Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a lányom (9 éves) nem akar...

Ha a lányom (9 éves) nem akar menni láthatásra, mert nem érzi jól magát az apukánál, elég sokszor kötekszenek vele, kritizálják, gúnyolják, az apuka ordítani is szokott, én pedig úgy vagyok vele már, hogy ha nem akar, akkor ne menjen...? többi lent

Figyelt kérdés
Ha feljelent a gyámhivatalnál az apuka, akkor egyből büntetnek, vagy kivizsgálják az ügyet, megkérdezik a lányomat, miért nem akar menni az apjáékhoz? Az apukával már többször próbáltam beszélni erről az egészről, de mindig meg van magyarázva, hogy a lányom csak érzékenykedik a semmire.
2022. aug. 23. 19:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%
Te csak a gyereket nézd, ha nem akar menni, nem megy. Amíg a rendőr nem kopogtat nálam a feljelentéssel addig az én gyerekem nem menne sehova ahol nem érzi jól magát és érzelmileg bántalmazva van. Felháborító az egész rendszer, hogy egy akármilyen skizofrén barom elviheti a gyereket és azt csinál vele amit akar.
2022. aug. 23. 19:44
 2/16 A kérdező kommentje:
1: én is úgy vagyok vele most már főleg, hogy ha nem akar, akkor nem megy. Csak azért szeretném tudni mire számítsak, mert az apuka biztos, hogy keresztbe tesz majd, ahol és ahogy csak tud.
2022. aug. 23. 19:47
 3/16 anonim ***** válasza:
71%

A 1-es válaszolóval értek egyet.

Ha nem akarna nem menne, pont.

2022. aug. 23. 19:47
 4/16 anonim ***** válasza:
44%
Azért illik figyelembe venni, hogy a másik embert szülővé tenni folyamatban az egyiknek is van felelőssége és ez a válást követően is megmaradó feladat, mert az akár apa, akár anya nélkül felnevelkedő gyerekek mindenképpen sérülnek lelkileg valamilyen mértékben. Jelen esetben tehát az anya beszéljen az apával és annak jelenlegi élettársával és közösen találjanak olyan láthatási megoldást, amiben a gyerek jól érzi magát. Értelmes embereknél ennek többnyire nincs akadálya.
2022. aug. 23. 20:05
 5/16 anonim ***** válasza:
39%

Bemondásra a legjobb akadályozni a láthatást, így legalább könnyű megszabadulni a vér szerinti apától.

Ha viszont én nem engedem vissza a gyerekem a nárcisztikus anyjához, akkor 1 óra múlva jön a NANE és a KABBE, hogy elraboltam a gyereket.

Felháborító az egész rendszer, hogy egy akármilyen skizofrén barom elviheti a gyereket és azt csinál vele amit akar.

2022. aug. 23. 20:18
 6/16 anonim ***** válasza:
91%

Ha nálatok lenne a láthatás? Abba belemenne az apa? Nem kell köztük ülnöd, de mégis ott vagy, ha ott is ilyet csinál akkorközbe tudsz lépni.

Ha megakarod előzni a gyámügyet, mert félő, hogy feljelent akkor lépj te kapcsolatba velük vagy a helyi családvédelmissel. Ott elmondod, hogy a kislány ezért meg azért nem szeretne menni, lehetséges-e, hogy a láthatás (másnem ideiglenesen, amíg lecsillapodnak a kedélyek) nálatok legyen, nem eltiltani akarod, hanem megoldást. Ha együttműködsz velük sokkal könnyebb helyzetben leszel, főleg ha jelezted, hogy a gyerek szerinted nem megfelelő környezetben van ott, nem érzi jól magát, stresszeli amikor mennie kell.

2022. aug. 23. 20:20
 7/16 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem lenne egy kalap szar az egész rendszer a két baltával agyon csapott kislány ma is élne, ők sem akartak menni.
2022. aug. 23. 20:26
 8/16 A kérdező kommentje:
6: sajnos az apuka semmibe nem megy bele, szerinte nincs semmi gond, a lányom csak érzékenykedik, én csak okoskodok. Amúgyis megmondta, hogy minden láthatás kötelezően a barátnőjével együtt történik, szóval nem lenne megoldható, hogy nálunk legyenek, főleg egész hétvégén.
2022. aug. 23. 20:38
 9/16 anonim ***** válasza:
90%
Én mindenkèppen hivatalos ùtra terelnèm az ügyet. A gyerek èrdeke, hogy ne menjen. Azt viszont nem teheted meg, hogy csak ùgy nem engeded a gyereket, az apanak hivatalosan megítèlt lathatàsra.
2022. aug. 23. 20:41
 10/16 A kérdező kommentje:
9: jogi szempontból van különbség, hogy a gyerek nem akar menni (én pedig sajnálom és nem akarom kényszeríteni), vagy pedig menne, de nem engedném? A gyámhivatal remélem tesz különbséget a kettő között.
2022. aug. 23. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!