Mertek autóval utazni gyerekkel?
Nem féltek a balesettől?
Hosszabb utakra gondolok elsősorban.
Muszáj. Eleve utálok vezetni, de mikor megszületett, meghosszabbítottam inkább a lejárt jogsim, hogy tudjunk menni. Kocsi nélkül lennének olyan napok, mikor a boltba, vagy orvoshoz sem jutnak el. Ha szakad az eső vagy tűz a nap cipelhetnem gyalog a muszáj helyekre.
Meg jobb hogy távolabbi programokra is el tudunk menni, le is vittem egy-egy napra a balatonra fürdeni. Vonattal nem indultunk volna neki.
Így inkább a jó oldalát nézem, és óvatosan vezetek, ritkán megyek bele előzésekbe, így is folyton a hátsó ülést sasolom mikor elalszik, hogy lelegzik-e még. Stresszes kicsit, de jó hogy van kocsi.
Persze. Kocsi nélkül itt, vidéken kb semmit se tudnék elintézni ha nem lenne autóm. Plusz kirándulni is sokkal könnyebb autóval. Rövid távon is lehet baleset, tömegközlekedéssel is, biciklivel is... Sőt, egy lépcsőn is leeshetsz a gyerekkel a kezedben úgy, hogy baj legyen 🤷🏼♀️ nekem az utóbbi sikerült is 4 lépcsőfokról, a gyerek megúszta egy kis horzsolással a kezemben, nekem eltört a csuklóm. Ha rosszul esek vele simán a nyakát törhetem, főleg ha még énis ráesek, mégis lépcsőzök gyerekkel a kezemben.
Van jó minőségű, jó teszteredményes autósülése, stabilan bele is van mindig kötve (nem lötyög a pánt, simán fejre merem fordítani az üléssel, nem esik ki), normálisan vezetek stb baleset bármikor lehet, de nem fogok rettegni mikor karbolozok, (aki pánikol vezetés közben az is balesetveszélyes).
Tény, hogy sok autóbaleset van. Viszont nem lehet mindig mindentől rettegni. Mármint, ennyi erővel el se kellene hagyni a házat, mert bárhol történhet baleset, nem muszáj az autóban ülnöd ahhoz. Például egyszer a járdán sétáltam, épp kutyát sétáltattam, amikor az egyik kereszteződésnél úgy fordult be az autó, hogy valamennyire felhajtott a járdára, pont ott, ahol én voltam a kutyámmal. Nem lett baj, de megijedtem. Szóval ebből is látszik, hogy hiába nem ülsz autóba, akkor is történhet bármi.
Csak szimplán az ember figyeljen az olyasmikre, hogy például ha hosszú az út, akkor igen is megállni néha pihenni, csak egy kicsit megmozgatni magadat, vagy ha az ember nagyon fáradt, és csukódnak már le a szemei, akkor is félreállni, nem pedig tovább hajtani. Tudom, sokszor az ember hiába óvatos, ha például a vele szembe jövő nem az, viszont ettől függetlenül szerintem mindenki próbálja meg megtenni a tőle telhetőt, óvatosan vezetni és odafigyelni.
Bennem szokott lenni a félsz az autópályán, de alapból ez nem állít meg abban, hogy menjünk.
Én csak kis városok között vezetek vele, és mindent megteszek annak érdekében, hogy ne legyen baleset, de persze nem csak rajtam múlik sajnos. Eddig koccanásunk sem volt soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!