Mennyire nézitek a név választásnál, hogy ha esetlegesen külföldre menne a gyereketek ott is könnyű legyen kiejteni a nevét?
Nekem ez fontos szempont. Egyébként külföldön se retardáltak vannak, nem az a baj, hanem hogy bizonyos hangokat nem tudnak jól képezni, mert az ő nyelvükben nincs - zs, ty, ű például.
A Krisztina mondjuk pont jó név, mert bár más írással, de tényleg elég széles körűen értelmezhető.
Viszont azért a szittyamagyar és a nemzetközi név között is vannak átmenetek, amik esetleg nem pontosan így léteznek máshol, de teljesen érthetőek nem magyar anyanyelvűek számára is: Dávid, Ádám, Patrik, Péter, Emma, Eszter, Dóra, Petra, Viktor, Rebeka... Hosszú a lista.
Egyáltalán nem vettük figyelembe. A vezetéknevünk pl tartalmaz "ü" és "ö" betűt is.
Ha a pakisztán, kínai stb nevekkel megbirkóznak kint, nem hinném h egy Mátyás pl gondot okozna nekik
Egyáltalán nem számított. Rengeteg rokonunk és barátunk él külföldön, a világ különböző pontjain, a legbonyolultabb vezeték és keresztnevekkel. Senkit nem érdekel, egyszer megkérdezik hogy hogy kell kiejteni és vagy sikerül vagy majdnem sikerül.
A férjem egy multinál dolgozik Budapesten, kb 70% külföldi az irodában, rengeteg francia, pakisztáni, olasz, spanyol.. soha semmilyen gond nem volt a nevekkel.
Mi is olyan nevet kaptunk, ami nemzetközi.
De szerintem az általad említett nevek teljesen rendben vannak ebből a szempontból is, nem értem, hogy miért kritizálják őket.
Amúgy nekem is van olyan barátom, akinek nem tudom kiejteni a nevét, használom a vezetéknevét a keresztneve helyett, így is mutatkozik be, mert az elég könnyű és amúgy egy létező név. Szerintem ezt felnőttként teljesen jól le tudod kezelni.
Amit láttam, hogy gyerekként viszont élheted meg tényleg nehéznek, hogy nem tudják kiejteni a nevedet, főleg, ha valaki csúfol is miatta. Felnőttként ez nem szokás.
Persze ezzel együtt, mondjuk Attilát vagy Káin-t nem adnék névnek. Az utóbbi biztos, hogy negatív felhangos, az előbbiről meg több ismerősöm állítja, hogy Nyugat-Európában az. Nem hiszem, hogy mondanák, de nem szeretném, hogy negatív asszociációval indítson a bemutatkozásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!