Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak nekem önellentmondásos ez?

Csak nekem önellentmondásos ez?

Figyelt kérdés

Sokan anyagi okokra hivatkozva nem vállalnak egynél (vagy kettőnél) több gyermeket, teljes joggal mondván, hogy azokat a gyerekeket felelősségteljesen fel is kell nevelni.

Szóval nem elég a CSOK vagy más támogatás, több gyerekhez jóval többet is kellene keresni.

Akkor viszont nem értem, hogy az olyan országokban, ahol igazán jól keresnek az emberek (pl. Svájc, Németország, Japán), miért fogy a népesség, miért vállalnak egyre kevesebb gyermeket?

2022. júl. 27. 16:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%

Pontosan azért, amiért Magyarországon is az vállal kevesebbet, aki többet engedhetne meg.

Mert ha megtapasztalsz egy életszínvonalat (és nem luxust értek alatta), akkor nem akarsz kevesebbet adni a gyerekednek.

Ha egy gyerek fér bele jelentősebb színvonalesés mellett, akkor egyet vállalnak.

Ha kettő, kettőt.

Ez a logika.

2022. júl. 27. 16:43
 2/11 anonim ***** válasza:
90%

általában sosem a nagyon tehetős, magasan kvalifikált emberek vállalnak tucatnyi gyereket, hanem a putriban lakó, tanulatlanok.

valószínűleg saját maguk kényelméből nem akarnak lejjebb adni, és itt nem feltétlenül az anyagiakra kell gondolni.

gyereket szülni és nevelni szép és csodálatos, de ha valamennyire oda is akarod tenni magad, akkor baromi frusztráló, sokszor embert- és kapcsolatot próbáló, bizonyos dolgokról és esetekben lemondássokkal is jár.

a szegényeknél, tanulatlanoknál sokszor van a “jóvanazúgy” felfogás a nagyobb gyerekeket senki vagy az utca, a kisebbeket meg a nagyobbak nevelik.

2022. júl. 27. 16:48
 3/11 anonim ***** válasza:
87%

Mert aki putriban neveli a gyerekeit, ott nem nagy kunszt azt a nyomort eggyel többnek biztosítani.

Amíg egy olyan, aki normális életszínvonalon él, meg az értelmi képessége is több egy szaporodó ösztönlénynél, az belátja, sőt, bizonyos esetekben túl is gondolja, mit kell biztosítani egy gyereknek. Nemhogy többnek.

De a fejlett nyugati országokban is vannak semmire gyereket vállalók, akik az állam pénzén élősködnek. Csak ott így is komolyabb életszínvonalon élnek, mint itt pl. egy borsodi nyomortanyán.

2022. júl. 27. 16:50
 4/11 anonim ***** válasza:
96%

A nyugati orszagokban pl az ovoda is fizetős es nem tart addig mint egy munkaidő.

Egy rakat egyéb logisztikai zavaruk is van. Joforman a munkavegzes el van lehetetlenitve ott gyerekkel.

Es az sem veletlen hogy nyugatos szinte alap a bebiszitter mert még az is olcsobb meg rugalmasabb.

De ha nincs gyerek logisztikai gondok sincsenek alapon vannak szerintem.

2022. júl. 27. 17:03
 5/11 anonim ***** válasza:
91%

Én logikusnak látom. Aki jó anyagi helyzetben van, nyilván szeretné ezt biztosítani a gyerekének is.

Volt kicsiként egy barátnőm, hat gyerek közül az egyik. Egyszer, mikor megjegyeztem neki, hogy anyukámnak milyen nehéz egyedül előteremteni mindent nekem, azt mondta, az ő szülei hiába vannak ketten, ők hatan vannak, én meg egyedül.

Én pedig zavart voltam, és akkor szembesültem vele, hogy de hiszen az én anyukám többet költ rám, egy szem gyerekére egymaga, mint a barátnőm szülei ketten a hat gyerekre.

2022. júl. 27. 17:52
 6/11 anonim ***** válasza:
18%
Mert az emberek kezdenek iszonyú önzőek lenni és nem akarnak semmiről lemondani a gyerekek miatt.
2022. júl. 27. 18:04
 7/11 anonim ***** válasza:
59%

Én ahol nagycsaládot ismerek, ott jólét tuti nincs.

Ismerősi körben is csak azok vállaltak 3.gyereket, akik a csokra mentek. És nem arra, hogy fel is neveljék őket.

2022. júl. 27. 18:21
 8/11 anonim ***** válasza:
91%
Mert minél több a gyerek annál hosszabb ideig és annál több idő energia stb.
2022. júl. 27. 18:46
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Svájcban azt tapasztaltam, hogy az egyik oka a lakhatás.

És a munkahelyek.

2022. júl. 27. 21:49
 10/11 anonim ***** válasza:
érdekes egyébként, én Németországban több 3 gyerekes családot is láttam. és nem csak a török negyedekben, hanem azoknál is ahol apuka vezető beosztású, anyuka pedig vagy htb vagy valami kis vállalkozást csinált, ami vagy ment vagy nem.
2022. júl. 28. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!