ahogy férjemet se a nevén szólítom.

Mivel számomra nem volt favorit fiú név, az Attila pedig megállja a helyét, én nem dacoltam csakazértis....

2022. okt. 11. 21:11
 12/25 anonim ***** válasza:
80%
Nalunk elsonel en kertem, hogy ne a ferjem kedvenc neve legyen, masodjara tok jol megbaratkoztam vele. De mindketszer olyan nevet valasztottunk, ami mindkettonknek tetszett. A ferjem kerte, hogy a mi nevunk, testvereink es szuleink nevet semmikepp ne kapjak a gyerekek (nekem az egyik kedvenc nevem a tesoja neve, illetve apukaja, anyukaja meg az o neve is tetszik). De azt akartam, hogy mindkettonknek tetszo nev legyen, igy nemeroltettem.
2022. okt. 11. 21:31
 13/25 anonim ***** válasza:
73%
Ilyen dolgokon remekül le lehet mérni, mennyire tudnak a házasfelek kompromisszumra jutni.
2022. okt. 11. 21:49
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Férjem családjában is hagyomány volt, hogy a fiú az apja nevét kapja. Viszont én már a kapcsolatunk elején mondtam neki, hogy nekem viszont ez nem tetszik, és ha közös gyermekünk lesz akkor én ezt szeretném megszakítani.(Egyébként én a férjemet sem hívom sosem a keresztnevén, nem szeretem a nevét, számomra már túl öreges...)

Második névként adás nálunk szóba sem került, mindketten feleslegesnek tartjuk a két keresztnevet.

Első gyermekünk lány lett. Most várjuk a másodikat, aki úgy tűnik hogy kisfiú, de most már a férjem sem hozta fel hogy az ő nevét kapja.

2022. okt. 11. 22:39
 15/25 anonim ***** válasza:
63%
BIZTOS. HOGY. NEM. KAPJA. AZ. APJA. NEVÉT. ÉS. PONT. pedig a legkedvencebb nevem a férjem neve valaha, de akkor sem, ennél gázabb névadási szokás NINCS!
2022. okt. 12. 00:04
 16/25 anonim ***** válasza:
66%

Őszintén nem értem ezt a hozzáállást 2022-ben... Eszünkbe nem jutna ugyanúgy hívni a gyereket, mint minket.

Annyi jutott eszembe, hogy ha hajthatatlan, akkor beszéld rá, hogy a második neve legyen az ő neve, hátha belemegy, bár inkább teljesen le kellene beszélni. (nem tudom írta-e ezt valaki, nem olvastam végig minden kommentet) nincs valami barátja, akire hallgat és le tudná róla beszélni?

2022. okt. 12. 01:57
 17/25 anonim ***** válasza:
47%
Kissé el vagy nyomva, nem?
2022. okt. 12. 01:58
 18/25 anonim ***** válasza:
23%
15. Szerinted.
2022. okt. 12. 08:28
 19/25 anonim ***** válasza:
38%
Amúgy miért kell leszólni azokat, akik az apjuk nevét adják s gyereknek? Szerintem meg az a gáz, hogy a te fiad az ezredik Noel vagy mi tudjam én milyen idióta neveket tudtok még kitalálni. Nálunk ez családi hagyomány és én a második gyerekemnek sem fogok különleges nevet adni, hanem valami szép egyszerű hagyományosat, amiből nem lesz ezer darab az oviban/suliban. Így is, aki meghallja a fiam nevét mindenki dicséri, hogy nem valami tömeg nevet, vagy fura nevet adtunk neki.
2022. okt. 12. 08:53
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok.

Honnan veszed Utolsó, hogy aki nem a szülők nevét adja a gyerekének, az biztosan fura vagy tucatnevet választ?

A fiam Szabolcs, a lányom Kata. Egyik sem tucat vagy fura vagy kimondhatatlan.

Nem csak két véglet létezik.

2022. okt. 12. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!