Anyukák! "Túlélési" praktikák kevés alvás ellen?
Próbálkoztam sok mindennel, de csak az apja tudott segíteni.
Ha megjön a szívó, szépen fejsz le eleget, hogy mikor bevonulsz pihenni, akkor ő megeteti.
8 hónapos a babám és óránként kel... úgy, hogy napközben már nincs az h óránként elalszik másfél órára...
Ez rosszabb :D
Addig amíg lehet, próbálj meg egész nap ágyban lenni a babával.
Úgy rendezzétek a lakást, hogy abban a helyiségben létezz ahol az ágy van vagy egy ágykanapé ami mindig nyitva van.
Kizárólag fekve szoptass, nézz tévét vagy ha nem szeretnéd h a kicsi hallja, akkor fülessel tabletet (most megéri előfizetni netflixre vagy hbo maxra).
Ha szeretnél rendet rakni vagy ezt azt megcsinálni, akkor tegyed amikor a férjed hazaér és átveszi a babát, de max egy órát foglalkozz ezekkel, egyébként fekvő helyzetben legyél egész nap.
Ha nem is alszol el, a fekvés nagyon sokat segít.
Én így kb ember maradtam és sok programra el tudtunk menni és heti néhányszor 1-2 órát sétáltam a kicsivel.
Együtt feküdtem a babával, föl se kellett kelni a szoptatáshoz. Így teljesen kipihent voltam. (Sajnos csak első gyereknél működik.)
Ha most holtfáradtan félsz, hogy rágurulsz, először legyen ott (ébren) a férjed is. Sőt: te fekszel, ő meg odahozza a babát, ha szoptatni kell. Aztán elviszi.
Nekem babafészekben alszik mellettem. Ha felkel, akkor “bemászok” mellé. Bármilyen fáradt is vagyok, az annyira nyom, hogy nem
tudok úgy elaludni :D szóval nem
nyomom össze, gurulok rá, de felkelni se kell. Ha visszaaludt csak kigurulok mellőle.
Ha annyira fáradt valaki, hogy nem biztonságos a fekve szoptatás, akkor ülve se lesz az.... aki ennyire fáradt az ülve is elalszik és akkor a gyerek kiesik a kezéből...
De egyébként ha nincs valaki bedrogozva akkor nem fog ráfeküdni a babájára. Később kell legurulásvédő az ágyra, de amíg csak fekszik a baba, addig az anya nem fog kárt tenni benne.
A természet úgy tálalta ki, hogy az anya ne ölje meg álmában a gyerekét.
Ha meg nincs talpon egész nap, fekve szoptat és kb. folyton fekszik, akkor nem lesz annyira hulla, hogy bármi baj legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!