Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak szerintem nem kéne...

Csak szerintem nem kéne gyereket vállalni ebben a sz4r világban?

Figyelt kérdés

2022. aug. 8. 01:03
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
41%
Miért lenne most könnyebb? Tudod mennyi hatások, ingerek érnek ma egy kismamát? Régen úgy csináltad, ahogy neked jó volt, verték a gyerekeket, hogy kussba maradjanak, nem volt tehetségkutatás, nem is foglalkoztak annyit a gyerekekkel, egy egész falu volt, akire rá lehetett hagyni a gyerekeket, az idősebb tesók nevelték, a fiatalabbakat. Ez lenne a nehéz? Most meg rá mered bízni a gyerekedet egy napra a saját apjára, és már rossz anya vagy.
2022. aug. 8. 06:39
 12/33 anonim ***** válasza:
45%
Régen csak egyszerűen más volt az emberek igényszintje és ingerküszöbe. Nem volt ennyire sokaknak autója, telefonja és egyéb kütyük, pláne internet sehol, nem volt választék a boltokba, nem jártak évente többször külföldre. Nem termeltünk ennyi szemetet se és nem dobáltunk ki mindent azért, mert nem fértünk el tőle. Viszont kalákában építhettek házat persze és sokkal többen foglalkoztak gazdálkodással vagy egyáltalán a saját környezetükkel, szomszédaikkal. Nem tudom, melyik jobb, de most valószínűleg jön újra az, hogy vissza kell venni az igényekből, pl. mindenre várni kell. Pl. emlékszem, amikor egy évig lábosban melegítettük a vizet fürdéshez, pedig budai, értelmiségi középosztálybeli család vagyunk. És hogy ha elmentünk a mamához nyaralni, esténként a posta elé kellett elmenni telefonálni és ott sorbanállni. Vagy hogy gimisként még fél órát kellett várni, hogy bekapcsoljon a számítógép és ketten osztoztunk rajta. És internet egyetemistaként még csak a könyvtárban volt és a szerelmesek hosszú leveleket írtak, nem csak cseteltek... stb. Az ember elkényelmesedett és ezért most nehezebb dolga lesz, mint annak a generációnak, akinek az életében ez fordítva volt és minden egyre gyorsabb és kényelmesebb lett... amit persze, hogy könnyebb megszokni.
2022. aug. 8. 07:15
 13/33 anonim ***** válasza:
41%
Akkor ne vállalj! Neked nem mindegy más mit csinál? Ha nekem tériszonyom van, te se mész fel a magasba? Annyira nem akartok gyereket, hogy állandóan máséval vagytok elfoglalva.
2022. aug. 8. 07:21
 14/33 anonim ***** válasza:
38%
Igen!Ha mindenki így gondolkodna,kihalna az emberiség.Szar vilàg volt,van és lesz is!
2022. aug. 8. 07:23
 15/33 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem sem, sajnos elcsábultam és eldobtam az elveimet, így van egy 2.5 éves kislányom, akit imádok, nem bántam meg egy percig sem, ő az életem, de minden nap szorongok, hogy mi lesz a jövőben (mi jól élünk egyelőre, nem nélkülözünk, de sajnos nem tudni előre, mi lesz). Testvére biztosan nem lesz...
2022. aug. 8. 07:37
 16/33 anonim ***** válasza:
16%
15. Tehát neked van, de másnak ne legyen?
2022. aug. 8. 08:06
 17/33 anonim ***** válasza:
71%

Én a mostani fiataloknak mind azt mondom, hogy meneküljön ebből az országból, mert innen már nincs visszaút, ennek az országnak kapáltak.

Ha most lennék fiatal, diszidálnék, külföldön építenék karriert, és utána ott vállalnék gyereket.

2022. aug. 8. 08:39
 18/33 anonim ***** válasza:
48%

Igazad van kérdező. Ezek meg akik itt osztják a nem létező eszüket, még ahhoz is hüly.ék hogy felfogják, mekkora sz.arban van a világ. Csak szülnek nyakra főre, mert a normálisan gondolkodó kisebbség adójából majd megmentik a hiteles valagukat meg eltartják a purdéikat.

Nem fogok szülni ekkora világégésre.

2022. aug. 8. 09:00
 19/33 anonim ***** válasza:
28%
18. 🤣🤣🤣🤣 köszi, hogy eltartasz. Mennyit keresel a 8 általánosoddal?
2022. aug. 8. 09:02
 20/33 anonim ***** válasza:
33%

Anyámnak is osztotta az észt a gyermektelen fiatal pasi a munkahelyén, amikor nyugdíj előtt állt, hogy mennyire utálja a nyugdíjasokat, mert az ő adójából élnek. Erre anyám közölte vele, hogy ő szült 3 gyereket, mindegyik dolgozik, fizetnek elég adót, hogy az ő nyugdíjára fussa. Ellenben a kedves 30 éves gyermektelen fiatalember nyugdíját ki fogja kitermelni, ha nem hajlandó gyermeket vállalni?

Szóval ennyit erről, hogy a gyermektelenek tartják el a gyermekesek gyerekeit. Nem is értettem soha, hogy jut eszébe bárkinek ekkora hülyeség.

2022. aug. 8. 09:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!