Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez milyen hatással van egy 1...

Ez milyen hatással van egy 1 éves gyerekre?

Figyelt kérdés
Szerintem mi nem vagyunk szigorú szülők. Meg hát még nincs is mire. Semmi rosszaságot nem csinál. Apósom ma rászólt a fiamra hogy "fogd be a szád!" Mi egymással se beszélünk így. Nemhogy a gyerekkel. Mellesleg a gyerek semmit nem csinált, csak a saját kis nyelvén magyarázott. Még csak hangos sem volt. Elég váratlanul ért, nem tudtam semmit szólni. Utólag gondolkodtam hogy most még pici, nem értette, de ha nagyobb lesz akkor hogy tudnám megvédeni? Vagy mit mondjak ilyen helyzetben? Úgy gondolom hogy ha rosszat csinálna akkor is az én dolgom rászólni.
2022. szept. 26. 18:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Mi az, hogy mit mondjál ilyen helyzetben? Apósoddal közlöd, hogy nem beszelhet így a gyerekkel, mit kepzel, még egy ilyen, és többet nem viszed at. Kepes voltál ezt némán tűrni?? Semmi hatással nem lesz a gyerekedre ez az 1 alkalom, viszont ha azt tanulja meg, hogy minden bantást nemán el kell tűrni, annak már lesz hatása.
2022. szept. 26. 18:51
 2/11 A kérdező kommentje:
Jó hát kb sokkolt. De a gyerek rá se nézett, nem vette úgy hogy neki szól. A szoba másik feléből kiabált oda
2022. szept. 26. 18:54
 3/11 A kérdező kommentje:
Ja és eszemben sincs vinni, ő jött hozzánk.
2022. szept. 26. 18:55
 4/11 anonim ***** válasza:
76%

Akkor nem engeded be.

Legközelebb ha sokkol egy ilyen, akkor 5 perc múlva dobod ki. De reagálj, mert a gyerek a példából tanul. Ilyen taplókkal nem érdemes szépen viselkedni. Kereken kijelented, hogy ebben a hazban senki nem kussoltatja be a gyerekedet, ha ez nem tetszik, haza lehet menni.

2022. szept. 26. 19:01
 5/11 anonim ***** válasza:
90%

Most ezt nem biztos h értem.

Az 1 évesed a szoba egyik sarkában gagyogott magának, ti a másikban beszélgettek. Após odafordul a gyerekhez és fennhangon odaszól h "fogd be"?!

Rávágom h Te fogd be!

Otthon a saját házában utasítgassa azt aki hagyja!

2022. szept. 26. 19:05
 6/11 A kérdező kommentje:
5-s A gyerek az apja kezében volt, hárman körbeálltuk, nekünk "magyarázott".
2022. szept. 26. 19:08
 7/11 anonim ***** válasza:
93%
Ott volt a férjed, és nem rendezte le az apját??? Csak állt kukán? Vagy hogy kell ezt elképzelni?
2022. szept. 26. 19:11
 8/11 A kérdező kommentje:
Azt tudni kell hogy egy ilyen nagyon kellemetlen ember, minden második mondatával beszól. Az orra alatt csak úgy magában vagy nem is tudom hogy mondjam. Nem nagyon reagál rá senki már.
2022. szept. 26. 19:12
 9/11 anonim ***** válasza:
95%
Rászólsz, hogy a gyerekkel nem beszélhet így. Még jobb, ha a férjed szól rá az apjára.
2022. szept. 26. 19:32
 10/11 anonim ***** válasza:
94%

Nekem is volt hasonló. Lényeg, h valaki azt mondta a 2 éves gyerekemre, hogy "hülye gyerek". Szintén lefagytam és nem tudtam jól lereagálni, számára ez egy normális kifejezés colt, vicceskedve mondta de szerintem kicsit sem vicces ilyet mondani

Egyszerűen más családból származik, ott normális h trógerek egymással.

Legközelebbre készülj fel lelkiekben, h ha ilyet mond, jól reagáld le. Ő biztosan nem tudja, hogy ez hogy hangzik, hogy bem kéne ilyen mondania.

2022. szept. 26. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!