Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül szerintetek...

Mennyibe kerül szerintetek manapság egy gyerek 0-3 év között (amíg óvodába megy) alsóhangon?

Figyelt kérdés

Lagzi,esküvő költségeit hagyjuk, csak a gyerek érdekel. MOndjuk 1 gyerek.

A szükséges minimum, ami mindenképpen kell.

Használtan csak valami babaágy? van talán, ahogy néztem a padon.

Lehet írni havi költséget mondjuk. Köszönöm aki tud pontos számokat!

F/31

2022. szept. 25. 13:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
57%

"Nem ismerek olyan családot, ahol venni kellett mindent."

Hol élsz te? Ettől még nem lesz ingyen. Ahhoz valakinek meg kellett venni, hogy nektek ne kelljen.

"A kaja ingyrn van."

Igen, annak akinek nincs pénze.

2022. szept. 25. 16:44
 12/19 anonim ***** válasza:
66%

11!

Igen, valaki megvette. De ez a ruha 2-3 gyereket is kiszolgál... mi is ugy kaptuk, mi is úgy tovabbadjuk, így pl barátnőm sem vett meg ruhat a gyerekének...

Nem vagyunk szegények... ha hiszed, ha nem, az összes gyerek ingyen eszik az oviban.

10#

2022. szept. 25. 17:13
 13/19 anonim ***** válasza:
50%
12, ezt én se tudom elképzelni. Ovikat könyveltem évekig. 40-ből egy se volt, ahol mindenki ingyenes lett volna. Bár volt olyan vezető, aki ezt előadta a központi szülőin, de ott se volt igaz.
2022. szept. 25. 17:15
 14/19 anonim ***** válasza:
58%
Mi pl ajándékba kaptunk néha nagyiktól egy egy cuccot, de azt leszámítva mindent mi vettünk újonnan.
2022. szept. 25. 17:17
 15/19 anonim ***** válasza:
58%

Hát itt ingyen van. Az önkormányzat fizeti mindenkinek.

Tesómék sem szegények, tesóm keres 300nettot, férje 500 körül. Mégis ingyen kapják...

Szóval akkor nem tudom.

10#

2022. szept. 25. 17:33
 16/19 anonim ***** válasza:
62%
Hát nekünk elèg sokba. Pròbálok spòrolni pedig, szoktam sokszor kiválò minősègű használt ruhákat venni, márkásakat, amikèrt èn annyit nem adnèk. Mèg tejitalt iszik, pelus, popsitörlő, sok nasija dm-ből van. Minden nap kap gyümölcsöt, változatos az ètrend. Most beteg volt, Biogaia, Devit, Cebion alap, most pont minden kifogyott + más is kellett a köhögèsre. Nagyon drága minden, èn meg utálom, ha nincs itthon ami kell. Pl. Nasivin orrspray, köptető, lázcsillapìtòk, Dentinox ès társai. Ruházat, cipők pl. most kell mèg majd neki hòcipő ès bèlelt átmenetes is + vastag sapka, sál, kesztyű. Bioderma termèkeket használunk, drága, de soká kitart. Havonta spòrolási számlájára is megy egy összeg. Most varrattattam neki tipegőzsákot, mert csak ideig-òráig van a takarò rajta. Mikor kòrházba kerültünk beszereztünk egy kompresszoros inhalátort ès egy hidegpárásìtò kèszülèket is. Játèkok is kellenek olykor. Na hát nem tudom hogy vannak mások, de nálunk nincs olyan hònap, hogy ne kellene valami a gyerekre. :D Jò, elismerem, nekünk nem gond, ìgy nem is szoktam megszakìtani magam a nagy spòrolásba, de azèrt na. Vannak tőlem sokkal költekezőbb anyukák is, akik egy pár kiscipőre is simán kiadnak 30 ezer forintot...
2022. szept. 25. 20:54
 17/19 anonim ***** válasza:
78%
Mi használtan vettünk ikeás babaágyat, új matracot bele, lègzèsfigyelőt kölcsönöztünk a kòrháztòl...
2022. szept. 25. 20:57
 18/19 anonim ***** válasza:
49%

Rendkívül rossz a megközelítés.

Ugyanis egy gyerek ebben a korában kerül a legkevesebbe.

Nekünk most 13 éves.

90 % ban mindent mi vettünk. A babakelengye 150 ezer volt, a terhesgondozás, a szülés, kismamaruhák 200 ezer.

0-3 éves kora között átlag havi 30 ezerbe került. Anyatejes volt, nem járt bölcsődébe.

3-7 éves korában havi 60 ezer.

8-10 éves korában havi 110 ezer, sajnos fejlesztésekre kellett járni, ami havi 40 ezer volt.

A nyári szünetek brutálisak, 6-7 hét napközis tábor kell, mert nincs hova tenni a gyereket, idén 37 ezertől kezdődött 5 nap ára.

2022. szept. 25. 21:22
 19/19 anonim ***** válasza:
41%

Ahány ember, annyiféle válasz lesz.

Én a terhesgondozást államiban csinálom, de ott a nagy ultrahangokra nem tudtak jól időpontot adni, úgyhogy ott volt az első 38.000 Ft(genetikai teszttel), a második 26.000 Ft. Most a harmadikra már jó előre kértem beutalót, remélem arra tudok államiba menni.

Terhesvitamin havi 4500 körül, plusz most el kellett kezdnem vasat szedni, az is 3000 Ft körül van a havi adag.

Babacuccokra a minimálistól a végtelenig. Ha van ideje jönni-menni az embernek, akkor 0 forintból is be lehet rendezni egy babaszobát, meg ruhákat szerezni. Rengeteg ilyen ingyenesen elvihető babacuccos csoport van. Csak az tényleg időrabló ha mindent onnan vadászik valaki. Meg a minőség is kérdéses, ami egy babakocsinál pl nagyon nem mindegy.

A pelenkát nézem most, hogy hatalmas tétel, nagyon drága, havi csomagok 10-15 ezer közti árakon futnak.

Ha van anyatej akkor király, ha nincs akkor tápszer, az sem olcsó.

Összességében ahogy nézem, nem az ilyen "látható" fix kiadások a durvák, mint kiságy meg játékok. Ezeket tényleg ingyen is meg lehet oldani ha valaki nagyon akarja. (Meg milliókat is el lehet rá költeni a másik végletben.) De az eü ellátás, gyógyszerek, fejlesztések, na azok tudnak hatalmas összegek lenni. És nem tudhatod előre, hogy nálatok hogy alakul majd, mire lesz szüksége a gyereknek, vagy az anyának. Ezekhez képest egy átlag ikeás kiságy ára már fel sem tűnik.

2022. szept. 26. 13:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!