Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor tértetek vissza a...

Mikor tértetek vissza a munkába 1 gyerek mellől és hogy viseltétek?

Figyelt kérdés
Jövő szeptemberben ovis lesz a kislányom és valószínű már nem lesz több gyerekem. Igazából mindig is nehezen találtam munkát azelőtt is és egyik sem volt 2 évnél hosszabb távú. Sajnos nincs fix munkahelyem ahová visszamehetnék így fogalmam sincs hova vennének így fel. Gyereknevelő szakmám van csak érettségi mellett de nem igazán nekem való ahogy már korábban kipróbáltam magam benne. Dolgoztam irodában adminisztrátorként, cégeknél operátorként de ez nem tetszett. Irodában még jobban el tudnám magam képzelni de nem tudom milyen szakma kellene hozzá. Félek hogy 1 év alatt nem fogok találni semmit ahová fel is vennének. Mikor érdemes elkezdeni keresgélni és ti h tudtatok gyerek mellett interjúkra eljárni? Ha valaki nem talál ovikezdésig munkát akkor olyankor mi van? Buszhoz leszek kötve valószínű mert bár jogsim van de régóta nem vezettem és nincs is mit. Falun lakunk és biztos hogy a városban fogok vmit találni így 1 óra tuti lesz az utazás. 6 órás munkákra szoktak jelentkezni ilyenkor vagy egyből már 8 órásra?
2022. szept. 14. 14:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az esetleg nem opció, hogy addig beiratkozz bármilyen tanfolyamra? Olyanra, ami jobban tetszene, mint a jelenlegi szakmád.
2022. szept. 14. 14:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

1 gyerek mellől visszamentem 22 hónapos korában a munkahelyemre 8 órában, és mindenki remekül viselte.

Esetedben talán relevánsabb a harmadik utáni munkakeresésem, 4 éves volt már és ovis a kicsi is, májusban kezdtem teljes gőzzel keresni, és júliusban felvettek. 8 órás meló volt, én jól viseltem volna, de a gyerekek teljesen megzakkantak attól, hogy minden nap 4-6 között a nagymama vigyázott rájuk, és ő hordta őket edzésre. Így 1 év után átnyergeltem egy 6 órásra, és abban maradtam asszem a kicsi elsős koráig. Most itthonról dolgozom 8 órában.

Interjúra emlékeim szerint úgy jártam, hogy apjuk vigyázott rájuk, vagy ha ő sem ért rá, akkor anyósom. Nyár volt, lehet, hogy nyaralni is voltak a másik mamánál közben.

2022. szept. 14. 15:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Amíg otthon voltam a gyerekkel, megcsináltam két szakmát. Szombatonként kellett suliba járni, így apuka vigyázott rá addig. 22 hónapos volt, mikor el tudtam helyezkedni az új szakmámban 8 órában. Az volt a nagy szerencsém, hogy a bölcsi egy utcában volt a munkahelyemmel. Interjúnál nekem a nagymamám vigyázott rá.
2022. szept. 14. 15:08
 4/4 anonim ***** válasza:
91%
Bár már volt egy diplomám, a gyerek mellett szereztem még egy végzettséget B tervnek. 2,5 éves volt, mikor bölcsibe ment én meg dolgozni. Végül tartósan az eredeti szakmámban dolgoztam. Szerintem luxus GYES-en otthon lenni gyerekkel 3 éves koráig. Normális végzettség nélkül 6 órás irodai munkát kétlem, hogy találsz.
2022. szept. 14. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!