Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit bántál meg a gyereknevelés...

Mit bántál meg a gyereknevelés során?

Figyelt kérdés

Amit nem úgy csináltál, mint ahogy akartad volna eredetileg - vagy épp "úgy jött ki", de megbántad? Min változtatnál utólag?

(És most alapvetően nem arra gondolok. hogy a szülőség, a nevelés egy folyamat, amiben szülő is, gyermek is alakul, változik - hiszen ez alap. Hanem ha volt valami konkrét pillanat vagy eset.)

2022. aug. 9. 20:33
 1/5 anonim ***** válasza:
69%

A kiabálást, hogy sokszor nem tudtam önkontrollt gyakorolni magam fölött (de a gyerekektől bezzeg elvárom). Mostanra sokkal jobban megy, megtanultam, hogyan legyek türelmesebb, de szinte mindenegyes kiabálást, ami nem életet mentett, hanem a feszültség nőtt nagyra bennem, azt bánom.

A nagyobbik gyerekem esetében bánom, hogy nem vettem Adamot-hintát. Illetve azt is bánom, hogy azt gondoltam, hogy én tudom a legjobban, hogy mi a jó neki, az apjánál is jobban, pedig ő is teljes értékű szülő. A nagyszülőkkel is közöltem, hogy nekik már volt lehetőségük felnevelni a sajátjukat, a mi nevelésünkbe ne szóljanak bele, pedig csak jót akartak. Szerencsére még talán időben észbekaptam, és a nagyobbik gyerekem 2,5-3 éves kora óta egészen máshogy állok mindenki máshoz, aki a gyerekeink életében aktívan részt vesz.

A nagyobbik gyerekemnél az alvást is hagytam elharapódzni. Sokkal előbb határozottabbnak kellett volna lennem vele, és nem kicsinálni magam mellette a 6-8 ébredésével. De akkor azt gondoltam, hogy ezzel teszek jót mindannyiunknak.

2022. aug. 9. 20:53
 2/5 anonim ***** válasza:
84%

Sokszor sajnálom hogy nem írtam babanaplót.

És azt hogy sokszor türelmetlen voltam/vagyok.

2022. aug. 9. 20:57
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
azt, hogy nem toltottem vele az elso 5 hetet. (Orokbe akartam adni, de volt 6 het lehetosegem meggondolni magam, es az utolso pillanatban meg is tettem)
2022. aug. 9. 21:10
 4/5 anonim ***** válasza:
66%

Hogy nem voltam szigorúbb velük, hanem a most divatos liberális gyereknevelési elvet követtem és gyakorlatilag a fejemre nőttek.

Ha vissza tudnám csinálni, biztos nem így tennék!!

2022. aug. 9. 21:41
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem neveltem rá, hogy segítsen itthon. Egyedül neveltem, és sajnos egyszerűbb és gyorsabb volt úgy megcsinálni a házimunkát, ha nem segített. Néha persze igen, de nem rendszeresen. Mindent, amit fontosnak tartottam, fogmosást, kézmosás, asztalnál étkezés, stb sikerült szokássá tennem számára viszonylag gyorsan belső igény lett számára, tehát jól nevelhető, "könnyű" gyerekem van, de amibe nem fektettem energiát, hogy megtanulja, megcsinálja, az mostanra sem alakult ki. 15 éves. Ha megkérem valamire, pl teregessen ki, megcsinálja, de magától soha, és nem is jól csinálja sokszor, mert nem volt elég türelmem rendesen megtanítani.
2022. aug. 10. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!