Ha a lányom (9 éves) nem akar menni láthatásra, mert nem érzi jól magát az apukánál, elég sokszor kötekszenek vele, kritizálják, gúnyolják, az apuka ordítani is szokott, én pedig úgy vagyok vele már, hogy ha nem akar, akkor ne menjen...? többi lent
A gyamhivatal nem tesz kulonbseget. Mi felenk nem tett legalabbis.
Apukanak lettek elehelyezve, anyuka kijelentette nem tart igenyt rajuk eleg neki a lathatas. A gyerekek sirnak hogy mocsok van, atjarohaz van nem akarnak menni. A gyamhatosag anyuka partjat fogja igy a gyereknek mennie kell. Szerintem is felhaborito a rendszer egyebkent , es anyuka sem azert hepciaskodik mert a gyereket nezne hanem mert igy akar apukanak keresztbe tenni.
Már nem a gyámhatóság, hanem a bíróság hatásköre a kapcsolattartás végrehajtása.
22/A. szakasztól indul, érdemes elolvasni, mikor mit csinál, mit tehet a bíróság.
Sajnos a rendszer nagyon apapárti. Csak meg kell nézni hány gyerek halt meg az utóbbi pár évben kötelező láthatáson, vagy hogy mi lett azokkal az anyákkal akik "akadályozták" a láthatást a gyerek érdekében. (Elvették tőlük, de volt aki börtönbe ment). Itt az apának mindent szabad, még feldarabolni is, anyuka pedig ha ezt megakarja akadályozni akkor elveszik a gyereket tőle, es az apanak adják.
Nagyon nehéz ez, és egyszerűen nem tudsz mit tenni. Nekem a 18 hónapos lányom elvitte az apja a bölcsiből, es nem adta vissza 1 teljes honapig, ameg a biroság végre tett valamit. A gyámhivatal meg még engem tartott hisztis picsának, mikor segitséget akartam kérni. Ráadasul ezek után 2 hetente el is viheti, pedig azt 4 éves kor alatt nem szokták.
De azért ne add föl, ha bizonyithatóan árt a gyereknek (lelkileg) akkor ha normális a bíró akar távoltartast is kérhetsz. Igaz az is 60 nap, ami alatt ha nem történik incidens akkor nem hosszabbitják :(
Sok erőt nektek!
Mennie kell, és a te felelősséged ezt megoldani.
Ha úgy érted, a gyerek igazat mond, akkor inditasz egy kapcsolattartas megváltoztatása iránti pert és reménykedsz, hogy sikerrel jársz.
"Nekem a 18 hónapos lányom elvitte az apja a bölcsiből, es nem adta vissza 1 teljes honapig, ameg a biroság végre tett valami"
Ez mondjuk akkor fordulhat elő, ha nem volt még gyermekelhelyezes. Addig ugyanis pont ugyanannyi joga van mindkét szülőnek a gyerekhez....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!