Csak nekem önellentmondásos ez?
Sokan anyagi okokra hivatkozva nem vállalnak egynél (vagy kettőnél) több gyermeket, teljes joggal mondván, hogy azokat a gyerekeket felelősségteljesen fel is kell nevelni.
Szóval nem elég a CSOK vagy más támogatás, több gyerekhez jóval többet is kellene keresni.
Akkor viszont nem értem, hogy az olyan országokban, ahol igazán jól keresnek az emberek (pl. Svájc, Németország, Japán), miért fogy a népesség, miért vállalnak egyre kevesebb gyermeket?
Ne haragudj, de én nem érzem magam a putriból valónak, kikérem magamnak!
3 gyereket vállaltunk, viszonylag nagy korkülönbséggel.
Ennyit szerettünk volna és kész. Nagyon jól fizető állásunk van. És a középiskolai osztálytársaim közül, nagyon soknak van már 3 gyereke, ők minimum 2 nyelven beszélnek, közgazdászok vagy külkereskedelmi végzettségük van (kéttannyelvű szakközépbe jártam), mindnek nagyon jó állása van, akár itthon, akár külföldön.
Nagyon utálom ezt a sztereotípiát és leginkább emiatt szólalok fel. A hétköznapi életben is megy az előítélet ha megyünk valahova a családdal (pedig még meg sem szólaltunk), már nagyon uncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!