Szülés utáni depresszióm lenne? Nagyon el vagyok keseredve.
Nálunk 2 gyerek lett 2.5 év különbséggel. Férjem ugyan ez,kb csak aludni jár haza.
Barátnők eltűntek.
Fiam után nekem ez fel sem tűnt. Most a 2.gyerekem 1 éves, na nálam most van ugyan ez. Fizikálisan fáj ez a "bezártság". Azért írom idezőjelbe, mert ott az autó, mehetnénk, sőt férjem mondja is. De gyerekkel hova?! Egy kv-t nem lehet nyugodtan meginni mellettük kb.
Most elkezdtem körmöshöz járni. De ez kb annyot ér, mintha az erdőtüzet vizipisztollyal locsolnánk.
Szerintem ez nem depresszió, csak még nem tudtál alkalmazkodni az új helyzethez. Szerintem a legtöbben ezen keresztülmegyünk, nem vagy egyedül.
Próbálj akkor mozogni kicsit, amikor alszik a babád. Nincs felétek valami baba/mama klub, vagy van a momz nevű app, ahol más anyukákkal tudsz programot szervezni. Akár séta, kávázás, bármi hogy kicsit ki tudj mozdulni.
Első a babád, te jelented neki a világot, rád van szüksége.
Sétálj vele sokat.. Akár bsbakocsival, akár hordozoban, mindkettőtöknek jót tenne, lehet el is aludna kozben. Ha elmúlt a hasfajas nyugodtan menj vele bárhova, kabezni beulni is. Ha megszokja, kesobb is tudtok együtt menni bárhova. Menj vele vasarolni, parkba barhova.. Nem kell begubozni otthon.
Baba-mama tornát is kipróbálhatsz, ahol a babával együtt lehet edzeni. A hordozást én is csak ajánlani tudom, könnyebben megnyugszik/elalszik úgy a baba, akár abban is viheted sétálni, ráadásul a hasfájásán is segít.
Ha nem is a a klubok, de a momz alkalmazást nézd meg. Látod rajta az anyukákat a közeledben, van fotó feltöltve és látod azt is milyen idős a gyerekük, ki tudod választani a neked szimpatikust. Ha meg nincs meg az összhang, akkor nem kell többet beszélni/találkozni.
Az a baj, hogy amíg nem vagy hajlandó semmit sem lépni és mindenre kifogásokat keresel, addig nem lesz jobb, aztán meg panaszkodsz, hogy milyen rossz. Remélem látod, hogy ez így egy végtelen szívás. Nagy levegő, és szándd el magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!