Mit gondoltok a Norina, Doren, Nikolett nevekről?
Ha valaki engem ismer, az mindent mindent mondhat rólam, de azt nem hogy kötekedő személy vagyok. De! Ha a gyerekemről van szó akkor bármire képes vagyok! Én anya vagyok, és nekem ő a legfontosabb. Nem fogom eltűrni senkitől hogy lehülyézze a neve miatt, és nekem sem jut eszembe más gyerekét bántani akár csak szóval is. És félreértés ne essék, itt nem én voltam a kérdező. A kérdés az volt hogy kinek mi a véleménye arról a három névről. Volt akinek tetszett , volt akinek nem. Én senkitől nem kértem véleményt a lányom nevével kapcsolatban, csak egy hozzászóló megkérdezte hogy mi az a név amit nem tudtunk bejegyeztetni. Én erre leírtam, és pont hogy a kérdező kezdett el kötekedni hogy ez milyen név és hogy gesztenyének fogják csúfolni. A válaszom még most is az hogy akármilyen nevet lehet csúfolni ( a barátnőm kisfia Dominik és domesztosznak hívják a suliban..) Mindenki azt a nevet adja a gyerekének amit akar, de attól hogy nekem éppen nem tetszett ez a három név, attól még nem hülyézem le a kislányt aki ezt viseli. Azt sem hiszem hogy kicsesztem a kislánnyal, a neve miatt. Mitől rosszabb ez bármilyen névnél? Szerintem ezt mindenki döntse el maga, és foglalkozzon a saját gyerekével. Már ha van....
2013. jan. 13. 13:28
62/76 A kérdező kommentje:
A Doren és a Norina tetszett nekünk a legjobban....és így Dorina lett. :) Így mindkettő benne van.
Geszte anyukája: lehet, hogy neked tetszik, de arra nem gondoltál, hogy egy ilyen ritka, fura név azért a gyerekeknek is jobban kitűnik a többi normális név közül?
A gyerekre is gondolni kell..nyilván neki is fel fog tűnni, hogy rajta kívül senkit nem hívnak így
Egyedit akartunk. És a jelentése sem volt mindegy, főleg amikor 6 hónapra megszületett. És ahogy írtam, már többen megkerestek email-ben , hogy segítsek nekik hogy ők is megkaphassák ezt a nevet. Nem hiszem hogy pont neki lesz csak olyan neve ami nem mindennapos. A a kórházban egy csomó olyan név volt ami mellé oda volt biggyesztve hogy fiú vagy lány...Végül is a tietek is egy egyedi név, nem botlasz bele úton útfélen.
2013. jan. 13. 16:29
Azt még hozzá tenném hogy szerintem a gyerekek sokkal rugalmasabban állnak az ilyen dolgokhoz. Geszte tavasszal lesz ovis, és már voltunk ismerkedni, minden gyerek nagy szeretettel fogadta és senki nem kérdezte tőle hogy neked milyen neved van. Habár ha megkérdeznék tőle , ő már tud rá választ adni: Ősi magyar. Csak mi felnőttek tudunk ilyeneken vitázni, pedig nekünk sem kellene.
2013. jan. 13. 17:26
Kérdező, Te hogy gondolod, hogy a Geszte nem normális név???
Bocs, szerintem meg a Dorina nem az. Oké, hogy nem tetszik neked ez vagy az a név, de ne legyél sértő.
2013. jan. 13. 17:42
66/76 A kérdező kommentje:
reméljük nem fogják csúfolni..az már más kérdés, hogy neki fog-e tetszeni
van második neve?
Csenge , mivel addig is kellett egy név amíg engedélyezték a Gesztét.
2013. jan. 13. 17:45
65-ös!
Nos neked most meg a Dorinával mi a bajod?!
Az miért nem normális?!!
Hogy valaki mindig kötözködik?! :P
Mindenkinek sose jó ugyanaz! :D
2013. jan. 13. 17:58
Kedves kérdező!
Ez igy jó kompromisszum volt!
Doren+Norina=Dorina
Amúgy a Dorina is még viszonylag ritka név!
Én most valami N betűs nevet keresek a leendő babámnak...
Ötletek?
2013. jan. 13. 18:00
Nadett
Nadia
Nadin
Nadinka
Nádja
Nanae
Nanda
Nandin
Nanett
Nanetta