Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Üdvözlök mindenkit! Gyerektart...

Pityu86 kérdése:

Üdvözlök mindenkit! Gyerektartással kapcsolatos ügyben járok itt.mennyi a gyerektartás összege? ha nincs semmilyen jövedelmem,munkanélküli járandóságra ill. álláskeresési pótlékra nem vagyok jogosult.szüleimnél lakom.

Figyelt kérdés
gyerekem édesanyjával él,nem lakunk,nem élünk együtt.eddig adtam amennyit kért havonta 30-70eft-ig amíg volt tartalékom.ez most kifogyot,de ő ragaszkodik amennyit kér annyit vigyek neki,most nem megy 15eft-ot adtam most eddig ebben a hónapban,nincs kilátásban egyenlőre hogy tudnék most többet adni,erre fenyegetőzik,feljelent hogy nem fizetek,majd az állam megelőlegezi,majd ők behajtják vagy leülöm.gyerekem dolgaiba nincsen beleszólásom,akkor láthatom max 1 órára mikor pénzt viszek neki mikor mondja.elhord mindennek pedig nem tettem semmi rosszat(nem iszom,nem csavargok,nem vagyok agresszív meg hasonlók) .elhelyezés nincs,bírósági ügy nem volt,mitévő legyek?

#láthatás #munkanélküli gyerektartás összege
2022. aug. 17. 14:14
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

üdv."19-es" hozzászolónak szeretnék reagálni.senki nem kéri ki magának hogy a gyereke nevelésében részt vegyen,hozzájáruljon,pláne én nem ez természetes dolog.de azt igen hogy ön szülője tart el engem,ha megbocsát,de azt írta a kommentben. az anyuka nem dolgozik,gyesen van. az meg hogy mi mire elég,mindenki tudja semmi sem olcsó manapság,de az hogy 30-70ezret havonta bemondásra kiadni,akkor most én is mondhatnám hogy akkor én tartozok érte egyedül felelőséggel? ugyanúgy akkor neki is 30-70eft be kellett volna dobni a gyerek pénzébe amennyit én meg a családi és a gyerekvédelmi havonta..akkor ha adtam 70et akkor ő is beletett 70eft-ot abba a hónapban igaz?ennyit erről.

a "20"as hozzászolásho reagálnék pár mondatban.:igen az anyjával lakik,2 másik fiú gyerekkel más apától,most nem dolgozik,gyesen van.amúgy meg ki mikor mire mit húz fel,azt maga dönti el ez az egyik,a másik hogy 3 év után jött össze a baba,szülés előtt anyósjelőlt vagy hogy is mondjam bealakított szépen,szülés után teljesen megváltozott a volt párom,mind viselkedésben,stílusban csak követelőzés ment,semmi más..

Amúgy meg megkérek mindenkit légyszíves veszekedjetek egymással ha egy mód van rá,nem azért vagyok itt. köszönöm szépen!

2022. aug. 17. 19:08
 22/35 anonim ***** válasza:
96%

De most akkor mit akarsz?

Igen, ha nem fizetsz és bíróságra megy az anyuka, valóban megelőlegezi majd neki az állam, és be fogják rajtad hajtani. Ez ilyen.

A láthatás az egy másik ügy, nem függ össze a gyerektartással, ha te akarod látni többet a gyereket, akkor menjél te is bíróságra.

Senkit nem érdekel, anyuka mit csinál, mert ö hozzátesz természetben a gyerekneveléshez, attól még neked fizetned kell.

2022. aug. 17. 19:18
 23/35 anonim ***** válasza:
92%
Miért egy gyerek nem kerül havi 60e ft-ba minimum??? (azért írom, mert a 30 e-t hoztad fel, pl., és akkor még a nő tölti az idejét a gyerekkel, ergó neki munka is megy bele!). Nem is értem miért gondolod, hogy 15-e elég. És ha nem fizetsz sokat máskor, akkor tulajdonképpen a 70e se sok.
2022. aug. 17. 20:07
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Tökmindegy eddig fizetett e vagy nem, nincs végzés és nem is foglalkoznak vele. Akkor lenne belőlle gond, ha meglenne ítélve a gyerektartást bíróság álltal.

Lathatás se így megy, h egy órát látod és kész.

Ő perel gyerektartás miatt, Te lathatás miatt.

Mire lesz belőlle valami lesz munkád ha tényleg akarod és kész.

2022. aug. 17. 22:44
 25/35 anonim ***** válasza:
58%
Gyamugy tudna intézkedni.
2022. aug. 17. 22:52
 26/35 anonim ***** válasza:
11%
A gyámügy egy nagy kalap sz.r, személyes tapasztalat. Továbbra sem értem miért baj az, ha az apa úgy járul hozzá a dolgokhoz, hogy ruhát, ételt, tanszert stb. vesz a gyereknek? Ilyen esetben, ha egy ekkora idióta nő így követel, az összes leadott gyerektartásról nyugtát és bizonylatot kérnék, hogy igen az a gyerekre ment el. Nem mellesleg, ha a nőnek van egy más faszitól két gyereke had ne kelljen már 70 ezret odaadjak, hogy a másik két gyereket is én tartsam el! Azért némelyek kissé fordítva ülnek a lovon. Ha a nő gyesen van, vélhetőleg a másik faszi végett akkor ebben az esetben igenis egyoldalúan az apától várja el, hogy a gyereket eltartsa függetlenül attól, hogy nála van! Ezt pedig profilból megtagadom. Ha nem tudja eltartani a gyereket, akkor mit keres nála? Még egyszer mondom 15 + a többi dolog csak és kizárólag ruha, élelmiszer, tanszer stb, amire szükség van, ebbe nem tartozik bele bár még kicsi a gyerek nagyobb korban az okostelefon, tablet és társai.
2022. aug. 18. 09:37
 27/35 anonim ***** válasza:
88%

26-os, azt értsd már meg, hogy a gyerektartásnak semmi köze ahhoz, hogy anyuka mennyit keres, ha milliárdos a második férje, apukánam akkor is hozzá kell járulni a saját gyereke eltartásához.

Amúgy meg senki nem mondta a kérdezőnek, hogy adjon random 70 ezret, miért olyan hülye, hogy bírósági végzés nélkül fizetget? Menjen el, kérje a gyerektartás megállapítását, valamint a láthatást, ne itt gyk-n picsogjon, nem kell ilyen élettelennek lenni.

Kérje ő a felügyeletet, ja, hogy ő még annyira sem tudná eltartani a gyereket, mint anyuka?

2022. aug. 18. 09:46
 28/35 anonim ***** válasza:
94%
Ha a nő hatmilliót keresne egy hónapban, akkor is jogos elvárás az apától, hogy fizessen rendesen. 15 ezer ma kb egyetlen bevásárlás alkalmával kimegy az ember kezéből, irdatlan kevés pénz az. 70 ezret simán el lehet költeni egy gyerekre havonta. Esetenként ruha, különórák, hobbi, stb, bármi. És ez csak egy gyerek.
2022. aug. 18. 11:34
 29/35 anonim ***** válasza:
72%
Érdekes....akkor miért nem rinyálnak az apukák, amikor élveznek egy jót gyerek csinálás közben?
2022. aug. 19. 06:43
 30/35 anonim ***** válasza:
11%
28as és teszem ha a havi 15 ezren felül azt az apa rendezi személyesen különórák az miért baj? Miért feltétlenül a nőnek kell adjak, amennyit. Aki azt mondta, hogy a nő így el tudja tartani a gyereket az téved. Nem dolgozik, gyesen van írta is. Akkor őt az új faszija tartja el, meg a régi, ő meg jót röhög a markába. Nem lennék meglepve, ha a másik ürgétől is meglépne.
2022. aug. 19. 06:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!