Hogy is van most ez a covid dolog az oviban? Többi lent
1éves fiam kedden lázas lett, voltam vele dokinál aki csak antibiotikumot írt fel se semmit nem mondott. Anyós és én is elkaptuk, felhívtam a dokit csütörtökön és annyit mondtam neki elkaptuk a kicsitől. Meg se kérdezte hogy mit csak rávágta hogy covid. Írt antibiotikumot nekünk is. Én nem szedtem be de már semmi bajom. Anyós is javul. A picinek meg már azóta nincs baja mióta rajtunk kijött. A dokiról annyit hogy a rövidtávú memóriája rossz. Ha 1 órája találkozik vele az ember se emlékszik rá.
Na de a lényeg. Van egy 5éves nagycsoportos fiam aki alig várja az ovit de nem tudom vigyem e. A gyorstesztet negatív lett.
Tudjátok hogy szól most a szabály róla?
A te teszted mi lett?
Oltott a fiad?
Egyébként igazolt covidos hozzátartozója 10 napig sehova.
Ha a hozzátartozó oltott, akkor nincs karanténkötelezettsége.
Csináljátok magatoknak gyorstesztet, ha nem vagytok covidosok menjen a gyerek oviba.
A doki teszt nélkül nem mondhatja hogy covid, sima megfázás is lehetett.
Szerintem kicsit túltoljátok. Egyrészt negatív teszttel is lehet covidod, az tény. Én pl.3 napig voltam tünetes, azok se tipikus covid tünetek, és totál negatív tesztem volt. 4.napon már nulla tüntettel olyan erős pozitív lett, amilyet még nem láttam 😂
Másrészt, ha a doki annyira biztos benne, hogy covid, akkor minek írt antibiotikumot? Nem tudja, hogy a covid vírus, vagy azt nem, hogy vírusra nem hat az antibiotikum?🤔 Tudom, lehet bakteriális felülfertődes, de az abból, hogy "elkaptuk a kicsitől", biztos nem derül ki.
A harmadik a legfontosabb. A gyerek kedden lett tünetes. Hétfőn van az a betegség 7. napja. Arra, hogy egy tünetmentes kisgyerek a 7. napon fertőzzön, elenyésző az esély. Hát még, ha nem is covidos. Ha jól van, semmi tünete, én vinném. Betegen nyilván nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!