Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 éves fiú 87 cm! Tényleg baj...

2 éves fiú 87 cm! Tényleg baj van?

Figyelt kérdés

Én alacsony vagyok, 155 cm, a férjem 178 cm. A védőnő most volt a 2 éves vizsgálaton nálunk és azt mondja elmaradott a magassága a kortársaihoz képest. Minimum 90 centinek kellene lennie, de inkább 95 és ezt most figyelni kell.

Most el vagyunk keseredve. Tényleg elmaradott? Férjem van kibukva a legjobban, neki a nagy félelme, hogy 160 cm lesz a gyerek. Legjobb barátja annyi és látja a hátrányait.

2022. aug. 23. 10:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%

"kislányom most 2 éves, 92 cm magas"

Az enyém 93 volt, pont mint én és én mégse nőttem 158-nal magasabbra. :) Ilyen is van.

A növekedés nem egyenletes. Vannak akik gyorsan "kinövik" magukat, mások később indulnak be.

2022. aug. 23. 13:42
 12/19 anonim ***** válasza:
51%

"Az enyém 93 volt, pont mint én és én mégse nőttem 158-nal magasabbra. :) Ilyen is van."

Persze, ilyen is van, de nálunk mindenki magas, szóval meglepődnék, ha alacsony lenne. De ha mégis, akkor az lesz, igazából lényegtelen :)

9. vagyok.

2022. aug. 23. 13:52
 13/19 anonim ***** válasza:

Hagyjuuuuk…

Mi magasak vagyunk ( én meg a családom)

Férjem átlagos magas

A fiamnak 2,5 évesen 26-os a lába, mégis 90 cm csak

Lányom ilyenkor 86 volt

Semmi gond nincs velük

2022. aug. 23. 14:17
 14/19 anonim ***** válasza:
Van egy elmélet, miszerint a gyerek a kétéves kori magasságának a kétszeresét éri el, mire befejezi a növekedést. Ez a ti esetekben 174 cm, ami bőven vállalható magasság. Ha ez megnyugtat, az én lányom pont 86 cm volt 2 évesen. Most 15 éves, 170 cm, még nőhet, mert elvileg ugye 172 cm-re számítottunk ez alapján, de így is elég pontosan bejött a mi esetünkben. De ha ebben az elméletben nem hiszel, az gyakori, hogy a gyerek az anya és az apa testmagassága közötti értéket ér el, ami a ti esetekben szintén 170 cm körüli érték. De olyanra is láttam példát, hogy a gyerek túlnőtt mindkét szülőjén. Egyébként akkor sincs tragédia, ha 160 cm-s lesz, életem legnagyobb szerelme pont 160 cm volt. (én 162) Azt figyeljétek, hogy folyamatosan növekszik-e, egészséges-e, az egészség a legfontosabb. Amúgy meg ha kiírsz egy olyan kérdést, hogy ki az, akinek mondott már totális hülyeséget a védőnő, meglátod, 100+ választ fogsz kapni.
2022. aug. 23. 15:52
 15/19 anonim ***** válasza:

13. Vagyok

Megjegyezném, hogy apu középiskolàig legalacsonyabb 3-ban volt

Aztán 194 magas lett.

Én szintén 16 évesen lettem az tornasor végéről az első.

2022. aug. 23. 15:55
 16/19 anonim ***** válasza:

Kb akkorák vagyunk, mint ti, ráadásul vékonyak (férjem 180 cm, én 156). Mindkét gyerekünk születésétől fogva alacsonyabb és kisebb súlyú a társainál, főleg a súly jött nagyon ki, hogy nem volt olyan masszív baba/totyogó egyik sem, mint mindenki más a környezetükben. Egyik lány, másik fiú. A lányunk valamikor 4 éves kora után húzott bele, most se egy gólem (7 éves), de már nem ő a legalacsonyabb, és kerekedett is. Amúgy ő 44 centivel született, ezt hozzá kell, hogy tegyem. A fiam 3,5 éves, ő még a legkisebb és a legvékonyabb az ovis csoportjában, ráér megnőni. Védőnő és orvos szerint is tök okés mindkét gyerek, magukhoz képest fejlődnek normálisan, nincs gond, csak hát mitől lennének nagyok :D

A férjed meg ne aggódjon, majd megnő később a gyerek.

2022. aug. 23. 16:18
 17/19 anonim ***** válasza:
27%

14, ennek az elméletnek semmi alapja nincs. A lányok 2 éves kori átlagmagassága nem tér el annyival, mint a felnőttkori átlagmagasságuk a fiúkhoz/férfiakhoz hasonlítva. Számokkal: A lányok 2 éves kori átlaga 86.

A felnőttkori átlagmagasságuk mégse 2*86=172, hanem egy jó tízessel kisebb.

2022. aug. 23. 16:30
 18/19 anonim ***** válasza:
Átlag 2 éves 85 cm.
2022. aug. 23. 18:57
 19/19 anonim ***** válasza:
Inkább a védőnő szakmaiságával lehet baj... Szerintem teljesen felesleges volt így beparáztatnia titeket.
2022. aug. 24. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!