2 éves fiú 87 cm! Tényleg baj van?
Én alacsony vagyok, 155 cm, a férjem 178 cm. A védőnő most volt a 2 éves vizsgálaton nálunk és azt mondja elmaradott a magassága a kortársaihoz képest. Minimum 90 centinek kellene lennie, de inkább 95 és ezt most figyelni kell.
Most el vagyunk keseredve. Tényleg elmaradott? Férjem van kibukva a legjobban, neki a nagy félelme, hogy 160 cm lesz a gyerek. Legjobb barátja annyi és látja a hátrányait.
"kislányom most 2 éves, 92 cm magas"
Az enyém 93 volt, pont mint én és én mégse nőttem 158-nal magasabbra. :) Ilyen is van.
A növekedés nem egyenletes. Vannak akik gyorsan "kinövik" magukat, mások később indulnak be.
"Az enyém 93 volt, pont mint én és én mégse nőttem 158-nal magasabbra. :) Ilyen is van."
Persze, ilyen is van, de nálunk mindenki magas, szóval meglepődnék, ha alacsony lenne. De ha mégis, akkor az lesz, igazából lényegtelen :)
9. vagyok.
Hagyjuuuuk…
Mi magasak vagyunk ( én meg a családom)
Férjem átlagos magas
A fiamnak 2,5 évesen 26-os a lába, mégis 90 cm csak
Lányom ilyenkor 86 volt
Semmi gond nincs velük
13. Vagyok
Megjegyezném, hogy apu középiskolàig legalacsonyabb 3-ban volt
Aztán 194 magas lett.
Én szintén 16 évesen lettem az tornasor végéről az első.
Kb akkorák vagyunk, mint ti, ráadásul vékonyak (férjem 180 cm, én 156). Mindkét gyerekünk születésétől fogva alacsonyabb és kisebb súlyú a társainál, főleg a súly jött nagyon ki, hogy nem volt olyan masszív baba/totyogó egyik sem, mint mindenki más a környezetükben. Egyik lány, másik fiú. A lányunk valamikor 4 éves kora után húzott bele, most se egy gólem (7 éves), de már nem ő a legalacsonyabb, és kerekedett is. Amúgy ő 44 centivel született, ezt hozzá kell, hogy tegyem. A fiam 3,5 éves, ő még a legkisebb és a legvékonyabb az ovis csoportjában, ráér megnőni. Védőnő és orvos szerint is tök okés mindkét gyerek, magukhoz képest fejlődnek normálisan, nincs gond, csak hát mitől lennének nagyok :D
A férjed meg ne aggódjon, majd megnő később a gyerek.
14, ennek az elméletnek semmi alapja nincs. A lányok 2 éves kori átlagmagassága nem tér el annyival, mint a felnőttkori átlagmagasságuk a fiúkhoz/férfiakhoz hasonlítva. Számokkal: A lányok 2 éves kori átlaga 86.
A felnőttkori átlagmagasságuk mégse 2*86=172, hanem egy jó tízessel kisebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!