Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez szimpla véletlen lehet...

Ez szimpla véletlen lehet generációkon át gyereknevelés terén? Van nektek is hasonló tapasztalatotok?

Figyelt kérdés

Akárhonnan is nézzük, akárhogyan, mindig mindenben a második fiú vagy a második lány a szebb, okosabb, sikeresebb, "jól sikerültebb".

Mindegyik unokatesóm második lánya szebb vagy okosabb, nyugodtabb, szófogadóbb, mint az elsőszülött. Az unokatesóm fiai közül pedig a második fiú a legéletrevalóbb, legsikeresebb, legviccesebb. Legyenek akárhányan tesók, mindig a második lány vagy fiú viszi valamilyen szinten a prímet.

Nekem egy öcsém van csak, lánytesóm nincs, de ha unokákról van szó, akkor is a másodszülött sokkal jobb valamilyen szempontból a többitől. Anyai unokatesóm szebb, csinosabb közülünk.

2022. júl. 29. 16:04
 1/9 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem tök véletlen.

Elsőszülött barátnőm csodaszép, a húga pedig nagyon okos.

2022. júl. 29. 16:06
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk épp az első a szebb, jobb, életrevalóbb, a kisebb meg életkeptelen, csúnyácskább, nem feltétlenül csúnyább de az első szebb, stb.
2022. júl. 29. 16:06
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk is így van, csak a harmadszülött (nem tudom pontosan, hogy harmadszülött vagy harmadikszülött) és az egykék.

Nálunk nagy a család, anyámnak 5 tesója van, apámnak 7, nekik is mindenkinek 3-6 gyereke van, mi 4-en vagyunk tesók, és a harmadik gyerek (nemtől függetlenül) elüt a többitől.

Akár kinézetben, akár műveltségben, akár a sportban, akár a tanulásban, akár karrierben, de mindenhol a harmadik az ász. Az öcsém például informatikai zseni.

2022. júl. 29. 16:09
 4/9 anonim ***** válasza:
89%
Ha végignézek a családon és az ismerősök között akkor pont fordítva van
2022. júl. 29. 17:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálunk apai ágon azt nem tudom, hogy szebbek vagy okosabbak voltak-e a másodszülött fiúk, viszont 3 generáción keresztül ők lettek öngyilkosok fiatalon (20-30 éve koruk között; az utolsó a sorban az édesapám volt). Nem hinném, hogy esetükben túl nagy szerencsét jelentett a másodszülöttség. Ez a három generáció biztos, van róla dokumentum, az előzőkről még nem tudok semmit, a következő generációban meg csak lányok születtek.
2022. júl. 29. 19:27
 6/9 anonim ***** válasza:
47%

Amit pszichológusok is megfigyeltek és alátámaaztottak az a fekete bárány jelenség.

3 gyereknél ha a középső nem különböző nemű, mint az első és a harmadik. Ekkor nem igaz: fiú, lány, fiú vagy lány,fiú, lány. De a többi esetben a középső szokott a legyszerencsétlenebbül járni. Ő se nem a nagy, se nem a kicsi. Így felmenti őt ha legalább ő az egyetlen fiú/lány. Ez viszont biztosan így van.

2022. júl. 29. 19:44
 7/9 anonim ***** válasza:
18%

#6: Ez egyáltalán nincs így, kapásból cáfolom. A legidősebb gyerekem fiú, két húga van. Egyáltalán nem szerencsétlenebb a tesóinál, pláne nem a legszerencsétlenebb. Sőt! A bátyja életkezdése pl. egyáltalán nem úgy alakult, ahogy tervezte már gyerekként (és minden támogatást meg is kapott hozzá), a középsőé úgy tűnik a legjobb úton halad afelé, hogy pontosan úgy alakuljon minden, ahogyan eltervezte. A legkisebb még érettségi előtt áll, életrevaló, vagány csaj, még nem tudom milyen élete lesz, de nem féltem.

Ezt a középső gyerek hülyeséget valami szerencsétlen középső gyerek találhatta ki, hogy tudja mivel magyarázni a kudarcait.

2022. júl. 29. 19:58
 8/9 anonim ***** válasza:
30%
Az hogy lelkileg ő hogyan élte meg csak ő tudja... és ezt nem én mondom, hanem szakemberek. Akik meg mindig elmondják, hogy kivételek vannak 😉
2022. júl. 29. 20:14
 9/9 anonim ***** válasza:
36%

6-ost cáfolom én is. Apukám középső gyermek 3 fiútestvér közül.

Ô vitte a legtöbbre, a testvérei alkoholisták lettek és már nem élnek....

Apu nyugdíjas, tízen éves kora óta sportol, és nincs betegsége. (Kop-kop)

2022. júl. 29. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!