Munka-gyes+táppénz? Mikor, hogyan, mennyiből jár?
Ha gyes mellett dolgozol, akkor fél évig úgy mehetsz táppénzre a gyerekkel, hogy akkor a minimálbér után kapsz táppénzt. Ha te vagy beteg, akkor a rendes béred után. Azt nem tudom, hogyha a nagyobbik gyerek beteg, akkor mi van, mert én most megyek vissza az első gyerek után dolgozni és ezt ezért tudom ilyen biztosan. Külön felhívták a figyelmem, hogy úgy vegyem ki az összegyűlt szabijaimat, hogyha a kicsi beteg, akkor vagy szabit veszek ki, vagy oldjam meg másképp (nagyszülők).
Gyest csak az egy gyerek után kapsz, mindkettő után csak a családit kapod. Hiába van két kicsi, két ellátást nem lehet igénybe venni.
Köszönöm a válaszod!
Azt hogy még a nagy is "kicsi",csak arra értettem,hogy még azért ő is könnyen elkap minden félét az oviban,még ő is sokszor kevéskéket betegeskedik.De mivel a kicsi után igénylem a gyest a nagynak ehhez "semmi köze",vajon ekkor is a bérem után kapom a táppénzt?Ennek még utánna nézek.
Nagyszülők nálunk még aktív dolgozók,ők sem tudnak otthon maradni a gyerekekkel,meg hát ha beteg a gyerek nem is szívesen hagynám senkire.Hát nem lesz könnyű az biztos,januártól kezdjük a bölcsit.
Még annyit,hogy a fél évet hogy értsem?Összesen fél év,vagy az 1éves gyes időtartama alatt az első fél évben?
Bár isten őrizz,hogy addig és annyit beteg legyen a gyermekem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!