Aki a kötődő nevelés alapján neveli a gyerekét, az mikor passzolta le először, és úgy általában, milyen gyakran bízza másra a gyerekét?
Egy pár órára elég hamar, 1 hónaposan kb (nem szoptattam). 98%-ban egyedül vagyok vele, úgy gondoltam annyi jár, hogy havonta 2 alkalommal elmenjek pár órára (szempilláshoz, körmöshöz). Ennél hosszabb időre nem volt "lepasszolva" azóta sem, most 14 hónapos.
Szülinapomon tervezem, hogy elmegyek 1 éjszakára wellnessre, akkor pont 1,5 éves lesz, csak azért félek mert nagyon sokszor felkel és szerintem senki nem bírna ennyit kelni hozzá, úgyhogy még meggondolom.
Egyébként észre sem veszi ezt a pár alkalmat, azóta is csüng rajtam mint egy kismajom :D
De szerintem az sem gond ha többször megy el valaki, nekem ennyire van lehetőségem jelenleg :)
Apja vigyàzott rà kb. 5 honaposan mikor a podtàra mentem (kb. 20 perc). Nem csalàdtag: ismerős boltis, kb. 10 percig vigyazott rà, mìg egy idős neni nehèz csomagjàt segítettem hazacipelni.
4 èvesen anyòsom vigyazott rà kb. 6-8 òràt mìg osztàlytalàlkozòn voltam.
Parszor anyòssal volt, mìg nàluk voltunk ès vàsarolni mentem. Apja időnkènt elvitte jàtszóhàzba.
Most màr ,,nagy" , most màr gyerektàrsasaggal elvan nèlkülem, csak ennivalóèrt jön, èn meg a közelben ücsörgök (nem óvodas, iskolas)
2 napig egyedül hagytam a férjem nagymamájára, mert anyukám kórházba volt messze. Akkor volt 4 hetes.
Szintén a kórház miatt 1-2 órára, nagymamára, apára. Ennyi.
1 éves, eddig max úgy volt mással, hogy ott voltam a közelben. De nagyon nyitott és szívesen van mással, hamar megtalálja a közös hangot. Pl múltkor tesómmal 1 órát gond nélkül elvolt, míg nekem más dolgom volt az emeleten. Szóval én már tervezem, hogy ráhagyjam másra. Szerintem ez is arról szól, hogy ismerd a gyereked és tudd mi az ami neki okés, sőt élvezi is, nem?
Nálunk apa nem vigyázó, hanem teljes jogú szülő, de a kettes miatt írom, hogy pl az apjával sokszor vannak kettesben, és oda-vissza vannak egymásért. :)
Mit takar a lepasszolás?
Nálunk az apjuk is kötődően nevel. A kisebbel több időt volt otthon mint én, míg én a nagyobbat rendeztem (hordtam gyógytornára, logopédushoz...stb.). Ez szerintem nem az a kategória.
Egyébként az apján kívül először a nagyobbra 3 éves korában vigyázott más.
A kisebbre először 4 hónapos korában, amikor a nagy szülőijére mentem.
Októberben lesz 2 és fél éves. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt mással, de akkor is max fél órát, de akkor még kisebb volt.
Éjjel még sosem volt mással.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!