Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 10 éves gyereknél normális,...

10 éves gyereknél normális, ha még nem törli ki a saját fenekét?

Figyelt kérdés

A párom fia nálunk szokott lenni minden második héten. Nem törli még ki a saját fenekét, de megpróbálni sem akarja. Nekem amúgy, mint kiderült, sosem szólt ha wc-n volt, így volt, ha nem mostunk, sokszor piszkos gatyákat vitt haza. Őszintén megmondom, hogy egy 10 évesnek már nem is szívesen törölném a fenekét...

Amúgy ha itthon van a párom, akkor vele törölteti, meg otthon is az anyja neki. Oké, nem az én gyerekem, meg nem az én dolgom, de ez ennyi idősen normális?

Most meg beszélt a párommal a gyerek anyja, hogy a gyerek nyugodtan szólhat nekem is, ne legyen kakis gatyában.

2022. szept. 20. 22:16
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a gyerekkel van probléma. Autizmusnál pl jellemző, hogy nem megy a saját higiéné, és a székelési gondok is idetartoznak.
2022. szept. 21. 07:21
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

A fiam 4 éves volt, elváltunk az apjával. Az apja mindig törölte neki, itthon saját magának csinálta. Egyszer próbálta meg itthon is h csinaljam meg neki, de szóltam neki, hogy én nem csinálom meg hiszen nagyon ügyesen tudja már. Nem tetszett neki, de megcsinálta. Soha többet nem próbálkozott be nálam.

Most 10 éves és már nagyon régóta nem törli ki neki senki, csak magának. Már szegyenlene is segítséget kérni.

2022. szept. 21. 17:11
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

4 éves kislányom pont ma először közölte velem, hogy kitörölte a saját fenekét wc után.

Esti fürdésnél láttam, hogy korántsem volt tökéletes, de ettől függetlenül megdícsértem érte.

2024. máj. 7. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!