Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés utáni depresszióm...

Szülés utáni depresszióm lenne? Nagyon el vagyok keseredve.

Figyelt kérdés
3 hónappal ezelőtt született meg a kisbabánk, természetesen én vagyok vele itthon. A férjem dolgozik, de ugye a kiesett keresetemet is neki kell pótolnia, így a szakmájából adódóan szinte minden munkát elvállal. Ami azt jelenti, hogy a hét minden napján dolgozik, kora reggel elindul és este kilencre ér haza. Eszik és fekszik le aludni, mert pihennie valamennyit kell. Emiatt kevés időt töltünk együtt, a szex és at intimitás megcsappant (2-3 hetente egy alkalom és az is ilyen 10 perc az elejétől a végéig). Nyilván nem piszkálom emiatt, mert miattunk dolgozza ki a belét is. Két jó barátnőm van/volt a terhességem előtt. Az egyikük nem is áll szóba velem a szülésem óta, mivel ő is évek óta szeretne babát, de nem jön. Nem érdeklődik, nem keres. Múltkor a babámnak küldetett a férjemnek babaruhát, de ennyi. Szinte alig beszélünk, találkozni meg nem is akar velem. A másik barátnőm meg nyilván éli az életét. Dolgozik, utazik, új párkapcsolata lett. A kisbabám nagyon sírós, nagyon hasfájós. Eddig, ha mentálisan rosszul éreztem magamat, elmentem edzeni egy órát. Most sajnos ezt sem tudom megtenni, mert nincs kire hagyni. Apósom nagyon beteg, nem igazán lehet ráhagyni, az én szüleim pedig a világ másik felén élnek. Egészségügyis vagyok, naponta volt, hogy 20-30 emberrel kerültem kontaktba. Most pedig itthon vagyok és borzasztóan kevés inger ér. Elkezdtem újra olvasni, hobbimnak is elkezdtem újra élni (írás), de mégis rosszul érzem magamat és nem jó semmi sem. A napom nagyrészt a babám tölti ki, aki keveset alszik, sokat sír állandó foglalkozást igényel. Valaki érzett hasonlót? Hogyan lehetne ezen túllendülni? Fura, hogy ezt akartam, mert terveztük a babát, de mégis olyan magányosnak érzem magamat és úgy érzem, hogy nem lenne szabad.

2022. szept. 30. 15:12
 1/8 anonim ***** válasza:
55%

Nálunk 2 gyerek lett 2.5 év különbséggel. Férjem ugyan ez,kb csak aludni jár haza.

Barátnők eltűntek.

Fiam után nekem ez fel sem tűnt. Most a 2.gyerekem 1 éves, na nálam most van ugyan ez. Fizikálisan fáj ez a "bezártság". Azért írom idezőjelbe, mert ott az autó, mehetnénk, sőt férjem mondja is. De gyerekkel hova?! Egy kv-t nem lehet nyugodtan meginni mellettük kb.

Most elkezdtem körmöshöz járni. De ez kb annyot ér, mintha az erdőtüzet vizipisztollyal locsolnánk.

2022. szept. 30. 15:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem depresszió, csak még nem tudtál alkalmazkodni az új helyzethez. Szerintem a legtöbben ezen keresztülmegyünk, nem vagy egyedül.

Próbálj akkor mozogni kicsit, amikor alszik a babád. Nincs felétek valami baba/mama klub, vagy van a momz nevű app, ahol más anyukákkal tudsz programot szervezni. Akár séta, kávázás, bármi hogy kicsit ki tudj mozdulni.

2022. szept. 30. 15:19
 3/8 anonim ***** válasza:
67%
Én kibekkeltem az otthon ülős korszakot, aztán most hogy nagyobb a gyerek kerestem a kerületi csoportban anyukát akivel most együtt sétálunk. Nem nagy program,de jobb mint itthon ülni. Viszont az első pár hasfájós programot, muszáj túlélni.
2022. szept. 30. 15:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Sajnos a kisbabám este tíz tizenegyig bezárólag 2x20 percet alszik, azt is annyia felületesen, hogy a legkisebb neszre is megébred. Vettem egy adamo hintát, de többet így sem alszik. Tornázni mellette lehetetlen szinte, mert a halk osonó léptekre is megébred. Egy szoba van, nincs több lehetőségem itthon sem. Ráadásul fogzik is, csak nálam nyugszik meg. Én is járok körmöshöz, de kevés. Egyszer el kellett vinni magammal, hát végog ordított a szalonban, 2 hete meg itthon hagytam, de ideges voltam, hogy na vajon ordít e apósomnál. Budapesti vagyok, biztos van valami, de kicsit ódzkodom ezektől. Rengeteg suttyó kisanyuka van, akik versenyeznek, hogy Pistike előbb nyújtotta ki a nyelvét, mint Józsika. Ilyen emberek között nem érezném komfortosan magamat, főleg, hogy gyermek szakápoló vagyok, ígyis idegbajt kapok a kéretlen tanácsoktól. Az is baj, hogy evéssel kompenzálok, pedig fogyóznom kellene, mert plusz tíz kilóval jöttem ki a szülőszobáról. Ha hízok, akkor a férjem még annyira se fog kívánni és elindul a lejtőn a kapcsolatunk. De úgy érzem, hogyha eszek egy kis szénhidrátot akkor kicsit jobban vagyok. Éjszaka nem alszok, forgolódok, pedig a baba éjszaka alszik, így tudnék pihenni, de nem megy. Bámulom a plafont. Beszélgetni a bajaimról nem tudok senkivel sem. Igyekszem magam megküzdeni vele, de lehet, hogy ez most sok. Nem tudom, hogy mi tévő legyek. Lehet aztán, hogy barátokat kellene szereznem, cdak fogalmam sincs hogyan mikor a gyerekem estig üvölt.
2022. szept. 30. 15:50
 5/8 anonim ***** válasza:
14%

Első a babád, te jelented neki a világot, rád van szüksége.

Sétálj vele sokat.. Akár bsbakocsival, akár hordozoban, mindkettőtöknek jót tenne, lehet el is aludna kozben. Ha elmúlt a hasfajas nyugodtan menj vele bárhova, kabezni beulni is. Ha megszokja, kesobb is tudtok együtt menni bárhova. Menj vele vasarolni, parkba barhova.. Nem kell begubozni otthon.

2022. szept. 30. 15:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Baba-mama tornát is kipróbálhatsz, ahol a babával együtt lehet edzeni. A hordozást én is csak ajánlani tudom, könnyebben megnyugszik/elalszik úgy a baba, akár abban is viheted sétálni, ráadásul a hasfájásán is segít.

Ha nem is a a klubok, de a momz alkalmazást nézd meg. Látod rajta az anyukákat a közeledben, van fotó feltöltve és látod azt is milyen idős a gyerekük, ki tudod választani a neked szimpatikust. Ha meg nincs meg az összhang, akkor nem kell többet beszélni/találkozni.

Az a baj, hogy amíg nem vagy hajlandó semmit sem lépni és mindenre kifogásokat keresel, addig nem lesz jobb, aztán meg panaszkodsz, hogy milyen rossz. Remélem látod, hogy ez így egy végtelen szívás. Nagy levegő, és szándd el magad.

2022. szept. 30. 16:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen érdemes lenne programot nézned. Én annak idején befordulás ellen nagyon sok mindent kipróbáltam, állami bejött és rendszeres lett, valami nem. Ami nekem legjobban segített, az a helyi Otthon Segítünk Alapítvány programjai voltak. Ők országosan több helyen vannak. Meg a baba-mama torna lett volna még jó, de ott az időpont végül nem volt jó. Már az, hogy a babáddal összekészültök és "programra" mentek, sokat segít.
2022. szept. 30. 16:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is irtóztam más anyukáktól, de nekem végül mégiscsak ez jött be. Nyilván ne tökéletes anyukákat keress, az én anyuka barátnőim "csak elég jók", és nem is ítélkezünk egymás felett. Azért jó velük lógni, mert nekik is ugyanilyen korú gyerekeik vannak, és sokkal megértőbbek. Pontosan tudják min mész át épp, mert ők is ugyanezt élik át, és ha csúszik minden fél órát, mert épp bekakilt/hányt/cicizik a baba, akkor sincs baj, mert tudják milyen. Lehet közösen sétálni, amitől nem olyan rettenet dögunalmas az egész fel-alá járkálás, úgyhogy egy próbát adhatsz nekik mégis. Aztán ha baromi unszimpatikusak, akkor nem találkozol többet velük. De nem minden anyuka ilyen, vannak jófejek.
2022. szept. 30. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!