Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Visszatérés a munkába, nagyon...

Visszatérés a munkába, nagyon ciki a helyzetem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A 3. gyermekem 2.5 éves,már bölcsis. A munkáltatóm felajánlott egy új munkakört, talán azt is meg tudjuk beszélni, hogy 4 v. 6 órába menjek vissza. Nagyon kellemetlenül érzem magam, mert 2 év munka után(nagyon elégedettek voltak velem akkor) várandós lettem és hematóma miatt hirtelen kellett távoznom, most mégis "visszakuncsorgom" magam. Persze azóta sokan lettek terhesek, sokan eljöttek stb. Szinte szégyenkezve megyek majd a főnököm elé, Ti is így éreznétek?

Másik: mivel elköltöztünk sajnos elég sokat kell majd utaznom, autóval járnék, egyik útvonal 22 perc kb, a másik 28, ha nincs sehol torlódás, szerintetek ez vállalható?

Köszönöm!

2022. szept. 30. 14:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A munkahely nem szociális intézmény. Ha nincs rád szükségük szemrebbenés nélkül kivágnak, ne aggódj. És soha de soha ne érezd magad kellemetlenül amiatt, mert a családot állítod előtérbe a munkahelyeddel szemben. Ott te csak egy munkaeszköz vagy, a gyerekednek meg egy anyja van. Szóval nehogy már rosszul érezd magad!

Engem amúgy nem vettek vissza GYED után. Azt mondta a főnök, 2 gyerekkel úgysem tudnám ellátni ezt a munkakört. Utána meg közölte, hogy beszélek két nyelvet, ne aggódjak hamar találok munkahelyet. Jaj, de édes, egyik szavával üti a másikat.

Kolléganőm, aki meg elment fél év táppénzre terhesen, és minden nap azt mondta holnap már jövök, és nem vettek fel senkit helyette, hanem a kollégáknak kellett túlórázni miatta, na őt visszavették, mert amikor vissza akart jönni pont kellett ember. Én teljesen korrektül jártam el, időben szóltam, betanítottam az utódom, mégsem vettek vissza, mert akkor pont nem volt üresedés. Nem azon múlik ki mennyire korrekt.

2022. szept. 30. 15:00
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem állj oda nyugodtan. Ha kiakarnak veled tolni és ismernek, akkor olyan munkakört ajánlanak fel, hogy 2 hónap után felállj és elmenj. Érzi ezt az ember na... Fél óra meg tök jó táv. Az én munkahelyem is ennyi időre van, vállalható. A bölcsi-ovi logisztika a nehezebb, hogy lakhelyhez legyen közel, vagy munkahelyhez.

A másodállásomban úgy dolgoztam 1 év 2 hónapot, hogy 37 hetes terhesen is dolgoztam még. Na őket megérteném, ha nem várnának tárt karokkal vissza, de ezzel úgy vagyok, hogy másodállás, ha nem vesznek vissza, nem vesznek vissza.

2022. szept. 30. 15:03
 13/14 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem máshogy kellene hozzáállnod. Orvosi okból nem tudtál dolgozni, ezen nincs mit szégyellni. Ha lábtörés miatt lennél otthon, akkor se adnád át a munkát és nem szégyellnéd. Most dolgozni mész vissza, ha jól dolgozol, semmi gond, ha nem, akkor úgyis elküldenek. Tök jó, hogy ilyen rendes és kompromisszumkész a munkáltatód, de nem tesz szívességet Neked azzal, hogy dolgozhatsz nála.
2022. szept. 30. 16:28
 14/14 anonim ***** válasza:
79%
12-es már nem is kell így taktikázniuk, mert Orbán kivette a Munka törvénykönyvéből a kismamák védelmét. Ha nincs üresedés nem kell visszavenniük.
2022. szept. 30. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!