Csak szerintem nem kéne gyereket vállalni ebben a sz4r világban?
Ha így gondolkodtak volna pl. az első két világháború idején, akkor már bőven kihalt volna az emberiség.
Tény, hogy rossz a helyzet, de aki gyereket akar vállalni, azt nem ez a (remélhetőleg) átmeneti helyzet fogja eltántorítani.
"30 éve, amikor ők születtek, még nehezebb volt, mégis megszülettek."
Mitől volt nehezebb, mondjuk a szocializmusban, amikor állam bácsi ingyen tolta a segged alá a lakást és teljes foglalkoztatás volt?
Meséld már el, h régen mitől volt nehezebb, mint a mostani fiataloknak?
Többen is.
Szerintem csak egy kifogás arra, hogy valaki nem akar.
Ha valaki igazán akar, akkor nem azon agyal.hogy mi lesz 30 év múlva, ahogy a szocializmusban, a háborúkban sem agyaltak ezen.
Tehát:
Nrked nem kell, ha nem akarsz.
Görgess tovább a kategóriából!
Szerintem nincs baj azzal, ha valaki nem vállal gyereket.
De ezt az indokot problémásnak találom. A gyereket egyrészt nem a világba szulod, hanem a mikro- és makrokornyezetebe.
Másrészt kierzodik belőle egy képmutató hibaztatas, pedig mind pazarloan élünk, túl nagy az energia labnyomunk, és erre az a a valasz, hogy inkább ne legyen több generáció, csak nehogy kevesebbet kelljen fogyasztani, nehogy leadjunk a kenyelmunkbol?
Minek vannak szegények, igaz? Nincs is értelme úgy élni. Csak ne szüljenek gyereket és akkor nem lesznek szegények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!