Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az Ibolya névről?🔮

Mit gondoltok az Ibolya névről?🔮

Figyelt kérdés
Olvastam itt, hogy sokak szerint öreges, meg idős nénit képzelnek el vele de én bárhogy is nézem, nem ugrik be ilyesmi. Valaki adná ezt a nevet kislányának? Nekem nagyon tetszik a név, számomra nem öreges, szép és nőies de nem is tucatnév persze megértem ha valakinek nem az ízlése ez a név, de kíváncsi vagyok véleményekre.

2022. szept. 17. 22:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%
Semmivel sem csúnyább nèv, mint pl az Anna meg az Eszter, ezek is règi nevek, nem valami szèpek, mégis divatosak lettek mostanában.
2022. szept. 18. 09:02
 12/18 anonim ***** válasza:
16%
Csúnya. Ibi meg röhejes.
2022. szept. 18. 11:12
 13/18 anonim ***** válasza:
71%

Nekem nagyon tetszik. Tény, hogy inkább az idősebb korosztályban volt divat, de szerintem simán fel lehetne támasztani, mint pl a Rózát. A mai gyerekeknek nem lenne öreges, mert ők kb nem is ismerik már a néni Ibolya generációt. Semmivel nem rosszabb név, mint pl egy Jázmin vagy egy Kamilla, azok mégis milyen felkapottak.

Szerintem hangzásra is szép, kecses. Az ibolya meg egy gyönyörű, és nagyon finom illatú virág. Akár adtam is volna a nevet, de a férjem nevéhez nem megy, mert az is I-re végződik.

Ami mondjuk a mai multikulti világban sokak szemében probléma lehet, az az LY külföldi kiejtése. De pl a Zselyke esetében úgy látom ez nem zavarja az embereket.

2022. szept. 18. 11:37
 14/18 anonim ***** válasza:
26%
Add nyugodtan vagy viseld büszkén csak ne kérdezd már meg hetente basszus.
2022. szept. 18. 12:15
 15/18 anonim ***** válasza:
77%
Nekem nem tetszik. Nem feltétlen azért, mert öreges, hanem a hangzása nem tetszik.
2022. szept. 18. 15:24
 16/18 anonim ***** válasza:
65%
Nekem pont nem az ízlésem, viszont a Viola változata tetszik. Viszont ha neked tetszik az Ibolya, nyugodtan adhatod, normális, vállalható név.
2022. szept. 18. 15:28
 17/18 anonim ***** válasza:
Kicsit retró, de szerintem vállalható.
2022. szept. 18. 22:43
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem tetszik, a Viola,Violett,Violetta változata tetszik.
2022. szept. 21. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!