Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kevés nő akar 25 éves kora...

Kevés nő akar 25 éves kora körül gyereket?

Figyelt kérdés
2022. okt. 1. 20:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
41%
Hát szerintem manapság 25 évesen még elég éretlen az ember, tisztelet a kivételnek. Mindenki maga dönti el mit vállal, és mire. Nekem házassággal, házzal, autóval, stabil munkával sem kéne 40 évesen sem.
2022. okt. 2. 11:39
 12/15 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem akarni sokan akarnának, csak vagy anyagi vagy párkapcsolati szempontból nincsenek olyan helyzetben.

Az én baráti társaságom ebben szerencsés kivétel. 6 közelebbi barátnőm van, ebből kettőnek már van gyereke, egy terhes, egy meg évek óta próbálkozik. 24-27 közötti nők. Szóval hatból négy már nagyon is szeretett volna gyereket. (Egy meg még pár évig nem szeretne, de a babavárót most fogja felvenni, úgyhogy annyira sokáig innentől ő sem húzhatja.)

Én is 26 vagyok és terhes. Nagyon örülök neki. 14-15 éves korom óta jártam bulizgatni, aztán 18 éves korom óta dolgozok meg tanulok egymás mellett folyamatosan. Úgyhogy bőven eljutottam már oda, hogy ezekre ráunjak, és kicsit más célt is akarjak. A férjemmel is szerencsém volt, 19 évesen ismertem meg.

Azért ha az embernek minden "csont nélkül" megy az életben, akkor ez már simán nem olyan korai. 18-19 évesen érettségi, utána 3 év egyetem mondjuk. Akkor is max 23 körül van mire végez. De legjobb esteben lehet 21 is. Sokan mellette is dolgoznak már, sokan csak utána, de még nekik is belefér pár év munka utána. És 25 éves korára így azért sokaknak már van végzettsége meg valami anyagi háttere is. Ehhez ha még jön egy örökölt ingatlan, és/vagy egy pár évvel idősebb, nem pályakezdő bért kapó férfi, akkor igazából bele tudnak vágni. De sokan nem is egyetemre mennek, akkor ők még hamarabb keresőkké válnak. A 28 fős gimis osztályomból pl már 7 nőnek van gyereke, egynek kettő is. Férfiaknál még egynek sincsen.

Nyilván sokaknak meg nem ilyen szerencsésen alakul az élete, mert nem könnyű a szakma választás vagy nem találnak partnert. Meg vannak akik nem ilyen fiatalon akarnak. Meg olyanok is, akik egyáltalán nem akarnak.

De már csak a saját környezetemből kiindulva azt látom, hogy bizony sok nő 25 körül már nagyon is anya szeretne lenni. Amúgy a terhesgondozáson is pont múltkor félve kérdezte az orvos, hogy első gyerek-e, mondtam, hogy igen. Mondta hogy mostanában sok hasonló korú fiatal már nem az elsőt várja, azért ilyen bátortalanul kérdezte.

2022. okt. 2. 13:36
 13/15 anonim ***** válasza:
Van aki akar, én pl jelenleg el sem tudnám képzelni, nagyon távol vagyok anyagilag ettől, de a vágy sincs meg bennem egyáltalán. Csodálkozom azokon, akik bevállalják ilyen korban a semmire a gyereket, de az ő életük, nekem semmi beleszólásom ebbe. Az biztos, hogy én most akkor sem akarnék, ha lenne partnerem és anyagi hátterem hozzá.
2022. nov. 24. 17:38
 14/15 anonim ***** válasza:

De miért szeretne néhány lány huszonévesen gyereket? Mi kész jobb attól? Műre kell nekik?

27/L

2022. dec. 17. 23:50
 15/15 anonim ***** válasza:
Mire kell*?
2022. dec. 17. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!