Milyen iskolai teljesítményt vársz el a gyerekedtől?
Gondolom azt fogjátok írni, hogy a jegyek nem számítanak, csak tegyen meg minden tőle telhetőt.
De: mi van akkor, ha a gyerek mindenféle erőfeszítés, otthoni tanulás nélkül és a házi lemásolásával, vagy puskázással szerez jó jegyeket?
Vagy ha még segítséggel sem tudna jól teljesíteni az iskolában? Akkor ezt ráhagynátok? Hogyan állnatok ezekhez?
Szerintem legyen 1-2 terület, amiben jó, amivel tényleg odaadással foglalkozik. A többiből se bukjon meg és tegyen meg mindent, hogy 3-4-es összejöjjön.
Olyan nincs, hogy segítséggel se tud normális eredményt elérni, ha valóban tanul. Hacsak nem beteg.
Azért csak puskázással nem lehet jó jegyet szerezni minden tárgyból, minden alkalommal. Ahhoz baromi nagy puska kellene, biztosan van mögötte egy minimális tudás, amit kiegészít a csalással.
Az én gyerekem hálistennek jó tanuló, viszont ehhez fel kellett építeni azt a rutint hogy suli után amint lehet üljön le és csinálja meg a házit. Utána majd mehet a játék meg amit akar.
A matek meg a reáltárgyak mennek neki nehezebben de a 2-3as szint mindig stabilan megvan. Ha nem így lenne akkor magantanárhoz vinném, addig mennénk ameddig nem találunk egy normálisat. Olyan nincs hogy annyira ne menne neki hogy tanár se tud segíteni, de közben olyan puskákat ír hogy szín 5ös.
Én azt várom el tőlük, hogy tegyék oda magukat és tanuljanak, gyakoroljanak. Természetesen mindembem segítek nekik, ha valami nem megy, akkor elmagyarázom, sokat gyakorlunk közösen is.
Ha rosszabb jegyet kapnak, akkor sem szídom le őket.Nagyon lelkisek és borzasztóan le tudnak törni, ha valami nem jól sikerül. Mindhárman sni-sek. Tényleg nem a jegy számít. Örültem én már ugrálva 2-es nyelvtan és tolbbamondás dolgozatnak is (diszgráfiás a középső)... 🙂
1. Ilyen hozzáállással nem fog érettségit sem szerezni, mert ami ált. iskolában 3-4-es, az középiskolában akár bukás is lehet.
A középiskolai tanterv most fog megváltozni és nagyon sok memoritert, lexikális adatokat kell megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!