Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A lányomat a bőrszíne miatt...

A lányomat a bőrszíne miatt nem hívják meg szülinapi zsúrra, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyósom félig roma. Férjemen és a testvérein nem látszik egyáltalán, viszont a nagyobbik lányunkon igen.

Nyilván nem vagyunk agyatlanok, valamilyen szinten számítottunk rá, hogy lehetnek barna bőrűek a gyerekeink. De gondolatban érinteni a témát meg valóságban megélni teljesen más.

Alapból sokan jöttek meg jönnek a mai napig azzal, hogy ki a gyerek apja, stb., még olyanok is, akik ismerik anyósomat és tudják, hogy hogyan néz ki. De ami az elmúlt pár hétben történt, az engem úgy felidegesít, mert nem normálisak a csoporttársak anyukái.

Visszamondta a 3,5 éves lányomnak kettő óvodatársa is, hogy mondták a szülők nekik, hogy ne barátkozzanak vele, mert c. És azért nem hívták meg szülinapi zsúrra, mert neki (idézem:) "a magafajtával kell barátkoznia".

A lányom sírt emiatt, szomorú volt. De engem jobban megviselt, mert nekem a gyerekem, és én a gyerekeimért embert is ölnék.

2022. júl. 30. 09:36
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
64%
A vörös haj érdekes. Nekem is az van, ráadásul enyhén elálló fülekkel, de sosem csúfoltak vagy közösítettek ki. Talán egyszer szólt be valaki a hajamra. Mondjuk fiúként lehet, hogy több atrocitás ért volna.
2022. júl. 30. 20:24
 22/24 anonim ***** válasza:
69%

#20 Nem tartom jó ötletnek. Ezek a "kedves" szülők valószínűleg visszautasítanák a meghívást, és szegény kérdező csak még rosszabbul érezné magát.

#6-7 voltam

2022. júl. 30. 20:24
 23/24 anonim ***** válasza:
91%
Attól, hogy szerinted nem jó ötlet, még megpróbálhatná!
2022. júl. 30. 20:27
 24/24 anonim ***** válasza:
79%

Nekem anyukám félig roma. Rajtam annyira vészesen nem látni, bár kreolbőrű, barna szemű, hajú nő vagyok. Engem sose csúfoltak. Mikor terhes lettem, esküszöm azért imádkoztam,hogy nehogy sötétbőrű gyerekem legyen. Kék szemű ,szőke fiam lett, de mondtam a férjemnek ,hogy van egy gyerek, többet nem szeretnék, mert 2x ekkora szerencsénk nem lesz.

Sajnos az előítéletet el kell fogadni, sajnos mást nem tudsz tenni. Mellesleg én sem szívesen hívnék meg a lakásomra cigánygyereket. A szülők nem ismerik egymást, nem tudhatom,hogy ha elesik és megüti magát, nem e jön ide az egész pereputty balhézni.

2022. júl. 30. 20:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!