" de amikor felnőttként bemutatkozik, mondjuk orvosként, hogy “Jó napot, Dr. Kovács Lóci vagyok” akkor pislognék nagyokat.."
Ez azért MOST lehet, hogy igaz, de ha az ilyen nevek elterjednek, akkor nem lenne egyáltalán meglepö - ahogy rengeteg, "megszokott" név is eredetileg becenév volt, csak ma már nem igazán tudja az emberek többsége.
2022. szept. 25. 08:31
12/28 anonim válasza:
Ezek nem becézések?
2022. szept. 25. 08:56
13/28 anonim válasza:
" de amikor felnőttként bemutatkozik, mondjuk orvosként, hogy “Jó napot, Dr. Kovács Lóci vagyok” akkor pislognék nagyokat.."
Miert, Dr.Kovacs Lóránt-ként tán jobb szakember lenne?
2022. szept. 25. 08:58
14/28 anonim válasza:
Nekem ilyen régies becézésnek tűnnek. Nem adnám.
2022. szept. 25. 09:05
15/28 anonim válasza:
Nekem a Miska és a Palkó tetszik. Palkó ismerősöm van is.
2022. szept. 25. 09:37
16/28 anonim válasza:
A Palkó nem rossz, jobban hangzik mint a Pál szerintem. A Miska sem vészes (bár a Mihály szebb), de van egy másik név a Miksa arra nagyon hasonlit, és az nem becenév. A többi gyerekes hangzású.
2022. szept. 25. 10:02
17/28 anonim válasza:
Nem, ezek nekem becenevek, akkor is ha lehet így adni. Lányoknál is gáznak tartom ezt a mániát, de fiúknál még rosszabb.
Szerencsétlen férfit ki fogja komolyan venni egy ilyen névvel?
2022. szept. 25. 10:11
18/28 anonim válasza:
Nem adnék ilyen becézett nevet. De amúgy sem tetszenek mint becenév.
2022. szept. 25. 10:13
19/28 anonim válasza:
Jankó az egy használatos név a jugoszlávoknál, egy szláv eredetű vezetéknévhez én el tudnám képzelni, pl. Kovacsevics Jankó még jobban is hangzik mint Kovacsevics János...
2022. szept. 25. 10:21
20/28 anonim válasza:
Nem. És nem is nagyon értem miért kellenek ezek a nevek. Ha nekem a Jóska név tetszene, akkor adnám a Józsefet és mivel a Jóska gyakori beceneve a Józsefnek mindenki így hívná.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!