Ez szimpla véletlen lehet generációkon át gyereknevelés terén? Van nektek is hasonló tapasztalatotok?
Akárhonnan is nézzük, akárhogyan, mindig mindenben a második fiú vagy a második lány a szebb, okosabb, sikeresebb, "jól sikerültebb".
Mindegyik unokatesóm második lánya szebb vagy okosabb, nyugodtabb, szófogadóbb, mint az elsőszülött. Az unokatesóm fiai közül pedig a második fiú a legéletrevalóbb, legsikeresebb, legviccesebb. Legyenek akárhányan tesók, mindig a második lány vagy fiú viszi valamilyen szinten a prímet.
Nekem egy öcsém van csak, lánytesóm nincs, de ha unokákról van szó, akkor is a másodszülött sokkal jobb valamilyen szempontból a többitől. Anyai unokatesóm szebb, csinosabb közülünk.
Szerintem tök véletlen.
Elsőszülött barátnőm csodaszép, a húga pedig nagyon okos.
Nálunk is így van, csak a harmadszülött (nem tudom pontosan, hogy harmadszülött vagy harmadikszülött) és az egykék.
Nálunk nagy a család, anyámnak 5 tesója van, apámnak 7, nekik is mindenkinek 3-6 gyereke van, mi 4-en vagyunk tesók, és a harmadik gyerek (nemtől függetlenül) elüt a többitől.
Akár kinézetben, akár műveltségben, akár a sportban, akár a tanulásban, akár karrierben, de mindenhol a harmadik az ász. Az öcsém például informatikai zseni.
Amit pszichológusok is megfigyeltek és alátámaaztottak az a fekete bárány jelenség.
3 gyereknél ha a középső nem különböző nemű, mint az első és a harmadik. Ekkor nem igaz: fiú, lány, fiú vagy lány,fiú, lány. De a többi esetben a középső szokott a legyszerencsétlenebbül járni. Ő se nem a nagy, se nem a kicsi. Így felmenti őt ha legalább ő az egyetlen fiú/lány. Ez viszont biztosan így van.
#6: Ez egyáltalán nincs így, kapásból cáfolom. A legidősebb gyerekem fiú, két húga van. Egyáltalán nem szerencsétlenebb a tesóinál, pláne nem a legszerencsétlenebb. Sőt! A bátyja életkezdése pl. egyáltalán nem úgy alakult, ahogy tervezte már gyerekként (és minden támogatást meg is kapott hozzá), a középsőé úgy tűnik a legjobb úton halad afelé, hogy pontosan úgy alakuljon minden, ahogyan eltervezte. A legkisebb még érettségi előtt áll, életrevaló, vagány csaj, még nem tudom milyen élete lesz, de nem féltem.
Ezt a középső gyerek hülyeséget valami szerencsétlen középső gyerek találhatta ki, hogy tudja mivel magyarázni a kudarcait.
6-ost cáfolom én is. Apukám középső gyermek 3 fiútestvér közül.
Ô vitte a legtöbbre, a testvérei alkoholisták lettek és már nem élnek....
Apu nyugdíjas, tízen éves kora óta sportol, és nincs betegsége. (Kop-kop)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!