Mit gondoltok a Norina, Doren, Nikolett nevekről?
Nem bántásból irom, de ha már kérdezed, ezek azok a nevek, amiket egyenesen nevetségesnek tartok. Mintha a szülő ezzel akarna valamit túlkompenzálni, legalábbis én úgy érzem. Ha már magyarok vagyunk, szerintem adjunk a gyereknek magyar nevet, van bőven ...
Ettől függetlenül, ha neked ezek tetszenek, szived joga ilyet választani.
A Dalmával mi bajotok?! Az magyar név! Vörösmarty Mihály névalkotása. Egyébként ezek a nevek, amiket a kérdező írt, mind magyar név, legfeljebb az eredetük más. Pl.: Jennifer angol, de Dzsenifer már magyar. Egyébként ha külföldön bemutatkozom, és mondom, hogy magyar vagyok, senki sem fog megcáfolni, senki nem fogja azt mondani: "Te nem vagy magyar! A neved görög eredetű, akkor görög vagy!" :D Ugyanmár!
Egy kis érdekesség: [link]
Ezek mind-mind magyar nevek, ezek a mi neveink, csak az eredetük más. Ez olyan dolog, hogy én magyar vagyok, mert Magyarországon születtem, de nagyszüleim horvátok voltak, de mivel én, és már szüleim is itt születtek, ezért magyar vagyok. Ez a helyzet a nevekkel is, átvettük innen-onnan, de most már a miénk.
Norinának hívják a volt szerelmem lányát. Naná, hogy az asszony adta neki ezt a ...nevet.
Nekem nem tetszik egyik sem. Talán a Nikolett.
Az ősi magyar nevek rendben vannak, és nem értem, hogy mi az, hogy nem engedélyezik?
De attól, hogy a Jennifert Dzsenifernek irjuk, nekem ne mondja már senki, hogy magyarrá "válik" ... Röhejes ...
Érdekes, hogy az MTA a Geszte nevet nem akarja megadni. Pedig szerintem tök rendben van ez a név, mármint ha azokra gondololok, amiket már eddig engedélyeztek. :S
Én nem vagyok sem magyar név párti, sem idegen név párti, én különleges név párti vagyok! Gyűlölöm a tucatneveket! Ezért gratulálok neked, hogy nem a tömeg után mentél! Remélem sikerül elérnetek, hogy az MTA elfogadja. Mert hát a Csenge... tudod, már kezd nagyon sok lenni belőle. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!