Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2-3 éves gyerekekből általában...

2-3 éves gyerekekből általában szinte teljesen mértékben hiányzik az empátia?

Figyelt kérdés
Elsődlegesen fiúgyerekekre gondolok. Amikor látják azt, hogy másnak, vagy a szüleiknek fájdalmat okoznak, akkor tovább csinálják. Kifejezetten gonosz vonásnak tartom ezt.
2022. aug. 10. 10:57
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Hát ez nagyon érdekes, mert azért nem mindegyikük ilyen kis gonosz. Vannak jó gyerekek is, akiket csak minimálisan kell fegyelmezni, más meg látja azt, hogy a másiknak fáj, de tovább csinálja. Nem lehet tehát a gyerekek viselkedését egzakt módon értelmezni.
2022. aug. 10. 12:05
 12/21 A kérdező kommentje:
Az viszont igaz, hogy többségük gonoszkodó, és egy részük soha nem növi ki.
2022. aug. 10. 12:05
 13/21 anonim ***** válasza:
95%
Túlzásnak érzem, hogy egy kisgyerek gonosz lenne. Feszegeti a határokat, próbálgatja, mit néznek el neki és mit nem. Nyilván akinek mindent elnéznek, az tényleg "nem növi ki".
2022. aug. 10. 12:06
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"többségük gonoszkodó"

A felnőttekről nem ugyanezt gondolod?

2022. aug. 10. 12:07
 15/21 A kérdező kommentje:

A kettő nagyon más.

2022. aug. 10. 12:09
 16/21 anonim ***** válasza:
65%
Egyáltalán nem más. Aki általában azt gondolja az emberekről, hogy a többségük gonosz, az nyilván a gyerekekben is ezt látja. Aki meg úgy gondolja, hogy az emberek többsége igenis jó, az a gyerekeket is jobban szereti, nem csak a felnőtteket.
2022. aug. 10. 12:15
 17/21 anonim ***** válasza:
68%
Nincs olyan, hogy gonosz gyerek. Legalábbis tudatosan biztosan nem. Érési folyamat náluk, ezt is meg kell tanulniuk. Nem tudom, mikorra lesznek képesek az empátiára, de a 3 éves lányom is sajnos hajlamos az agresszióra. Nem ezt látja tőlünk, és mindegy, hogy fiú vagy lány.
2022. aug. 10. 12:37
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Személyiség kérdése is, de 2-3 éves korban még bőven tanulja az empátiát, és magától nagyon kevés emberben fog kialakulni, bizony tanítgatni kell, magyarázni, mesélni, példát mutatni.
2022. aug. 10. 15:07
 19/21 A kérdező kommentje:

"Egyáltalán nem más"

Más. Egy felnőttet is érhetnek nagyon durva élmények, aminek hatására elkezd gonosz lenni.

Egy gyereket is érhetnek, de ha olyan gyerekről beszélünk, aki kifejezetten jó családból származik, akkor nincs mit magyarázni.

Nekem soha nem tanították az empátiát, soha nem beszéltek arról, hogy miként kellene viszonyulni a másik emberhez. Mindössze 2 élményem van gyermekkorból, amiben gonoszkodtam a másikkal, de látva a másik szenvedését, azonnal abbahagytam, és többet nem bántottam senkit. Meglepő, hogy más gyerekek mennyire immúniusak a másik szenvedésére. Feltehetően az alacsony intelligencia van a háttérben, legalábbis bizonyos esetekben.

2022. aug. 10. 15:38
 20/21 anonim ***** válasza:
52%

"Mindössze 2 élményem van gyermekkorból, amiben gonoszkodtam a másikkal, de látva a másik szenvedését, azonnal abbahagytam, és többet nem bántottam senkit."

Erősen kétlem, hogy ezek az élményeid két-három éves korodból származnak, abból a korból nemigen marad valós emléke az embernek, leginkább csak olyan, amit mindig felemlegetnek előtte, vagy pl. traumás élmény.

2022. aug. 10. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!