Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a párom exe elvárja, hogy...

Ha a párom exe elvárja, hogy a gyereküket hozzam-vigyem, akkor ezt én is elvárhatom tőle?

Figyelt kérdés

Még kezdő mozaik családosként ezt nem nagyon értem. Jelenleg ő csak elmondja, hogy mikor hova vigyem, vagy hozzam a gyereket, ugyanakkor ha én megkérem, hogy ugorjon be valamelyik gyerekemért és hozza haza, akkor mérhetetlenül fel van háborodva, hogy mi köze van neki hozzájuk...

Ilyenkor ennek nem kölcsönösen kellene működnie?

2022. aug. 29. 08:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
27%
Ahogy már többen is írták, nincs igazad.
2022. aug. 29. 10:41
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem várhatod el, de természetesen ő sem.

Minek hurcolnád a gyerekét, nem a tiéd.

2022. aug. 29. 10:45
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyikőtök sem várhatja el alapból, mivel neked éppúgy nem kötelességed az ex gyerekét fuvarozni, mint neki a tiédet. Abban az esetben, ha te ezt megteszed, az szívességnek tekintendő, amit illik viszont szívességgel honorálni, de minimum hálával, magyarán semmi joga nincs téged utasítgatni. A helyedben ezt alaposan átbeszélném a pároddal, és utána az exszel is, maximum akkor nyelném le egy bizonyos határig a békát, ha szeretem is a szóban forgó gyereket. De akkor is csak bizonyos határig, mert semmi esetre sem vagy az ex alkalmazottja, csicskása vagy nevezzük, aminek akarjuk - akkor sem, ha az apuka, akinek tulajdonképpen a kötelessége lenne, idő vagy más akadály miatt nem tudja megoldani.

Én egyetértek azzal a feltevéssel, hogy ez a dolog kölcsönösen lenne jó és elfogadható, mert nem a kötelességed teszed vele, hanem szívességet.

2022. aug. 29. 10:57
 14/17 anonim ***** válasza:
88%

De hova kellene vinni a gyereket?

Láthatásra? Oda-vissza apának kell szállítani, és az már csak a kérdező jófejség múlik, hogy megteszi e helyette.

2022. aug. 29. 11:02
 15/17 anonim ***** válasza:
90%

Ezt a pàroddal kellene megbeszélned, hogy intézze a sajàt gyerekeit.

Az exnek a tiédhez tényleg semmi köze, nekem megkérni is fura lenne ha a helyedben lennék.

2022. aug. 29. 11:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Halálosan nem érdekelne a párom EXE, és a hisztije sem.

Sőt, a párom gyereke is csak annyiban, hogy amikor ott van beszélgetek vele, de ide-oda nem hurcolásznám, mert NEM az én gyerekem. Oldja meg apuka-anyuka.

2022. aug. 30. 10:33
 17/17 anonim ***** válasza:
Mindenképp meg kell beszélni. Mi nagyon mozaik család vagyunk 😂 Régebbi exek gyerekkel, újabb gyerekek stb. Kicsit bonyolult lenne leírni. A lényeg, hogy nálunk simán ment az exem gyereke az én gyerekemért (akihez az exemnek semmi köze) az oviba pl. Vagy az egyik ex a másik gyerek anyáknapi műsorára 😁 de mi szoktunk közösen is "családi" programokat csinálni. Exek, féltesók, mostani párok... Mondjuk nagyon furán néznek ránk az emberek, hogy akkor ki kivel is van és milyen kapcsolatban. De nálunk ez így tök jól működik. Nem kötelességed hozni-vinni a párod előző kapcsolatából való gyerekét, de ha esetleg ez kölcsönös tudna lenni, az nagyon megkönnyítheti a te dolgod is, főleg, ha a párod keveset van otthon.
2022. szept. 1. 05:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!