Mit gondoltok az Ibolya névről?🔮
Szerintem nem rossz, az tény, hogy jelenleg inkább az idősebb korosztályból hívnak így embereket.
Viszont ha én pl valahol hallanám, hogy egy kislányt Ibolyának hívnak, azt gondolnám, hogy "na, ez igen! A szülei bevállalták." Igazi felüdülés a Hannák, Zoék, Norinák tengerében.
Nekem is egy öregnéni jut róla eszembe.
Egyetlen nénit ismerek akit így hívnak, kb. 80 éves.
De ettől ha eltekintek és nem rá asszociálok, akkor valóban egy nagyon szép név .
Nem lenne rossz, ha újra divatba jönne :)
"na, ez igen! A szülei bevállalták." Igazi felüdülés a Hannák, Zoék, Norinák tengerében"
A Hanna is régies név volt, aztán egyszer csak felkapták, és tucatnév lett. Elég, ha valamelyik celeb az Ibolya nevet adja a gyerekének, és 5-6 év múlva az sem lesz ritka. Mint ahogy egy időben minden harmadik lány Luca vagy Sára volt, előtte meg 30 évig szinte senki.
40eve szulettem ezzel a nevvel, akkor is ritka volt mar, gimiben ketten voltunk az egesz epuletben, egyetemen csak en. Sosem ert semmilyen piszkalas miatta, inkabb engem zavart hogy mindenki tudta h ki az az Ibolya, mert introvertalt voltam es nem vagytam figyelemre.
Kiskoromban volt Ibi, Bibe, (nagyon ritkan Ibus v Ibolyka) most felnottkent csak Ibolya, 30+ sikerult megszoknom, megszeretnem. Ha belegondolok az meg jobban zavart volna ha en lettem volna a 4. Agnes, Judit vagy Andrea az osztalyomban, akkoriban azt adta mindenki.
Anyakent azt mondom h kozeputas megoldas a nem kerdeznek vissza mert letezo, ismerik es megsem tucatnev kategoria kozott, de valoban van ez a sztereotipia h nagymamanev mert joideje nem adjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!