Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 26 évesen korai szülni a mai...

26 évesen korai szülni a mai világban?

Figyelt kérdés
2022. aug. 19. 11:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
35%
Nem korai, csak felesleges. Így is túl népes a Föld. Nem kellene mindenkinek elleni
2022. aug. 19. 16:53
 12/15 anonim ***** válasza:
35%

11

Értem. Szóval én, mint tudatos európai, egy elöregedő és fogyó lakosságú ország állampolgára, ne vállaljak gyereket csak azért, mert van ahol egy család 8-10 gyereket csinál?

Hát bocsi, de én akarok gyereket, és lesz is kettő. Sőt, ha lesz rá pénzem, három is.

És nem “elleni” fogok, hanem szülni, életet adni.

2022. aug. 19. 17:23
 13/15 anonim ***** válasza:

Kinek mi, nekem pl nagyon korai, másnak meg nem.

Egyébként nyilván mindenki annyi gyereket vállal, amennyit akar, de azért könyörgöm ne legyünk már annyira ostobák, hogy azt gondoljuk Európát nem fogja érinteni a túlnépesedés. Ugyan már, a bolygónkat a legcsekélyebb mértékig sem fogja érdekelni (mint ahogy most sem érdekli, hisz már most érezni lehet ennek hatásait, klímaváltozás és társai), hogy nem Európa, hanem Afrika meg Ázsia van túlnépesedve, mind szívni fogunk és mindenkire hatással lesznek a következmények, igen, Európára is.

2022. aug. 21. 00:26
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Körülményektől függ. Én is 26 vagyok, a 27. születésnapom előtt egy hónappal fogok szülni. A férjem akkor 29 lesz. Saját házban élünk, stabil munkahellyel, jó keresettel, mindketten vezető pozícióban, piacképes végzettségekkel, 8 éve stabil kapcsolatban, házasokként. Mi semmi akadályát nem láttuk annak, hogy gyereket vállaljunk és fizikailag is úgy érzem, hogy most könnyen bírom. Sokszor gondolkodom el azon, hogy a korom miatt viselem ennyire könnyedén a terhességet - bár bizonyítani nem tudom, ez csak saját feltételezés. Viszont, ha még tanulnék, nem lenne több éves munkaviszonyom, 1-2 éves lenne csak a kapcsolatunk, vagy albérletben élnénk, valószínűleg még várnék. Sokan vállalnak gyereket ilyen feltételekkel is, de pont ez a 26 éves kor környéke SZERINTEM az, ahol már lehetsz elég érett, lehetsz elég stabil, de ha valami még hiányzik, akkor sem vagy elkésve, még nem kell pánikszerűen rástresszelni.
2022. aug. 22. 12:15
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen normális kor. Én is 26 vagyok és terhes. Férjemmel 7 éve vagyunk együtt, neki jó állása van, nekem is van elég munkaviszonyom. Van hol laknunk is. Akkor mire várjunk? Sajnos a mai ingatlanárak miatt sokan nem tehetik meg, hogy huszonévesen szülnek, akkor sem ha amúgy akarnának. De ettől még nem számít korainak sem.

Azt nem értem, hogy az ilyen túlnépesedős-ellős válaszolók minek vannak ebben a kategóriában? Ez valami mentális zavar, hogy utálják az egész témát, mégis folyton itt pattognak? Mert hogy nem egészséges dolog, az tuti.

2022. aug. 23. 15:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!