Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Üdvözlök mindenkit! Gyerektart...

Pityu86 kérdése:

Üdvözlök mindenkit! Gyerektartással kapcsolatos ügyben járok itt.mennyi a gyerektartás összege? ha nincs semmilyen jövedelmem,munkanélküli járandóságra ill. álláskeresési pótlékra nem vagyok jogosult.szüleimnél lakom.

Figyelt kérdés
gyerekem édesanyjával él,nem lakunk,nem élünk együtt.eddig adtam amennyit kért havonta 30-70eft-ig amíg volt tartalékom.ez most kifogyot,de ő ragaszkodik amennyit kér annyit vigyek neki,most nem megy 15eft-ot adtam most eddig ebben a hónapban,nincs kilátásban egyenlőre hogy tudnék most többet adni,erre fenyegetőzik,feljelent hogy nem fizetek,majd az állam megelőlegezi,majd ők behajtják vagy leülöm.gyerekem dolgaiba nincsen beleszólásom,akkor láthatom max 1 órára mikor pénzt viszek neki mikor mondja.elhord mindennek pedig nem tettem semmi rosszat(nem iszom,nem csavargok,nem vagyok agresszív meg hasonlók) .elhelyezés nincs,bírósági ügy nem volt,mitévő legyek?

#láthatás #munkanélküli gyerektartás összege
2022. aug. 17. 14:14
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
72%
Mivel nincs bíróság által meghatározott gyerektartás, egyetlen fillért sem vagy jelenleg köteles fizetni. Egyáltalán a te neved szerepel az anyakönyvi kivonatban apaként?
2022. aug. 17. 15:38
 12/35 anonim ***** válasza:
10%
A gyerektartás mértéke 15000 minimum vagy ha van jövedelem, akkor annak a minimum 20%a. Ilyen köcsög nőnek meg nem adnék többet 15000nél. Ruhát, meg tanszert, meg amire szüksége van a gyereknek megvenném Neki. Esetleg még kaját is vinnék, vennék neki, de egy ilyen otromba nőnek semmit nem adnék! Mivel munkanélküli vagy én kezdenék egy bírósági tárgyalást, és jelezném, hogy ez van, havi 15 ezret ki tudsz perkálni többet nem. A helyedben elhúznék feketén dolgozni, mondjuk őrködni 24 órába. Úgyis fizetnek már ott is óránként 1000 forintot. Nem sok ugyan, de ha elmész 10 napot és 20at nem az 240000. Abból leadsz 15000et és nem jelenteted be magad. Vagy max itt bejelentenek ilyen 2 órásba, arra meg éppen megkeresed ezt a lóvét, ami gyerektartás.
2022. aug. 17. 15:45
 13/35 anonim ***** válasza:
94%
Hát nézd.Ha a te gyereked is, akkor kutya kötelességed beszállni a költségekbe. Olyan nincs,hogy nincs kilátásban,hogy tudnál többet fizetni.Elmész dolgozni,és lesz miből.Egyenlőre,ha nincs róla határozat, akkor nincs kötelezettséged,de valóban,ha bírósághoz fordul, akkor ha megállapítanak egy minimum összeget és azt nem fizeted, akkor megelőlegezik,majd tőled letiltják,vagy leülöd.A gyereket etetni,ruhazni kell,és a vele való foglalkozástól nem is beszéltünk.Nem tudjuk azt sem,hogy miért nem engedi látogatni,ha egyáltalán így van.Bíróságra kell menni, megbeszélni mindent,fixálni a látogatást,és a gyerektartást összegét.De azt ugye te sem gondolod komolyan,hogy 15 e Ft elég lesz?Lehet,hogy ennyit állapít meg a bíróság,bár remélem nem,de ez édes kevés.Ha az anyuka ugyanennyit tesz hozzá+családi ami 12200ft akkor számold ki az mire lenne elég.És az a szegény gyerek nem tehet róla,hogy ti bármi miatt nem vagytok együtt,vagy hogy egyáltalán megszületett.
2022. aug. 17. 15:50
 14/35 anonim ***** válasza:
96%
"eddig nem a nőci hanem annak az anyja meg a kérdező tartotta el a gyereket." Másold már be honnan vetted az infókat...
2022. aug. 17. 15:53
 15/35 anonim ***** válasza:
83%
"lyen köcsög nőnek meg nem adnék többet 15000nél." Talán nem kéne kölköt csinálni, és akkor nem kéne eltartani.
2022. aug. 17. 15:54
 16/35 anonim ***** válasza:
29%
Ott a 12-es válaszom 13-as. Számtalan alternatívát felsoroltam mivel lehet egyébként beszállni, csakhogy az ilyen nőszemély ne kapjon pénzt. Nekem is apám fizetett 20 éve havi 40000et. Tudod hova ment? Anyám piájára, meg cigijére. Bizony és kaját alig láttunk öcsémmel, mert neki kellett a f.szságra meg bántott minket. Ne gyere azzal, hogy fedél volt a fejed felett meg volt áram, meg volt hol lakni, mert ettől még egy intézet is jobb lett volna.
2022. aug. 17. 15:55
 17/35 anonim ***** válasza:
0%
15! Ha idézel, tanulj meg normálisan idézni! Mert van benne hiba. Nem éri el az értelmi szinted a ctrl C - ctrl V szintjét?
2022. aug. 17. 15:57
 18/35 anonim ***** válasza:
81%
Nőgyülőlőkém, a gyerekről gondoskodni kell, aminek vannak természetbeli-tehát gondoskodás-, és anyagi vonzatai: a szülők ezt KÖZÖSEN kell hogy megtegyék, fele-fele arányban, akkor is ha az apák töredékét nem hajlandók megtenni és fizetni. Kotont húzni, nem rinyálni csak mert a KÖRTELESSÉGETEKET számon kérik rajtatok. Komolyan elhiszed hogy nyamvadt tizenötezer forinttal letudtad a rád első gondoskodást, és anyagi részt amivel a gyereknek tartozol? Vicc....
2022. aug. 17. 16:22
 19/35 anonim ***** válasza:
95%

Ja, nem tettél semmi rosszat, csak szinte kikéred magadnak, hogy a gyereked eltartásához hozzá kell járulnod, pedig ez kutya kötelességed, ha már megcsináltak.

Téged tartsanak el anyámék, de te nem tartod el a gyereket? Tudod te, mire elég ma 15 ezer forint? Még a kajája felére sem.

2022. aug. 17. 17:16
 20/35 anonim ***** válasza:
90%

10. Azért, mert otthon lakik az anyjával a nő, még nem biztos, hogy nem dolgozik. Gondolom a kérdezőnk ezt külön kiemelte volna, hogy "bezzeg ő sem dolgozik".

15. Te meg csak úgy menj a tudod hova. Azért, mert a nő szüli meg, még ketten rakták össze a gyereket. Húzhatott volna gumit is a kérdező...

2022. aug. 17. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!