Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki a kötődő nevelés alapján...

Aki a kötődő nevelés alapján neveli a gyerekét, az mikor passzolta le először, és úgy általában, milyen gyakran bízza másra a gyerekét?

Figyelt kérdés
2022. aug. 10. 18:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

Egy pár órára elég hamar, 1 hónaposan kb (nem szoptattam). 98%-ban egyedül vagyok vele, úgy gondoltam annyi jár, hogy havonta 2 alkalommal elmenjek pár órára (szempilláshoz, körmöshöz). Ennél hosszabb időre nem volt "lepasszolva" azóta sem, most 14 hónapos.

Szülinapomon tervezem, hogy elmegyek 1 éjszakára wellnessre, akkor pont 1,5 éves lesz, csak azért félek mert nagyon sokszor felkel és szerintem senki nem bírna ennyit kelni hozzá, úgyhogy még meggondolom.

Egyébként észre sem veszi ezt a pár alkalmat, azóta is csüng rajtam mint egy kismajom :D

De szerintem az sem gond ha többször megy el valaki, nekem ennyire van lehetőségem jelenleg :)

2022. aug. 10. 18:44
 2/12 anonim ***** válasza:
27%

Apja vigyàzott rà kb. 5 honaposan mikor a podtàra mentem (kb. 20 perc). Nem csalàdtag: ismerős boltis, kb. 10 percig vigyazott rà, mìg egy idős neni nehèz csomagjàt segítettem hazacipelni.

4 èvesen anyòsom vigyazott rà kb. 6-8 òràt mìg osztàlytalàlkozòn voltam.

Parszor anyòssal volt, mìg nàluk voltunk ès vàsarolni mentem. Apja időnkènt elvitte jàtszóhàzba.

Most màr ,,nagy" , most màr gyerektàrsasaggal elvan nèlkülem, csak ennivalóèrt jön, èn meg a közelben ücsörgök (nem óvodas, iskolas)

2022. aug. 10. 19:05
 3/12 anonim ***** válasza:
68%

2 napig egyedül hagytam a férjem nagymamájára, mert anyukám kórházba volt messze. Akkor volt 4 hetes.

Szintén a kórház miatt 1-2 órára, nagymamára, apára. Ennyi.

2022. aug. 10. 19:16
 4/12 anonim ***** válasza:
73%

1 éves, eddig max úgy volt mással, hogy ott voltam a közelben. De nagyon nyitott és szívesen van mással, hamar megtalálja a közös hangot. Pl múltkor tesómmal 1 órát gond nélkül elvolt, míg nekem más dolgom volt az emeleten. Szóval én már tervezem, hogy ráhagyjam másra. Szerintem ez is arról szól, hogy ismerd a gyereked és tudd mi az ami neki okés, sőt élvezi is, nem?

Nálunk apa nem vigyázó, hanem teljes jogú szülő, de a kettes miatt írom, hogy pl az apjával sokszor vannak kettesben, és oda-vissza vannak egymásért. :)

2022. aug. 10. 19:22
 5/12 anonim ***** válasza:
62%

Mit takar a lepasszolás?

Nálunk az apjuk is kötődően nevel. A kisebbel több időt volt otthon mint én, míg én a nagyobbat rendeztem (hordtam gyógytornára, logopédushoz...stb.). Ez szerintem nem az a kategória.

Egyébként az apján kívül először a nagyobbra 3 éves korában vigyázott más.

A kisebbre először 4 hónapos korában, amikor a nagy szülőijére mentem.

2022. aug. 10. 19:30
 6/12 anonim ***** válasza:
60%
7 hónaposan kezdtem heti 2 napon 2-4 órában dolgozni. Ilyenkor az apjával van. Az első néhány alkalom volt necces, mert a férjem is pánikolt, hogy nem vagyok ott, aztán összeszoktak, és minden rendben azóta
2022. aug. 10. 19:33
 7/12 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem az is jó, ha a (normális) nagyszüleihez kötődik a gyerek, és örültem neki hogy szívesen vigyáznak rá. Pár hónapos korától két szoptatás közt szívesen hagytam a mamaira , és az egyik papara is. A másik papa vállalhatatlan szóval nálam attól függött hogy akiben megbízok, arra a nagyszülőre bármikor bízom.
2022. aug. 10. 19:41
 8/12 anonim ***** válasza:
66%
2 hetes volt, orvoshoz kellett menjek és sok segítség van, nem cipeltem magunkkal, az apjával ketten mentünk. Több óra volt, de nem okozott gondot, mert tápszeres volt az első pillanattól. Csak annyit jegyzek még meg, hogy a kötődő nevelés egyáltalán nem jelenti azt, hogy folyamatosan egymáson kell lógni. 🤦🏼‍♀️
2022. aug. 10. 22:15
 9/12 anonim ***** válasza:
43%
2-3 hónapos kora körül vigyázott rá először a nagymamája kb 2 órát, addigra rogyásig volt a fagyasztó lefejt tejjel. Utána nem tudom, mikor volt olyan, és mennyi időre, hogy se az apja, se én nem voltunk ott, már hat éves, szóval ilyen részletességgel nem emlékszem már mindenre.
2022. aug. 11. 07:07
 10/12 anonim ***** válasza:
56%

Októberben lesz 2 és fél éves. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt mással, de akkor is max fél órát, de akkor még kisebb volt.

Éjjel még sosem volt mással.

2022. aug. 13. 19:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!