Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek nagy a túl népesed...

Szerintetek nagy a túl népesedés? Több gyerek születik ma mint rég?

Figyelt kérdés
vagy most mért van mindig minden azzal elfoglalva,hogy túl sokan vagyunk.és ha ez így van mért nem hoznak be születés szabályozást.kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye mert a tévében én mindig ezt hallom.
2010. szept. 23. 20:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Pont fordítva van, illetve az országunkat tenkintve fogy a lakosság, a Föld többi országát nem tudom pontosan, hogy ott mi a helyzet.
2010. szept. 23. 20:34
 2/11 Tinker Bell ***** válasza:
49%

Szerintem ez a túlnépesedés dolog csak egyes népekre vonatkozik (ha érted kikre gondolok), itt Mo-n, és azt én is leszabályoznám, hogy hány gyereket szülhetnek.

Egyébként én is úgy tudom, hogy kevesebb baba születik mostanában, mert mindenkinek előbb meg kell teremtenie a hátteret amire aztán lehet szülni...

Pont ez a baj nálunk is, én már szülnék, de sajna még nincsen hova!

2010. szept. 23. 20:47
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A fejtettebb országok legnagyobb problémája a népességfogyás! sajnos az elmaradott, iszonyúan szegény országokban pedig épp fordítva: nagyon sok gyerek születik. Vannak olyan afrikai országok, ahol a lakosság 60-70%-a 18 éven aluli.. Nem hinném, hogy ott, ahol szinte élelmiszerre sem telik, iskolázatlanok az emberek, milyen születésszabályozási módszert vezetnél be? Különben meg hogy gondoltad? Azért, mert valaki Afrikába, D-K-Ázsiába esetleg közép- vagy Dél-amerikásba születik, azt automatikusan elkössék???? Vagy hogyan, aki szegény, ne szüljön, Nem a túlnépesedés a valódi probléma, hanem a gazdasági javak rossz elosztása4 nézz körül a világon és meglátod, hogy a föld vagyonának nagy része amerikai, nyugat-európi és néhány fejtett ázsiai ország bankjainak, nagytőkéseinek kezében van...
2010. szept. 23. 20:51
 4/11 A kérdező kommentje:
haj jaj félre értettél én nem azt mondtam,hogy ne szüljön csak egyet vagy kettőt.mért tízet ha ketten is éhen halnak.ilyen kínában is van,hogy csak egy gyerek lehet.ha jól tudom.nem szeretnék hülyeséget írni.hát akkor én nem tudom miket hallok ez folyik mindig mennyi ember van.lehet rossz csatornát nézek.a válaszokat köszönöm.
2010. szept. 23. 21:04
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
Igen, Kínában megbüntetik azt a családot, ahol a megengedett 1 gyerek után bevállalnak még 1-et (ez nem vonatkozik a nem Kínában élő, kínai állampolgárokra!!!). DE: Kína nem arról híres, hogy nagy lenne a demokrácia, így nem is ez az ország a legjobb népesedéspolitikai példa :)
2010. szept. 23. 21:10
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A Földön valóban túlnépesedés van, viszont egyes országokban ennek pont az ellenkezője történik, több személy hal meg egy-egy évben mint amennyi születik. Pl. Magyarországon. De én nem mondanám azt, hogy kevés gyerek születik, csak egyszerűen sok az öreg. Ez egyrészt azért problémás, mert a nyugdíjat az aktív korúak adójából fizetik ki a mostani öregeknek. Ez több szempontból is problémás manapság, egyrészt azért, mert sok öregre viszonylag kevés fiatal jut, másrészt azért, mert soknak nincs munkája (főleg az utóbbi pár évben), tehát nem fizet adót, sőt, őt is támogatni kell.
2010. szept. 23. 21:23
 7/11 anonim ***** válasza:
49%
Én is pont azt hallom, hogy fogy a magyar lakosság. Sajnos egy bizonyos etnikum viszont olyan mértékben szaporodik, hogy rövidesen kevesebb lesz a fehér ember. Ezt én is beszabályoznám! Mindenhez tanulni kell, autót sem vezethet akárki, csak akinek megvan a jogsija. Egy gyerek azért nagyobb felelősség és vannak akik ész nélkül szülik őket, mert úgy nagyobb segélyt kapnak. Ez szerintem nem normális! Aki felelősségteljesen tanul, dolgozik kétszer is meggondolja mikor vállaljon gyereket, hogy tisztességesen fel is tudja nevelni. A "kisebbség" meg tartja a markát, hogy mi tartsuk el, fizessük a segélyüket, mert ők csak szülni tudnak! Felháborító!!! Egyébként én meg azt olvastam, hogy a mostani gyerekek fele már nem fehér... vajon miért?
2010. szept. 23. 21:26
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A múltkor láttam egy dok. filmet, hogy kínában most nagy bajban vannak, mert sok az öreg és alig van fiatal és így nincs aki eltartsa az öregeket. Szóval nem megoldás az 1 gyerek, ott a példa.
2010. szept. 23. 23:11
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként én meg azt olvastam, hogy a mostani gyerekek fele már nem fehér... vajon miért?"

Ha a cigányokra gondolsz, akkor azért ez elég fals infó, mert a lakosságnak kb. 8%-a cigány.

2010. szept. 23. 23:14
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Inkább úgy fogalmaznék, hogy azokban az országokban ahol túlnépesedés van, főleg afrikai, arab és a szegény ázsiai országok, ma kisebb az anyák halandósága (tehát több gyermeket tudnak szülni), nagyobb az élve születések száma és kisebb a gyermekhalandóság mint pl. 50-100 évvel ezelőtt. Mert valamicskét javultak azóta a táplálkozási, egészségügyi viszonyok, főleg a városokban, ill. kevesebb a háború. A felnőtt emberek várható élettartama szintén nőtt ezek miatt. Így aztán tényleg sokan lettek a rendelkezésre álló erőforrásokhoz képest. Pláne mert ráadásul ezekben az országokban egy csomó természeti erőforrás eleve szűkös, pl. ivóvíz, termőföld. De a fejlett országokban nincs túlnépesedés, talán csak az USA népessége nő, de az sem olyan gyors ütemben. Európa meg úgy tudom kifejezetten fogy.
2010. szept. 24. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!