Így bemernétek vállalni a második babát?
Van már egy kislányom, aki számomra tökéletes. Megörökölte nagyanyámtól a vastag, nem gubancolódós gyönyörű szőke hajat, tőlem az igézően kék szemet, és a szépséges pofikát. Már kb az első hetekben átaludta az éjszakát, nem különösebben viselte meg sem a fogzás, sem a növekedési ugrások, sem a frontok. Eleven, de nagyon szófogadó, bújós, szeretgethetős kislány.
Nem abban vagyok bizonytalan, hogy szeretném-e a második gyereket, mert nyilván szeretném, de félek, hogy ennek pont az ellenkezője lesz és nem fogom tudni annyira szeretni. (Nem hiszem, hogy lesz még egyszer ilyen nagy szerencsénk.)
Nyilván fogjátok írni, hogy "ameddig nem tisztáztad ezt magadban, addig ne kezdj bele", de nem lehet éveket még várni, mert szeretném, hogyha tudnának együtt játszani.
Szerintem ne vállalj. Nem szabad kockáztatni, még a végén nem örökli az igézően kék szemed és szépséges pofikádat.
Fhu, de tenyérbemászóan felszínes vagy, kérdező. Csak hogy tudd, a legtöbb gyerek szép, lehetséges, hogy a te ajnározott kis csillagod ronda nő lesz felnőttként. Még rosszabbul jár, ha örökölte a határtalan eszedet is.
Férjem unokatesójának pont úgy van két kislánya, hogy az első a kb. "tökéletes" gyerek, születése óta mindenki imádottja, a második külsőre inkább az apjára ütött, egész más alkat, egész más arc, de nem látom az anyukán, hogy kevésbé szeretné.
Van olyan is, amikor a rosszcsont a kedvenc.
Szóval szerintem ha őszintén vágyol egy második gyerekre, akkor vállald be nyugodtan, lehet pl., hogy fiú lesz, máris nem lesz olyan erős összehasonlítás. Ha viszont bizonytalan vagy, hogy akarsz-e második babát, akkor inkább ne vállalj most. Nyilván nem lesz olyan problémamentes minden, mint a mostani kislányodnál, de tudod, olyan is lehet, hogy nála majd később jön a problémás korszak (pl. akár majd kamaszként), szóval én nem mennék ebbe a dologba bele, hogy jaj, ha problémás baba lesz, akkor biztosan nem fogjuk úgy szeretni... Nem lehet tudni, és kár előre bebeszélni, ill. ezzel lebeszélni magunkat, ha a szívünk mélyén szeretnénk azt a második babát. Ha viszont nem szeretnénk őszintén, akkor ezt be kell vallani magunknak.
Csak troll szerintem. Hallgat mint a sír. 😀
Tudom, hogy vannak ilyen felszínes emberek, de lehet ez a kérdés is az ilyenek paródiája miatt született meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!