2-3 éves gyerekekből általában szinte teljesen mértékben hiányzik az empátia?
"többségük gonoszkodó"
A felnőttekről nem ugyanezt gondolod?
A kettő nagyon más.
"Egyáltalán nem más"
Más. Egy felnőttet is érhetnek nagyon durva élmények, aminek hatására elkezd gonosz lenni.
Egy gyereket is érhetnek, de ha olyan gyerekről beszélünk, aki kifejezetten jó családból származik, akkor nincs mit magyarázni.
Nekem soha nem tanították az empátiát, soha nem beszéltek arról, hogy miként kellene viszonyulni a másik emberhez. Mindössze 2 élményem van gyermekkorból, amiben gonoszkodtam a másikkal, de látva a másik szenvedését, azonnal abbahagytam, és többet nem bántottam senkit. Meglepő, hogy más gyerekek mennyire immúniusak a másik szenvedésére. Feltehetően az alacsony intelligencia van a háttérben, legalábbis bizonyos esetekben.
"Mindössze 2 élményem van gyermekkorból, amiben gonoszkodtam a másikkal, de látva a másik szenvedését, azonnal abbahagytam, és többet nem bántottam senkit."
Erősen kétlem, hogy ezek az élményeid két-három éves korodból származnak, abból a korból nemigen marad valós emléke az embernek, leginkább csak olyan, amit mindig felemlegetnek előtte, vagy pl. traumás élmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!