Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Üdvözlök mindenkit! Gyerektart...

Pityu86 kérdése:

Üdvözlök mindenkit! Gyerektartással kapcsolatos ügyben járok itt.mennyi a gyerektartás összege? ha nincs semmilyen jövedelmem,munkanélküli járandóságra ill. álláskeresési pótlékra nem vagyok jogosult.szüleimnél lakom.

Figyelt kérdés
gyerekem édesanyjával él,nem lakunk,nem élünk együtt.eddig adtam amennyit kért havonta 30-70eft-ig amíg volt tartalékom.ez most kifogyot,de ő ragaszkodik amennyit kér annyit vigyek neki,most nem megy 15eft-ot adtam most eddig ebben a hónapban,nincs kilátásban egyenlőre hogy tudnék most többet adni,erre fenyegetőzik,feljelent hogy nem fizetek,majd az állam megelőlegezi,majd ők behajtják vagy leülöm.gyerekem dolgaiba nincsen beleszólásom,akkor láthatom max 1 órára mikor pénzt viszek neki mikor mondja.elhord mindennek pedig nem tettem semmi rosszat(nem iszom,nem csavargok,nem vagyok agresszív meg hasonlók) .elhelyezés nincs,bírósági ügy nem volt,mitévő legyek?

#láthatás #munkanélküli gyerektartás összege
2022. aug. 17. 14:14
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

30-as, de ki a tökömet érdekli, ki tartja el a nőt?

Ez nem a kérdező dolga. Az övé az, hogy fizessen bíróság által megállapított gyerektartást, és ennyi.

2022. aug. 19. 07:19
 32/35 anonim ***** válasza:
94%
30-as.Lehet adni másképp is, garantáltan rosszabbul jár úgy.Szerintem neked fogalmad sincs mennyibe kerül egy gyerek havonta.Ahoz sincs senkinek semmi köze,hogy a nő kivel,hogy tarthatja el magát,ahogy ahoz se,hogy a saját részét miből fedezi.És egyáltalán nem biztos,hogy új gyerekkel van gyesen,lehet,hogy a közös gyerek olyan kicsi meg.De elárulom,hogy ha másik gyerekkel van is otthon,a saját gyerekének akkor is fizetnie kell a kérdezőnek.
2022. aug. 19. 09:56
 33/35 anonim ***** válasza:
17%
Nagyon is tudom mennyibe kerül egy gyerek, hiszen nekem is van, ahogy azt is tudom, hogy milyen egy szar anya (saját tapasztalat). Tudod anno kisgyerekként jobban örültem volna, ha apám nekem ruhát, meg kaját vesz, ahelyett hogy anyámnak pénzt adott volna.
2022. aug. 19. 09:59
 34/35 anonim ***** válasza:
88%

Hát ha valaki annyira nem bízik az exében, hogy a gyerektartást normálisan odaadja, mondván nem tudni biztos a gyerekre költ-e, az eleve ne csináljon gyereket azzal a személlyel.

Teljesen mindegy, hogy anyuka egyedül neveli a gyerekeket vagy összejött valami dúsgazdag üzletemberrel, a kérdező a saját gyerekéért felelősséggel tartozik, ebben benne van az anyagi része is. Nem csak annyi, hogy néha egy-két napot együtt vannak. A kérdező esetében meghallgatnám amúgy az exe oldalát is. Valahogy nekem nem tiszta, hogy nem dolgozik, munkanélkülire nem jogosult, a szülei tartják el, pénzt is gondolom tőlük kap, ha kap. Miért nics munkád, Kérdező? Simán el tudom képzelni, hogy a nő azért fenyegetett feljelentéssel, mert amúgy is megbízhatatlan volt a kérdező, hol ennyit, hol annyit fizetett, és attól tart az ex, hogy ha most elkezdenek minél alacsonyabb összeg felé menni, akkor egyszer csak nem kapnak több gyerektartást és baxhatják. És még mindig arról van szó, hogy a gyereknek kellenek dolgok, amit nem anyucinak meg az esetleges új palijának kell(ene) fizetnie, hanem anyucinak és apucinak. Annak az okára is kíváncsi lennék, hogy miért csak ilyen 1 órákra találkozhat a gyerekkel és gondolom akkor is felügyelik. A legtisztább az lenne, ha le lenne papírozva, hogy mennyit kell adnia a gyerekre, meg mikor legyen nála.

2022. aug. 19. 10:53
 35/35 anonim ***** válasza:
86%
Pontosan ezek jutottak az eszembe utolsó.Van azért annak oka,ha nem is láthatja a gyereket,meg gondolom annak is hogy szétmentek.Nemúgy van az ahogy a kérdező írja,hogy ő semmit nem csinált rosszul.Valószínűleg mindig is munkakerülő,megbízhatatlan ember volt,és ezt megunta.Olyan nincs,hogy munkája sincs valakinek,meg munkanélkülivé se jogosult,meg semmi.Felnőtt ember,pláne ha gyereke van tud szerezni munkát.Mindegy milyet,csak legyen bevétel.Ha van már miből enni, akkor lehet magunkat képezni,vagy jobb meló után nézni,de olyan nincs,hogy nincs semmi.33,te meg a saját példákat ne vetítés rá mindenkire.Neked szar anyád volt, attól az összes egyedülálló anya nem szar.Nem ismered se a kérdezőt,se az ecet,se a körülményeket.De mondom lehet vinni természetben is dolgokat,de gondolom ha 15 e ft-ot gondot jelent kifizetni, akkor a gyereknek egy heti zöldség,gyümölcs, tejtermék,hús adagját mégúgyse tudná megvenni,pláne nem a havi adagot.És nem a Tesco párizsi a gyerek húsadagja,bár már azt sem futja ki szerintem a pénz amit emleget.Ruháról,ciporol még nem is beszéltünk,meg arról se,ha fejlesztésre kell hordani,vagy orvoshoz.Sima megfázás egy 10-es a patikában.Orrcsepp,torokfertőtlenítő, antibiotikum,probiotikum.De ha van gyereked, akkor ezt tudnod kéne.
2022. aug. 19. 11:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!