Szeretnék nem divat nevet választani a kislányomnak na de mi számít annak?
Csilla vagyok, az is magyar név :)
Csenge név nagyon tetszik, de a férjem leszavazta. Flóra van a családban, nem igazán emlékszem, hogy csúfolták volna.
Ágnes, Emese, Eszter, Tímea vicces, de ők a barátnőim keresztnevei :)
Ezek mind divatnevek,nem értem aki gyakorizik annak van internete. Akkor egy névadási statisztikát miért nem tudsz megnézni, ezek a nevek mind benne vannak a top 10-15ben!
És ne azért akarj már magyar nevet adni a gyerekednek mert itt mimdig írják ! De ha már ennyj eszed van közlöm hogy a magyar nevek egyáltalán nem szépek:
Ennyire egyszerű megismerni a magyar neveket!
De aki ennyire befolyásolható és döntésképtelen hogy magyar név mert azt írják az miért akar nem divatnevet adni? A nem divat nevek azért nem divatnevek mert megosztóak. Ha arra adsz hogy itt mit írnak csak Anna, Hanna vagy Jázmin legyen.
Amúgy nem divatnevek pl: Dália, Pelágia, Hermina stb.
" szép magyar nevet miért nem lehet adni de nem ismerek sok magyar eredtű nevet. "
Magyar viszonylatban elfogadott, nem furán hangzó név nem egyenlő magyar eredetű névvel. Szerintem aki ilyet hangoztat, az inkább arra gondol, hogy ne ilyen idegenes (Elena, Eliza) vagy becenévből lett önálló név változatokban gondolkodjunk. Az Anna örökzöld, a Csenge manapság már nem annyira divatnév, mint még pár éve, most az Elena, Eliza van a topon és a Bianka is elég gyakran felmerül.
Létezik olyan, hogy top 100 névlista, adott években. Ha ezekre rákeresel, és nem szerepel egy név közöttük, azt már lehet nem divatnévnek tekinteni.
Magyar nevek még a virágnevek: Hajnalka, Boglárka, Kamilla, Rózsa, Imola, Iringó stb. Vagy pl. a Virág, Pálma, Gyöngyi, Györgyi, Gyöngyvér típusú nevek.
Ezt a listát is érdemes lehet böngészni, magyaros hangzású neveket keresve, ha esetleg nem ismered: [link]
Az általad írtakból nekem a Flóra a kedvencem, de mostanában kezd egyre divatosabbá válni (bár ez engem nem zavarna, de írod, hogy nem szeretnél divatnevet). Ezen kívül nekem az Adél és Abigél tetszik, ezek szerintem nem divatnevek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!