Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Màsodik gyerek kèrdèsben hogy...

Màsodik gyerek kèrdèsben hogy egyezzünk meg?

Figyelt kérdés

Az elso babank tobbemberes, kolikas, orankent ebredo colt.

Mostmar lassan 3 eves, erzekeny, de egyuttmukodo.

En az elmult hetekben jutottam el odaig, hogy biztosan szeretnek masodik babat.

A fejrem is szeretne alapvetoen, viszont attol tart, hogy a masodik baba is hasonloan nehezebb eset lesz, plusz a fiunk is itt van, aki jovore megy csak oviba es neehzen viselne, hogy nem csak vele vagyok 1-2ev mulva konnyebb lenne. Ugy gondolom, hogy a testver erkezese normativ krizis, plusz nagyobb korkulonbseget nem szeretnek, igy is kb. 4 ev lesz kozottuk.

2022. szept. 19. 13:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%

Nálunk könnyű volt, tudtuk, hogy 2 gyereket szeretnénk és nagyonmax 3 év korkülönbséggel, ez felett semmiképpen.

2,5 éves volt amikor megszületett a kicsi. Az első gyerekkel borzalmas volt (a mai napig az, pedig már harmadikos), a másik viszont mindenben a teljes ellentéte.

Mi, ha nem jött volna össze "időben" már nem is akartunk volna, nem akartunk senkit megszivatni

2022. szept. 19. 13:15
 2/13 anonim ***** válasza:
64%

Nálunk 3,5 év a korkül. Szintén az első gyerek volt nehéz eset, 6-8x ébredt 3 éves koráig. A kicsi sokkal könnyebb eset, de a férjem még ígyis nagyon sokszor türelmetlenebb, mint annó a naggyal. De ha eleve úgy osztjátok meg a feladatokat, hogy te kelnél mindkét gyerekhez, és rád esik a nagyobb része, akkor ezt megmondhatod a férjednek.

Nálunk nem ez a helyzet, a kicsi születése óta ő kel a nagyhoz, illetve már a kicsi lassan 3 éves lezs, és el kezdte nemrég mindkettőt ő altatni. A nappali feladatokat inkább én szoktam ellátni velük kapcsolatban, de ott is jellemző a munkamegosztás. Szeretnék még egy gyereket, alapvetően a férjem is akart még régebben, de mióta akicsi a dackorszakba lépett, azóta várni akar. Úgyhogy várunk, sőt, ki tudja, lesz-e. Én nem győzködöm, max. néha rákérdezek, hogy mit gondol a dologról.

2022. szept. 19. 13:32
 3/13 anonim ***** válasza:
44%
Ha az egyik fél nem akar több gyereket, akkor nem lesz több gyerek.
2022. szept. 19. 13:38
 4/13 A kérdező kommentje:
#3 eppen arrol van szo, hogy szeretne, de az elso gyerek miatt parazik, hogy megint tobbemberes, rosszalvo gyereket dob a gep.
2022. szept. 19. 13:41
 5/13 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, az lemaradt, hogy nagyon sok esetben, ahol az elso gyerekkel nehezebb, ott a masodikkal konnyebb, de azert ez nem torvenyszeru. Baratnomeknel pl. a masodikkal is ugyanolyan nehez volt. Masik baratnomeknel meg ket konnyu eset volt. Illetve olyan is volt, aki 2 eves koraig nagyon konnyu eset, aztan utana lett vele nagyon nehez.
2022. szept. 19. 13:41
 6/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is több emberes az első gyerek. Második teljesen más, sokkal nyugodtabb. Szóval nem törvényszerű, hogy ő is olyan lesz. Az óvodával kapcsolatban annyit, hogy jobb ha akkor születik meg a második, amikor már a nagy rég túl van a beszoktatáson, mert ha pont akkor kezdi, az sok lehet neki, könnyen megviselheti. Nálunk is megviselte, pedig nem ment oviban (2 éves volt), de inkább az volt a probléma, hogy még ő is túl kicsi volt. De egy beszokott óvodással már kevésbé lehet gond, főleg ha szeretni is fogja.
2022. szept. 19. 13:59
 7/13 anonim ***** válasza:
78%
És ha a második is többemberes mit csinálsz? Attól, hogy Marikának sokkal könnyebb a második nem biztos, hogy nálatok is ez lesz. Csak akkor menj bele, ha a férjed is tutira akarja és partner lesz benne, különben téged fog okolni. Sajnos sok férfi inkább menekül a nehézséges elől. Azt javaslom üljetek le és komolyan beszéljétek át és egy közösen meghozott döntés szülessen.
2022. szept. 19. 14:08
 8/13 anonim ***** válasza:

többemberes lányunk 3 éves korában jutottam arra az elhatározásra h készen állok a 2. babára. Sajnos sok hónap próbálkozás után elvetéltem. Majd jöttek az újabb hónapok. 5 éves volt a lányunk mire újra terhes lettem, ikrekkel. Hát volt pánik rendesen.

A lányunk a tesók születését annyira pozitívan élte meg hogy még az óvónők is meglepődtek rajta (ők is számítottak sokmindenre, de erre nem)

Igazi "nagytesó". Olyan türelmes lett, amit sosem hittem volna. Nagyon szereti a tesókat.

Nyilván a mi esetünk csak egy a millióból. De ezzel csak azt szerettem volna megmutatni hogy felesleges olyanon aggódnod ami nem is feltétlenül következik be.

2022. szept. 19. 14:09
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Mások tapasztalata teljesen irreveláns. A gyereket a te férjednek kell nevelni, ő meg egyértelműen megmondta, hogy még nem szeretne. Sok családot ismerek, ahol apuka rá lett beszélve a második, harmadik gyerekre, később megállandó konfliktusforrás lett. Majd ha ő is biztosan akarja, akkor kell gyereket vállalni.
2022. szept. 19. 15:31
 10/13 anonim ***** válasza:
Egyébként most nem is dolgozol a gyerek 4 éves koráig? Akkor nem ártana legalább 1 évet dolgozni a 2 gyerek között, mert nem fogsz semmit kapni.
2022. szept. 19. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!