Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az Ibolya névről?🔮

Mit gondoltok az Ibolya névről?🔮

Figyelt kérdés
Olvastam itt, hogy sokak szerint öreges, meg idős nénit képzelnek el vele de én bárhogy is nézem, nem ugrik be ilyesmi. Valaki adná ezt a nevet kislányának? Nekem nagyon tetszik a név, számomra nem öreges, szép és nőies de nem is tucatnév persze megértem ha valakinek nem az ízlése ez a név, de kíváncsi vagyok véleményekre.

2022. szept. 17. 22:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nem rossz, az tény, hogy jelenleg inkább az idősebb korosztályból hívnak így embereket.

Viszont ha én pl valahol hallanám, hogy egy kislányt Ibolyának hívnak, azt gondolnám, hogy "na, ez igen! A szülei bevállalták." Igazi felüdülés a Hannák, Zoék, Norinák tengerében.

2022. szept. 17. 22:32
 2/18 anonim ***** válasza:
81%

Nekem is egy öregnéni jut róla eszembe.

Egyetlen nénit ismerek akit így hívnak, kb. 80 éves.

De ettől ha eltekintek és nem rá asszociálok, akkor valóban egy nagyon szép név .

Nem lenne rossz, ha újra divatba jönne :)

2022. szept. 17. 22:51
 3/18 anonim ***** válasza:
65%
Nekem nem igazán tetszik. Gyerekként mindkét szomszédunk Ibi néni volt, és utálták egymást. Pedig tetszenek a régies nevek. Ha most születne a lányom, lehet, hogy az Ilona nevet adnám neki.
2022. szept. 17. 23:01
 4/18 anonim ***** válasza:
59%
Nekem nem tetszik pedig szeretem nagyon a régies neveket,de ez az egyik amit soha nem adnék.
2022. szept. 17. 23:15
 5/18 anonim ***** válasza:
64%
Nekem sem tetszik, és pont azért nem mert szerintem is öreges a hangzása (60 feletti nőket tudom ezzel a névvel elképzelni), én magamnak, de a gyereknek sem szeretnék ezt a nevet, akkor már inkább Viola, a jelentése ugyan az, de ez egy fiatalos név.
2022. szept. 17. 23:34
 6/18 anonim ***** válasza:
44%
Igen, idős nénit ismerek én is ezzel a névvel, azonban ha meghallanám, hogy egy kislánynak ez a neve, szépnek gondolnám. Nagyon ritka, ha ilyen nevet választanak manapság. Ibó-nak becézném vagy Ibikének.
2022. szept. 17. 23:40
 7/18 anonim ***** válasza:
84%
Nekem több tanárnőmet is így hívták ("Ibolya néni"), így én erre asszociálok róla.
2022. szept. 17. 23:48
 8/18 anonim ***** válasza:
90%

"na, ez igen! A szülei bevállalták." Igazi felüdülés a Hannák, Zoék, Norinák tengerében"

A Hanna is régies név volt, aztán egyszer csak felkapták, és tucatnév lett. Elég, ha valamelyik celeb az Ibolya nevet adja a gyerekének, és 5-6 év múlva az sem lesz ritka. Mint ahogy egy időben minden harmadik lány Luca vagy Sára volt, előtte meg 30 évig szinte senki.

2022. szept. 18. 01:01
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

40eve szulettem ezzel a nevvel, akkor is ritka volt mar, gimiben ketten voltunk az egesz epuletben, egyetemen csak en. Sosem ert semmilyen piszkalas miatta, inkabb engem zavart hogy mindenki tudta h ki az az Ibolya, mert introvertalt voltam es nem vagytam figyelemre.

Kiskoromban volt Ibi, Bibe, (nagyon ritkan Ibus v Ibolyka) most felnottkent csak Ibolya, 30+ sikerult megszoknom, megszeretnem. Ha belegondolok az meg jobban zavart volna ha en lettem volna a 4. Agnes, Judit vagy Andrea az osztalyomban, akkoriban azt adta mindenki.

Anyakent azt mondom h kozeputas megoldas a nem kerdeznek vissza mert letezo, ismerik es megsem tucatnev kategoria kozott, de valoban van ez a sztereotipia h nagymamanev mert joideje nem adjak.

2022. szept. 18. 04:03
 10/18 hosszúhajú ***** válasza:
68%
igen ez még egy kifutó név régi divatból. de szerintem semmi akadálya hogy újra visszajöjjön. nekem az tetszik hogy nem tucatnév, nem fog szembejönni vele.
2022. szept. 18. 05:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!