Miért hónapokban adják meg az 1-1,5-2 éves gyerekek korát az anyukák?
Figyelt kérdés
Baba-mama csoportokban látom mindig, hogy 22 hónapos, 32 hónapos a babám 😏
Tudom, hogy vannak olyan szituációk, amikor fontos egy-két hónap is, de ezeknél a posztoknál/kommenteknél 90%-ban teljesen mindegy, hogy 2 évest vagy 26 hónapost mondanak-e.
Nekem nagyon fura 😁
2022. szept. 12. 23:23
1/21 anonim válasza:
Nem mindegy. A fejlettségi fokot is jelzi a hónap száma.
Tehát pontosan megnevezi a korát.
Ha azt mondom, 10 éves, akkor lehet 9,5 éves, 9 éves és 10 hónapos, stb. Elkor már az vek jelzik a fejlett ségi fokod.
Ilyen formán ha azt mondod, hogy 2 ves, lehetne akár 1,5 , vagy 1 év 10 hónapos is. Igenám, de a 1,5 és a 18 hónapos, 24 hónaposok között fejlett ségben hónapokban mérve is oriási a különbség.
2/21 A kérdező kommentje:
Ezt a részét értem, de a kérdések 90%-ánál teljesen mindegy, hogy azt mondom h 2 éves vagy azt h 26- 28 hónapos.
2022. szept. 12. 23:33
3/21 anonim válasza:
Így tanulták meg/szokták meg.
4/21 anonim válasza:
Kicsi korban ez többet számít. 15 évesnek senki nem szokta hónapban mondani a korát.
5/21 A kérdező kommentje:
Eddig amikor élőben kérdeztem anyukákat (mindig megkérdezem mennyi idős a kicsinyük, hogy lássam kb milyen lesz az én babám ahogy telik az idő), sosem hónapokban beszéltek 🤷♀️
2022. szept. 13. 00:05
6/21 anonim válasza:
Képzelj el egy 13 és egy 22 hónapos gyereket. Ugyanolyanok? Nem. Pedig mindketten 1 évesek. Az anyukák pedig így szokták meg, így praktikus. A terhességi heteket sem érti senki addig amíg teherbe nem esik. Egyébként két éves kor felett már érdemes az évet, esetleg fél évet használni.
7/21 anonim válasza:
Egy utcai beszélgetés során speciel full felesleges, mikor szimplán megkérdezik őket, de akkor is ilyenek sokszor, én meg csak lesek, hogy mi? Jó akkor számoljunk. 😅🤣
8/21 anonim válasza:
Nem tudom miért kell ezen mindig kiakadni!
Zolika, 540 hónapos
9/21 anonim válasza:
mErT őK aNyUkÁk azaz természetfeletti lények!!!!!!!444!!!!!négy!!!!888!nyóc!
10/21 anonim válasza:
Valóban lehetnek olyan esetek h nem mindegy Julika 2 éves vagy 27 hónapos, de ritka. Beszéddel, finommotorikával vagy ilyesmivel kapcsolatos kérdésnél. Nade a "Döncike 23 hónapos hasonló korú babicikat néznék" kérdéskörben Döncike simán lehetne 2 éves is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!