Mennyire nézitek a név választásnál, hogy ha esetlegesen külföldre menne a gyereketek ott is könnyű legyen kiejteni a nevét?
Volt már pár hete egy hasonló kérdés, ott a többség azt írta hogy nem fontos. Ezt én is így gondolom.
Egyrészt mi az a külföld? És ha az én gyerekem majd Ázsiába akar menni? Vagy Afrikába? Akkor egy angolszász névvel is ugyanúgy kilógna.
Másrészt akinek akarják, annak valahogy ki tudják ejetni a nevét. Ismerek sok külföldit, nem csak európai kultúrkörből. Igen, volt akinek elsőre iszonyat bonyolultnak vagy épp viccesnek tűnt a neve, de azért ha bemutatkozott és hallottam hogy kell kiejteni, akkor utána felnőtt emberként meg tudtam ugrani ezt az akadályt. Sok ismerősöm él tipikus magyar névvel külföldön, és max vicces sztorijaik vannak arról, hogy néha rácsodálkoznak a nevükre. De nem jelent nekik problémát. Ha valaki bevándorló, akkor ugyanúgy bevándolró marad névtől függetlenül is, attól nem fogják kevésbé annak tekinteni, hogy könnyen kiejthető neve van.
Harmadrészt a multikulti együttélés nem arról kéne szóljon, hogy mind egy homogén identitás nélküli masszává olvadunk. Hanem arról, hogy a saját szokásainkat megtartva tisztelettel létezünk egy térben másokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!