Miért hónapokban adják meg az 1-1,5-2 éves gyerekek
korát az anyukák?
Figyelt kérdés
Baba-mama csoportokban látom mindig, hogy 22 hónapos, 32 hónapos a babám 😏
Tudom, hogy vannak olyan szituációk, amikor fontos egy-két hónap is, de ezeknél a posztoknál/kommenteknél 90%-ban teljesen mindegy, hogy 2 évest vagy 26 hónapost mondanak-e.
Az esetek többségében fontos a hónap kicsi korban. Kb 2 éves korig teljesen normális és elfogadott ezt mondani. Afelett 2, 2,5 és 3 éves már nyugodtan mehet, mivel nem nincs annyira drasztikus eltérés, mint az első 1 és 2. évben.
Azon màr én is néztem egy nagyot, amikor anyuka közölte, hogy a gyermekei 67 és 85 hónaposak...
2022. szept. 13. 06:47
13/21 anonim válasza:
Mert még hétköznapi szituációban is fontos lehet. A szomszéd néninek nem mondtam hónapokban, de egy másik anyukának meg pont igen. Miért? Mert a kérdés többnyire nem annyi, hogy mennyi idős, hanem valójában az érdekli a másikat, hogy elhelyezze egy idősíkon a gyereket a sajátjához képest. Idősebb, fiatalabb, mit tud, már ennyit, még ennyit?
2022. szept. 13. 07:11
14/21 anonim válasza:
Random utcai néninek azt szoktam mondani, hogy júniusban lesz 3. De egy baba-mama csoportban, ahol (elvileg) mindenki hasonló cipőben jár és így megértő, releváns lehet a hónapra pontos megnevezés, mert fejlettségi szinten érdekes lehet, vagy megtudni, kinek mennyi idősen került bölcsibe a gyereke stb. stb.
2022. szept. 13. 07:57
15/21 anonim válasza:
2 éves korig használtam a hónapokat, utána már nem.
2022. szept. 13. 09:00
16/21 anonim válasza:
Nekem is furcsa, mert én nem szoktam hónapozni. 1 éves korukig mondtam hónapot. Utána azt 1 éves, 1,5, 2 évés, attól függően mihez volt közelebb. Még az elsőnél lehet tudtam volna, úgy mint terhesen h pl: 25+3 A 2.nál már úgy kellett gondolkodnom h egyáltalán hanyadik hét😂
2022. szept. 13. 09:19
17/21 anonim válasza:
Ezt az anyukák nem maguktól csinálják. A védőnő és a gyerekmekorvos is így mondja, mivel 2 év alatt minden egyes hónap számít fejlettségben. Az egyes vizsgálatok és oltások is X hónaposan kötelezőek. Szerintem teljesen normális ezek után, hogy az anyukák is így mondják. Pl. Az én lányom 15 hónapos. Most mondjam helyette, 3 hónapja múlt 1 éves, vagy hogy 3 hónap múlva lesz 1.5 éves? Ez még túl nagy intervallum.
2022. szept. 13. 09:47
18/21 anonim válasza:
17 Az orvosnak, védőnőnek mond hogy 15 hónapos. Másnak meg nyugodtan hogy 1 éves
2022. szept. 13. 10:07
19/21 A kérdező kommentje:
Én ezért is emeltem ki, hogy valóban vannak szituációk, kérdéskörök, amikor fontos a hónap.
És mondjuk az is fontos, hogy fél éves vagy 7 hónapos.
De az h a 22 hónapos babámnak hol lenne érdemes pulcsit venni jellegű kérdéseknél irrelevánsnak tartom a hónapozást :D
(védőnővel és gyerekorvossal jó esetben nem találkozok annyit, hogy belépvésődjön ez a szokás)
2022. szept. 13. 10:45
20/21 anonim válasza:
Az orvos meg a védőnő latinul is beszél. Attól neked még nem kell 😉
És igen. egy random anyukának ha azt mondod h 1 éves múlt, vagy h mindjárt 1,5 az teljesen jó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!